Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Áttétel kérdése az egész...ja és persze a kívánt végnyomás se mind1!
Nem vagyok klímás, azt tudom hogy a kisebb rendszerekben a hűtőközeggel együtt kering az a kenőanyag. Hogy ez nagy rendszereknél hogy valósul meg nem tudom, de nem hinném, hogy a több száz méteres csőhálózatba és elpárologtatókba eloszló olaj mennyiségét plusszba beletöltik.
Nem mindegy milyen nyomástartományban van használva! Elég komoly nyomást tud előállítani, illetve a benne lévő olaj gondolom nem arra lett kitalálva, hogy oxigén tartalmú közegben dolgozzon! De szerintem 10 bárig nem lehet probléma!
Nagyobb gondnak tartom, hogy a kenőanyagot hogyan tartsuk bent, keringessük a sűrítőben!
Ha ki tudod szolgálni a 19A-os étvágyát!
Kenni kell, és nem kaphat folyadékot, kondenzt!
Idézet: „A hilti szalag az durva kókány megoldás.” Kinek mi!! Lehet venni gumibetétes bilincset is! Az igényeknek csak a pénz (szerszámozottság) szabhat határt! Idézet: „3mm-es a legkisebb laposacél vastagság.” De lemezt gyártanak vékonyabbat!! A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2024
Nem kell hozzá vastag anyag, 2-es bőven elég, azt azért rá lehet kalapálni. A másik lehetőség a Hilti szalag...
Laposvasból olyat hengerítesz amilyet szeretnél!
Ha nem korrodált, akkor tökéletes!
Egy soha el nem készülő csoda gépnél egy akármilyen hadra fogható vacak is jobb!!
Ez tapasztalat!! A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2024
Biztos hogy házi!
Ha nincs otthon semmilyen kompresszorod, akkor ez annál többet ér! Ifa sűrítő, nincs légszűrő, nincs hűtése, ezek azért problémák!
Akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Idézet: „épp most raktam össze” Idézet: „írd és lásd 22.000Ft-ból.” Akkor írd le légyszíves (hogy lássuk) mennyi munkaórád van benne, milyen alkatrészek jöttek még "ingyen" a "sufniból", az utolsó alátétet is belevéve! Sejtem, Te nem számolod bele az idődet, de akkor lenne nálam némi ténykedés, szintén és szigorúan csak az ingyen időd rovására!!
Idézet: „Apró fejlesztéseket meg lehet rajta eszközölni szerintem apróért (egyszerű vízhűtés,” Léghűtéses a fej! Ventilátoros szíjtárcsa kell elé!
Vízzel szoktak nyomáspróbázni!
Egy autógáz tartály kb 15-20 ezer Ft, egy új sűrítő közel 100, de ha felújítasz is, kb ugyanitt leszel, aztán még kell egy normális 2kW-os motor, stb.!
Ha nincs otthon semmid és vásárolnod kell az alkatrészeket, akkor ennyiből nem rakod össze!
Ennyiért nem kapsz semmit ami normális, és jó is valamire! Se sűrítőt, se motort!
Helikopter, harckocsi 2 lépcsős kompresszor!
Ilyen nyomásra 2-3 lépcsős kompresszor dulkál!
Idézet: „Nem, ezt hűtőgépekhez gyártják,” És gyakorlatilag ugyanaz mint a MIHA...
Vagy a kicsikre hazudtak túl sokat!
Idézet: „ha beiktatok egy nyomás kapcsolot akkor nem kell oda az a ifa lefúvószelep?” Az nem feltétlen kell, de akkor helyette kell egy biztonsági lefúvó! Idézet: „vajon az mikor fújhat le” Nyomásmérő óra fogja megmondani! Idézet: „hogy olajat mikor kelle vajon beleöntenem vagy nem kell?” Ha van benne elég és nem egy elhasznált szurok, akkor nem kell!!
Úgyvan!
Nem szeretem a szalagot!
Idézet: „tehetek bele rézből készült gyorscsatlakozót, vagy inkább acélt válasszak” Én még nem is láttam acél csatlakozót! Idézet: „Hogyan tömítsem?” Én zsinórt használok Idézet: „yorscsatlakozó nem engedi át a nyomást, ha nincs beledugva semmi?” Mi értelme lenne egy olyan csatlakozónak amiből ömlik a levegő, ha nincs bedugva semmi?!? Idézet: „Meg lehet szabadulni valahogy ettől a szagtól?” Hallottam már olyat, hogy nem!
Idézet: „de járó gépkocsi motornál láthatóan erősebben termelt miközben fújattam a kereket. Kérdésem a következő lenne: A jelenségből kiindulva,” Gyenge matek 12V a 14.5V-al szemben! Ez hány százalékos tápfeszültség emelkedés?? A másik említendő dolog: ezek a pumpák kb úgy vannak gyártva, hogy sosem használod! Ergó nem kizárt, hogy pár órás használat után vége is lesz!
Van ennél hőállóbb és keményebb is, nekem fekete van.
...vagy használsz 1 kicsi mágnesszelepet aminek akkor adsz áramot, mikor a motor áll!
Idézet: „Ezt a vékony csövet” Miből akarod csinálni? Nekem egyszerű műanyag pneumatika cső van ebben a pozícióban...
Szerintem ezt gondold át még párszor!
Nem akartam okoskodni de: Idézet: „Mi lehet szerintetek a probléma? Mit hagyhattam ki? ” A sűrítő teljesítmény igény számítását az nagyon kifelejtetted! Ha 2 bár felé már megáll, akkor ezen az üzemi kondi sem fog (sokat) segíteni! Kellene tudni a mostani áttételt, de szerintem minimum negyedelni kell a motor fordulat számát, hogy meglegyen a kellő erő!
3000-ig elforgathatod, de én nem erőltetném se a 10bárt se a magas fordulatot!
Rossz lesz neki a hatásfoka nagyon! Vagy több lépcsősre kell megcsinálni, vagy több/nagyobb kompresszorral!
Csak a hajtókar aljának kell belevernie egy kicsit az olajba!!
Tudok!
Kell a furat átmérő, lökethossz, kívánt végnyomás.. Esetleg típus...
Kompresszor teljesítmény igényének a számításáról hallottál már?
Idézet: „nem biztos, hogy gond, ha ottmarad a "káros tér".” Az! Az a legnagyobb gond! Úgy lerontja a volumetrikus hatásfokot, hogy nem fog tudni nyomást csinálni, csak pár bárt! Ha dugattyúban van kialakítva az égéstér, azt ki kell tölteni! A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |