Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ha megfelel és jársz erre adok csőventilátort, ha megfelel a célodra. Kicsi, 200 mm maximum. A porszívó is jó de verébre ágyúval...
Milyen cső ventid van? Sörkollektorba nem jó?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a felajánlásokat is.
Ma kísérleteztem egy kicsit... PC ventilátorok alkalmatlanok, hogy valami értelmes szűrőn átszívják a füstöt értelmes távolságból. 12cm-es venti 1 réteg szénszűrővel még tűrhető szívó eredményt ad, de több szűrő kell, mert így a tisztítás hatásfoka elég gyenge. SALáta... hétvégén szerintem úgyis megyünk abonyba (párom abonyi) és akkor lehet megnézném azt a csőventit. Cserébe majd nézek neked valamit...
Bocs, azt nem olvastam, hogy a lakásba akarod visszapumpálni a levegőt...
Sziasztok!
Egyre több SMD alkatrész van a készletemen viszont hiába kicsi a tárolásukkal nem tudom mit kezdjek. Egyenlőre szalagon van minden, de így nem az igazi. Ti hogyan tároljátok őket? Ellenállás, kondi, tranyó, LED, IC stb...
Valami ilyesmiben:Bővebben: Link Alkotó kolléga igény szerint készíti.
Tároló szekrényem van 4db. 9*4 fiókos. Ezek egy részében a furatszerelt alkatrészek vanna. Az SMD-nek nagyok a fiókok. Ezért is vettem egy marék fiolát. Na jó kettő marék: Bővebben: Link
Az ellenállások, kondik, tranyók, ledek bele is férnek csak szana-szét hagyom őket. Az IC a legnagyobb gondom.
Csinál olyat is, amiben kicsi rekeszes fiókok vannak, direkt SMD-nek való. Régebben volt fent az apróban hirdetése, de most nem találtam. Viszont ha írsz neki küld képeket róla.
vzoole nagy hoho :
Akár oda is jó lehet. Mindkettő nagyjából azonos méretű ventilátor. 24 V ról mennek. Azt hiszem a döntés joga a tiétek melyik kinek kell. Az egyik BL motoros a másik normál szénkefés. A normál szénkefést talán könnyű motorcserével kisebb feszültségűvé alakítani. A döntés joga a tiétek. A BL jobban szívja a füstöt a szénkefés motoros pedig jobban nyomja a levegőt. Feribá, Zoli. Nem kell semmi, úgy is csak teszegetem "jó lesz ez még valamire" alapon.
Az SMD alkatrészeket Kinder tojásban tárolom.
Van két diatároló szekrényem, (egyszer egy kapualjban találtam,) - kicsit hasonló, mint amit feljebb láttál, de egy szekrényben 2 x 4 fiók van, - 4 tojás fér keresztben, 10 hoszzában. A család és az ismerősök 5 éve gyűjtik nekem a tojásokat, így van már némi tartalékom is. Előtte - amikor kezdtem csak az SMD -t, - heti gyógyszerrekeszt használtam. (Kicsit drága.)
Vzoole előbb jelentkezett, mindenképpen Övé a választás joga.
Nekem mókuskerekes kellene 300 m3/ó ,200 Pa.
Üdv
Ma megérkezett az "Alkotó doboz". Aki még hezitálna Alkotó kolléga alkatrészes dobozán annak csak ajánlani tudom. Némelyik asztalos "mester" megirigyelhetné a dobozon lévő munka minőségét.
Nem tudom mennyi lehet a légszállítása. Ha minden igaz Zoli jön hétvégén, írtam már neki, igen mivel Ő jelentkezett övé a választás joga. De félreteszem neked a másikat. Ma akartam fényképezni, mérni, elfelejtettem. Ennél csak brutálisabb van, az 40 W os, 230 as, az mókuskerekes, ez inkább hosszabb.
Ám szerintem jobb neked az ami nem szív annyira mert azon egyszerűen cserélhető a motor, Zolinak meg erős szívóoldal kell jobban. Érdekes mert mindkettő ugyan olyan jól fújja a levegőt de a bl es cuccnak a szívóoldala szeparáltabb.
Hát ez így van, de nem találtam még megfelelőt. A kábel is egyszer ki lesz cserélve, mert kicsi a keresztmetszete, meg még van mit fejleszteni.
üdv!
Sziasztok!
Készül a műhelyem, ma már a háromnegyedét kipakoltuk a pincének, holnap már csak egy nagyon alapos nagytakarítás van hátra. Mindenképpen szeretnék bele egy kismegszakítót, hogy ne a fő biztit csapja le,hanem, csak a műhelyét. Az lenne a kérdésem, hogy egy 16 amperes elég lesz? Már mindent megvettem, többek között a biztit is, de nem hiszem, hogy majd el fog bírni egy diszkólámpát, hűtőt,füstgépet, tv-t, erősítőt és egy PC-t egyszerre, ugyanis elég nagy alapterületű a pince,ezért afféle "buliszoba" is lenne egyben. Ja, és lenne egy 1300W-os porszívó is, ami csak úgy működne, hogy minden le van kapcsolva a megszakító utáni hálózatról. 32 A-sat akartam, de mondták, hogy elég lesz ez is nekem..(semmit sem mondtam nekik, hogy mik lennének bedugva, csak beledobták a kosaramba) Valamint találtam Ganz főkapcsolót nagyon olcsón, ezért szeretnék bele egyet. Apukám szerint hülyeség, de szerintem egy elektronikai műhelybe alapkövetelmény az ilyesmi. Ui.: Lehet, hogy majd lesznek képek is,de a mostani állapotában inkább hasonlít valami leamortizált atombunkerre, mint műhelyre és buliszobára.. Köszönöm a válaszokat!
Fő biztosíték mekkora? Ahoz képest kéne kisebb legyen és egy kategóriával gyorsabb. 16A bőségesen elég kéne legyen.
Buli a műhelyben? Nem feltétlen jó ötlet, de mindenképp rendrakást igényel. Laza iszogatás, beszélgetés ok, de buli? Valakinek eszébejut valami ökörség, másnap fütyörézhetsz, hogy ki vágta el a páka drótját
Szia! Hát azt holnap megnézem, most már nincs kedvem kimenni. Hogy érted, hogy gyorsabb legyen a biztosíték? Nem kőkemény buli, hanem inkább lágyan iszogatnának egy kis AC/DC mellett apu és a haverjai..Ilyen kis férfibirodalom lenne, a bársarok az, ami apu fennhatósága, azt rábízom, 13 évesen még nem alkoholizálok. Lényegében egy kis retro birodalom lenne jó pár régi rádióval, Lemezárúgyári kivetítővel, kanapé helyett hátsó autóüléssel, natúr téglafallal, bárpultkén lehet,hogy egy hátsó szélvédőtől levágott Trabant hátsóval, régi csatos üvegekkel, 50 éves szódásüvegekkel. Nekem csak egy része kell, hogy kényelmesen elférjenek a javítandó dolgok,a munkapadom és a cuccaim.
Vannak különféle gyorsaságú megszakítók ugyanúgy, mint például a biztosítékoknál a gyors, normál és lomha. Itt is vannak kategóriák, és felhasználási területtől függ, hogy hová mit kell rakni. Ezért nem mindegy, hogy milyen a fő megszakító. Például ha gyors leoldású a fő, és te lassút teszel utána, akkor a fő hamarabb leold, mint ami utána van, ami nem jó dolog.
Szia!
Értem. Hát hogy írják/mivel jelzik az ilyet? Akkor lényegében ha van egy gyors főbizti és utána egy lomha kismegszaító, akkor nagyjából semmit sem ér, nemigaz?
Így van, ahogy írod. A típust betűjelzéssel jelzik a megszakítón. A betűk lehetnek A, B, C. Például ha B20 felirat van rajta, akkor B típusú és 20A-es. Az A típus a gyors, a B típus a normál, a C típus a késleltetett kapcsolású. Nagy vonalakban ennyi.
Sőt. A lomha/gyors paraméter igazából a túlterheléses esetekre igaz csak (pl. 16A-est 25A-rel terhelsz).
Ha rövidzárlat van, akkor a kismegszakítóban egy teljesen másik alkatrész fog működni, ami pedig gyártónként és modellenként véletlenszerűen máshogy viselkedhet. Azt, hogy két különböző gyártó kismegszakítója egymáshoz képest milyen gyorsan tudja lekapcsolni a rövidzárlatot, azt nem nagyon lehet tudni.
Miből gondolod, hogy egy hálózati kismegszakító vagy biztosíték olyan sűrűn kikapcsol? Nálam pl. csak akkor szokott "dolgozni", mikor nagyobb motorokat akarok elindítani, mint amit a 3x10A-em megenged, de te nem is említettél 3 fázisú biztosítást, csak egyet.
Alapvetően a várható "kisérleti alanyok" milyensége alapján kellene eldönteni kell-e egyáltalán külön védelem, és ha igen akkor milyen típusú és sebességű.
ilyent én is csináltam de én azért mert kontakthibás volt a multi-m és most direktbe ráforrsztottam a multi felsejében 2 azudió vezetéket a végükre meg csipeszt . Igy már lehet végre rendesen ellenállást mérni
Sziasztok!
Elég rég jártam errefelé. Réges-régen tettem fel képeket a műhelyemről,amikor nem volt másom csak egy asztalom meg egy konnektorom az asztalon. Mára ez gyökeresen megváltozott. Azóta nagyon sok változás történt a műhelyemben,viszont csak mostanra lett olyan,hogy élvezet lemenni oda dolgozni. Teszek fel néhány képet. Az első az a bizonyos "ilyen volt,ilyen lett" kép. Ha netán valakit érdekelne a teljes megújulás, ITT meg tudjátok nézni. Persze a műszerezettség még nem teljes. Még lesz egy számítógép,és 1 vagy 2 labortáp is.
Hello! Nekem a link nem működik ugy nézem maradt bent egy felesleges szóköz így.
Sziasztok!
Én a múlt héten hoztam el Alkotó Mestertől az alkatrésztároló szekrénykémet. Nagyon profi munka!Mindenkinek melegen ajánlom!Teljesen gyári minőség. És persze olyan méretűek a rekeszek, amilyenek az alkatrészek. Nekem van régről fémvázas, műanyag fiókos szekrényem, de az nem használható ennyire jól. Meg SMD-t nem is lehet/érdemes benne tartani, amíg valaki nem többezres tételben vásárol. Vagyunk már itt egy páran, akiknek van Alkotó féle tároló, és remélem, hogy még többen leszünk is. Ha utánaszámoltok a rekeszenkénti árnak, akkor meglepő eredmény születik. Főleg, ha SMD fiókok is vannak benne.
Érdemes volt rendet tenni,és átalakítani.
Sziasztok,
Ma megerkezett az uj pakam, nevszerint egy Weller SP15L. Remelem bevaltja a hozzafuzott remenyeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |