Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ha megfelel és jársz erre adok csőventilátort, ha megfelel a célodra. Kicsi, 200 mm maximum. A porszívó is jó de verébre ágyúval...
Milyen cső ventid van? Sörkollektorba nem jó?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a felajánlásokat is.
Ma kísérleteztem egy kicsit... PC ventilátorok alkalmatlanok, hogy valami értelmes szűrőn átszívják a füstöt értelmes távolságból. 12cm-es venti 1 réteg szénszűrővel még tűrhető szívó eredményt ad, de több szűrő kell, mert így a tisztítás hatásfoka elég gyenge. SALáta... hétvégén szerintem úgyis megyünk abonyba (párom abonyi) és akkor lehet megnézném azt a csőventit. Cserébe majd nézek neked valamit...
Bocs, azt nem olvastam, hogy a lakásba akarod visszapumpálni a levegőt...
Sziasztok!
Egyre több SMD alkatrész van a készletemen viszont hiába kicsi a tárolásukkal nem tudom mit kezdjek. Egyenlőre szalagon van minden, de így nem az igazi. Ti hogyan tároljátok őket? Ellenállás, kondi, tranyó, LED, IC stb...
Valami ilyesmiben:Bővebben: Link Alkotó kolléga igény szerint készíti.
![]()
Tároló szekrényem van 4db. 9*4 fiókos. Ezek egy részében a furatszerelt alkatrészek vanna. Az SMD-nek nagyok a fiókok. Ezért is vettem egy marék fiolát. Na jó kettő marék: Bővebben: Link
Az ellenállások, kondik, tranyók, ledek bele is férnek csak szana-szét hagyom őket. Az IC a legnagyobb gondom.
Csinál olyat is, amiben kicsi rekeszes fiókok vannak, direkt SMD-nek való. Régebben volt fent az apróban hirdetése, de most nem találtam. Viszont ha írsz neki küld képeket róla.
vzoole nagy hoho :
Akár oda is jó lehet. Mindkettő nagyjából azonos méretű ventilátor. 24 V ról mennek. Azt hiszem a döntés joga a tiétek melyik kinek kell. Az egyik BL motoros a másik normál szénkefés. A normál szénkefést talán könnyű motorcserével kisebb feszültségűvé alakítani. A döntés joga a tiétek. A BL jobban szívja a füstöt a szénkefés motoros pedig jobban nyomja a levegőt. Feribá, Zoli. Nem kell semmi, úgy is csak teszegetem "jó lesz ez még valamire" alapon.
Az SMD alkatrészeket Kinder tojásban tárolom.
Van két diatároló szekrényem, (egyszer egy kapualjban találtam,) - kicsit hasonló, mint amit feljebb láttál, de egy szekrényben 2 x 4 fiók van, - 4 tojás fér keresztben, 10 hoszzában. A család és az ismerősök 5 éve gyűjtik nekem a tojásokat, így van már némi tartalékom is. Előtte - amikor kezdtem csak az SMD -t, - heti gyógyszerrekeszt használtam. (Kicsit drága.)
Vzoole előbb jelentkezett, mindenképpen Övé a választás joga.
Nekem mókuskerekes kellene 300 m3/ó ,200 Pa.
Üdv
Ma megérkezett az "Alkotó doboz". Aki még hezitálna Alkotó kolléga alkatrészes dobozán annak csak ajánlani tudom. Némelyik asztalos "mester" megirigyelhetné a dobozon lévő munka minőségét.
Nem tudom mennyi lehet a légszállítása. Ha minden igaz Zoli jön hétvégén, írtam már neki, igen mivel Ő jelentkezett övé a választás joga. De félreteszem neked a másikat. Ma akartam fényképezni, mérni, elfelejtettem. Ennél csak brutálisabb van, az 40 W os, 230 as, az mókuskerekes, ez inkább hosszabb.
Ám szerintem jobb neked az ami nem szív annyira mert azon egyszerűen cserélhető a motor, Zolinak meg erős szívóoldal kell jobban. Érdekes mert mindkettő ugyan olyan jól fújja a levegőt de a bl es cuccnak a szívóoldala szeparáltabb.
Hát ez így van, de nem találtam még megfelelőt. A kábel is egyszer ki lesz cserélve, mert kicsi a keresztmetszete, meg még van mit fejleszteni.
![]() üdv!
Sziasztok!
Készül a műhelyem, ma már a háromnegyedét kipakoltuk a pincének, holnap már csak egy nagyon alapos nagytakarítás van hátra. Mindenképpen szeretnék bele egy kismegszakítót, hogy ne a fő biztit csapja le,hanem, csak a műhelyét. Az lenne a kérdésem, hogy egy 16 amperes elég lesz? Már mindent megvettem, többek között a biztit is, de nem hiszem, hogy majd el fog bírni egy diszkólámpát, hűtőt,füstgépet, tv-t, erősítőt és egy PC-t egyszerre, ugyanis elég nagy alapterületű a pince,ezért afféle "buliszoba" is lenne egyben. Ja, és lenne egy 1300W-os porszívó is, ami csak úgy működne, hogy minden le van kapcsolva a megszakító utáni hálózatról. 32 A-sat akartam, de mondták, hogy elég lesz ez is nekem..(semmit sem mondtam nekik, hogy mik lennének bedugva, csak beledobták a kosaramba) Valamint találtam Ganz főkapcsolót nagyon olcsón, ezért szeretnék bele egyet. Apukám szerint hülyeség, de szerintem egy elektronikai műhelybe alapkövetelmény az ilyesmi. Ui.: Lehet, hogy majd lesznek képek is,de a mostani állapotában inkább hasonlít valami leamortizált atombunkerre, mint műhelyre és buliszobára.. Köszönöm a válaszokat!
Fő biztosíték mekkora? Ahoz képest kéne kisebb legyen és egy kategóriával gyorsabb. 16A bőségesen elég kéne legyen.
Buli a műhelyben? Nem feltétlen jó ötlet, de mindenképp rendrakást igényel. Laza iszogatás, beszélgetés ok, de buli? Valakinek eszébejut valami ökörség, másnap fütyörézhetsz, hogy ki vágta el a páka drótját
Szia! Hát azt holnap megnézem, most már nincs kedvem kimenni. Hogy érted, hogy gyorsabb legyen a biztosíték? Nem kőkemény buli, hanem inkább lágyan iszogatnának egy kis AC/DC mellett apu és a haverjai..Ilyen kis férfibirodalom lenne, a bársarok az, ami apu fennhatósága, azt rábízom, 13 évesen még nem alkoholizálok.
![]() ![]()
Vannak különféle gyorsaságú megszakítók ugyanúgy, mint például a biztosítékoknál a gyors, normál és lomha. Itt is vannak kategóriák, és felhasználási területtől függ, hogy hová mit kell rakni. Ezért nem mindegy, hogy milyen a fő megszakító. Például ha gyors leoldású a fő, és te lassút teszel utána, akkor a fő hamarabb leold, mint ami utána van, ami nem jó dolog.
Szia!
Értem. Hát hogy írják/mivel jelzik az ilyet? ![]()
Így van, ahogy írod. A típust betűjelzéssel jelzik a megszakítón. A betűk lehetnek A, B, C. Például ha B20 felirat van rajta, akkor B típusú és 20A-es. Az A típus a gyors, a B típus a normál, a C típus a késleltetett kapcsolású. Nagy vonalakban ennyi.
Sőt. A lomha/gyors paraméter igazából a túlterheléses esetekre igaz csak (pl. 16A-est 25A-rel terhelsz).
Ha rövidzárlat van, akkor a kismegszakítóban egy teljesen másik alkatrész fog működni, ami pedig gyártónként és modellenként véletlenszerűen máshogy viselkedhet. Azt, hogy két különböző gyártó kismegszakítója egymáshoz képest milyen gyorsan tudja lekapcsolni a rövidzárlatot, azt nem nagyon lehet tudni.
Miből gondolod, hogy egy hálózati kismegszakító vagy biztosíték olyan sűrűn kikapcsol? Nálam pl. csak akkor szokott "dolgozni", mikor nagyobb motorokat akarok elindítani, mint amit a 3x10A-em megenged, de te nem is említettél 3 fázisú biztosítást, csak egyet.
Alapvetően a várható "kisérleti alanyok" milyensége alapján kellene eldönteni kell-e egyáltalán külön védelem, és ha igen akkor milyen típusú és sebességű.
ilyent én is csináltam de én azért mert kontakthibás volt a multi-m és most direktbe ráforrsztottam a multi felsejében 2 azudió vezetéket a végükre meg csipeszt . Igy már lehet végre rendesen ellenállást mérni
Sziasztok!
Elég rég jártam errefelé. Réges-régen tettem fel képeket a műhelyemről,amikor nem volt másom csak egy asztalom meg egy konnektorom az asztalon. Mára ez gyökeresen megváltozott. Azóta nagyon sok változás történt a műhelyemben,viszont csak mostanra lett olyan,hogy élvezet lemenni oda dolgozni. ![]() ![]() ![]()
Hello! Nekem a link nem működik ugy nézem maradt bent egy felesleges szóköz így.
Sziasztok!
Én a múlt héten hoztam el Alkotó Mestertől az alkatrésztároló szekrénykémet. Nagyon profi munka!Mindenkinek melegen ajánlom!Teljesen gyári minőség. És persze olyan méretűek a rekeszek, amilyenek az alkatrészek. Nekem van régről fémvázas, műanyag fiókos szekrényem, de az nem használható ennyire jól. Meg SMD-t nem is lehet/érdemes benne tartani, amíg valaki nem többezres tételben vásárol. Vagyunk már itt egy páran, akiknek van Alkotó féle tároló, és remélem, hogy még többen leszünk is. Ha utánaszámoltok a rekeszenkénti árnak, akkor meglepő eredmény születik. Főleg, ha SMD fiókok is vannak benne.
Érdemes volt rendet tenni,és átalakítani.
![]()
Sziasztok,
Ma megerkezett az uj pakam, nevszerint egy Weller SP15L. Remelem bevaltja a hozzafuzott remenyeket. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |