Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Jó kis tároló..Egyébként nem hülyeség megvenni onnan kintről magukat az alkatrészeket is..Nagyságrendekkel olcsóbb, mint idehaza.
Bővebben: Link
Szerintem bárhol olcsóbb bármi mint nálunk....
A HEStore-ban már vettem vagy 1500db ellenállást épp ma. Még 1000-et a Lomexban fogok.
Én így tárolom a 0603 ellenállásaimat, de a többi alkatrész is hasonlóan van elrakva.
Nekem az Alkotós verzió jobban bejön, mint ez. Mivel csináltam egy nagy adatbázist, és ott tudok keresni adatokra is. Illetve az Alkotós tárolóknál én mindennek saját fiókegységet adtam. Tápok, opampok, logikai IC-k, ...stb. Igaz 5 teljes tároló van feltöltve, de minden rendezve és nagyon könnyen áttekinthetően. Úgyhogy mondhatni hogy öröm így alkatrészt keresni. És mindig úgy tervezem az új cuccokat hogy csak rákeresek az adatbázisomban hogy milyen alkatrész van ami megfelel erre a célra. Azt hiszem nekem ez életem végéig ki fog így szolgálni. Jah és a legjobb hogy nagyon kicsi helyen, hihetetlen alkatrész mennyiség van elhelyezve áttekinthetően. Igaz pár sor 1206-os kondit majd át kell válogatnom, mert a rendezgetés közben összeborultak. (Pár száz darab, majd egy unalmas este nekiesek. )
Üdv.: Miki
Nekem fontos volt hogy magammal vihessem haza, munkába, Skori barátomhoz, bárhova. Ezt csak összecsukom és vihetem akárhova, nem fog összerázódni.
Igen, ez mondjuk nagy előny.
Tervezek venni, egy új panelfúró, gravírozót. Ezt néztem ki. Szeretnék véleméynt, kapni, hogy megéri e. Nem itt venném, csak innen linkeltem. Vagy esetleg ki mit használ, vagy ajánlana? Árba olyan 7-8eFtig mennék.
Helló.
Nekem ilyen van, nagyon jó kis cucc. Szerintem ár-érték arányban is nagyon jó. Sokféle befogópatron van hozzá. Én a hestorban vettem. 2 pici hátránya van, hogy elég hangos olyan 20000 rpm felett, és hogy nincsen gyári állvány hozzá.
El is fejetettem közölni veletek, hogy minden rendes jézuskám van..
Ettől a "hordozható" digitális multimétertől féltem egy kicsit, mert nem egészen tudtam, hogy mire használjam a multiméter melett, de szerintem nagyon aranyos kis cucc, meg aztán tetszik az a benyomkodós méréshatár választó. (még gépkönyv is van hozzá.) A multiméter folyadékkristályos kijelzője után pedig egyszerűen mesések ezek a LED-es hét szegmensesek. A 2011-es karácsonyra egyébként egy 250ml-es pozitív 20-at kaptam. Ami kell azt megtudom magamnak venni, nem is olyan nagy a különböző dolgokra az igényem, így hát a hobbimhoz kértem kellékeket. Tomi. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Sziasztok. A minap lőttem ezt a két jópofa kis műhelylakót, kemény 2000Ft-ért A szkóp teljesen jól működik, a generátor viszont nem annyira, házi gyártmány, esetleg nem ismeri fel valaki?
Az a tápellátás... fenomenális. Szép dolgok, pláne ennyiért!
Békebeli jószág, ez rendesen meg lett építve!
Milyen tápellátás? Jaa, öö azt rosszul látod, elvitte a szemedet a fény Lacikám Hát, tudom nem egy háj tech cuccok, de ennyi pézé? Ráadásul a fószer úgy írta, hogy javítani kell őket. Tény, hogy a generátort igen, de a szkópnak semmi baja, pláne, hogy most adtam el a kis kézi szkópomat, a semmitől aztán szerintem főképpen jobb. Jó lesz az szerintem is.
Szia, ezt nem probaltad? A lanyom most probal rendelni nekem.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Megérkezett végre, be is laktam gyorsan:
Itt van nagyobb felbontásban hogy látszódjon miket pakoltam bele: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Találtam ilyet is, de nekem ez jobban tetszett amit vettem. Volt még egy bélyeggyűjtemény-szerű az is ötletes: Bővebben: Link
Amit te mutattál abból viszont van nagyobb méretű is és össze lehet őket rakni: Bővebben: Link
Szia, igen, amit Te rendeltél, sokkal jobb, ha sűrűbben szállítod a dobozkát. "Asztali" felhasználáshoz pedig sokszor a bővíthetőség nem hátrány...
Koszonom. A linken szereplo dobozka mar be van rendezve, kacatostol kuldik.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Egy igen kezdetleges panelfogó. Ha tudtok jobb ötletet adni, akkor megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Ezt koppintsd le: Bővebben: Link
Ez nagyon 'baró', nekem is tetszik, jól megnézve egyáltalán nem bonyolult.
... és nem is drága. 1.500 - 2.500 Ft között mozog az ára, "felszereltségtől" függően.
Sziasztok, a Ferm fct-160f-es kisgépemet ma szétszedtem, mivel már eléggé csapágyas és 0,6-0,8-as fúrószárral már elég rossz vele dolgozni. (Igaz még nem törtem el egyet sem, de ez a 0,5 mm-es kilengés ez már nem egészséges.) Mindemellett a hangján is hallani már a csapágyasságot. Kitakarítottam és megvizsgáltam. 626Z csapágyak kellenek bele. De a gondom ott kezdődik, hogy ahogy néztem a tengelyre a befogószerszám tengelye rá van húzva és gondolom melegítéssel lett rögzítve és emiatt összefeszül. Na mármost ha én ezt szétszedem, mennyi annak a valószínűsége hogy egészségesen össze fogom tudni rakni. (Mindenféleképp szét kell szedni, mert a csapágyat csak úgy lehet levenni a főtengelyről. (Igaz a befogó szerszám tengelyén 2 oldalt van 2 furat, ami azt sem zárja ki, hogy menetes rögzítéssel van feltéve.) Valaki szedett már szét ilyesmi kis gépet. Kíváncsi lennék a tapasztalatokra. (Egyébként "istenkirály" gép. Amit ez már kapott és még mindig hibátlan a csapágyat leszámítva. )
Üdv.: Miki
Sziasztok!
Valaki nem tudná megmondani, hogy itt a HE -n kinek az apróhirdetésében voltak karbid NYÁK fúrók mindenféle méretben, 100Ft/db áron? Mert akartam volna rendelni, de megszűnt a hirdetés. Köszi
Sziasztok!
Érdeklődnék, szerintetek hogy lehetne egy ilyesmi lézeres irányzékot készíteni állványos fúrógéphez? Van egy DVD íróból bontott lézerem... Köszi
Szia! Állványoshoz nem lesz jó az. De amit linkeltél sem arra való, hanem, hogy ne kelljen a falra rajzolgatni.
Asztali géphez kellene kettő ami vonalat rajzol 90 fokban felszerelve a tokmány köré, mert ugyebár tengelyközépre nem tudsz egy felszerelni semmit. De nem sok értelme van, a 100. lyuk után már simán eltalálod szemre is
Szia! A DVD-set felejtsd el, az veszélyes. Piaci kulcstartós laser kell, 2 darab.
Azt tudom, hogy a linkelt kép az egy lézeres szintező, de csak ilyen képet találtam, ami kb. tükrözi az elképzeléseim. Először csak egy 1 pontot világító lézeres "red dot" -ra gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy az nem túl észrevehető.
Az lehet, hogy 100 lyuk után már eltalálom, de egyrészt jó lenne azt a 100 lyukat se elrontani, másrészt utána kényelmesebb, pontosabb egy ilyen kis kiegészítéssel "célozni". A gyengébbik olvasó lézerre gondoltam amúgy, az se jó? De lényegtelen, veszek 2db, pár száz Ft -os ártalmatlan lézer. De abból hogy lesz a képen láthatóhoz hasonló irányzék? |
Bejelentkezés
Hirdetés |