Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
A hirdetésben azt írják, hogy 6 mm. Van itthon tcp páka, gyári kábellel, megmértem a vezetékét tolómérővel, 5,7 mm. Az a 0,3 mm nem oszt, nem szoroz.
Ha több ér van, az egyébként miért baj? 2 vastag a fűtőszálra, 1 vékony az ESD, 2 szálat meg le lehet csípni tőben, vagy összeforrasztani 1-1 vastaggal, hogy nagyobb legyen a keresztmetszet a fűtéshez. Ha LR21 pákája lenne, és 2 szálas zsinór, akkor valóban nem lehetne összehozni, de így simán. Szerintem solomon pákásokkal lehetne közösen rendelni, azon a pákán nagyon merev a zsinór gyárilag.
A TCP pákáé valóban egy irányban majdnem akkora, de a másikban csak a fele. Az nem kerek, hanem lapos, mert két eres. A másik három ér, meg felesleges. Ez persze nem baj, de annyival kevésbé hajlékony.
Itt valmi árulás lesz, az én tcp-m teljesen gyári, kör keresztmetszetű kábele van, és 3 eres. 2 a fűtőszál 1 a földelés (esd).
Holnap le tudom fotózni, ha nem hisztek nekem.
Én elhiszem, biztos az újabb fajtából. Nekem még a régi fajtából van, amibe nincs ESD.
Ez tuti? A Ki mit épített topikból úgy rémlik, a pákádnak az újfajta fekete antistatic nyele van. Annak meg úgy van csak értelme, ha ESD-s.
Emlékeid nem csalnak, de csak azért, mert olyat tudtam beszerezni, amúgy még bakelitre van szerelve az "elektronikája", jó régi, de príma.
A fekete nyélben az a jó, hogy van némi vezetőképessége, így a használóját is földeli, ha jól van összerakva.
Én a helyedben 3 eres kábelben gondolkodnék, és egy pici csavarral hozzákötném a fűtőelem kerek talpát a 3. vezetékhez, a trafódobozban meg egy nagyobb ellenálláson keresztül (~ 5-10k) a földelésre , így a kényesebb IC-knél sem lesz gond. Ha úgyis kell kábelt venned, érdemes ezt meglépni, később még jól jöhet.
Ez ilyen volt eredetileg. Több mint harminc éves.
Akkor már értem, miért beszélünk el egymás mellett
Az enyém ilyen (bocs a rossz fotókért, csak telefon van nálam), és Janikukac pákáján is ilyen alakú nyelet láttam, csak feketét, ez tévesztett meg. Nagyjából látszik, hogy a fehér szál megy a fűtőbetét fém részére, a másik kettő a fűtőszálra. És a vezeték is kerek keresztmetszetű. Na mindegy, mindenki úgy tesz, ahogy neki tetszik. Amit leírtam, nem egy nagy átalakítás, és szerintem jobb lesz tőle, de majd valaki úgyis megcáfol.
Sziasztok!
Sikerült vennem két eres szilikonos kábelt, de bordó színű... Remélem megfelelő lesz, még nem néztem meg komolyabban.
Á bordó? Az biztosnemjó! Hát ha hajlékony, ezt érzed te is, illetve a huzalátmérő is megfelelő, akkor persze, hogy jó. Én egyébként épp ma gondoltam rád, amikor kezembe akadt egy régi PC BNC -s háló kábele, az ugyan árnyékolt koax, de nem az a kemény fajta, szóval szerintem ez is jó lenne wellerhez, hajlékonyabb mint a solomon páka kábele. Áramot meg elbírja a keresztmetszete.
Remélem jó lesz. 6mm a külső átmérő (amit én mértem meg tolómérővel az üzletben, mert a kedves eladó nem tudta, hogyan kell használni- erről ennyit), remélem belefér. Kül. rettenetesen büdös, nem tudom miért..
Köszi, hogy gondoltál rám!!!
Akkor végre megoldódik. Csak legyen kényelmesen hajlékony a fene sem bánja milyen színű.
Sziasztok, nekem ugyan az volt eddig a bajom mint amiről feljebb beszélgettek, vagyis túl merev volt a pákámon a kábel. Nekem egy SMA típusú pákám van, és a kábele túl vastag és merev volt. Mivel hogy ez 230 voltos 60 wattos páka, nem volt jó ide akármilyen kábel. A mamámnál találtam egy szövetszigetelésű kábelt, olyat mint a vasalókon szokott lenni, ezt ma bekötötten, és sokkal jobb vele dolgozni. A vezeték és a végén található dugó még az eredeti 60-as évekbeli berendezés.
Nekem volt már, hogy jól jött a forrasztópákán a védőföldelés.
Szia, természetesen tudom, hogy kell rá földelés. Ezen a kábelen van is védőföld. Maga a kábel hasonlít a vasalókábelre, lehet hogy az is, csak régi.
Akkor elnézést, a képen nem látszik jól a dugó.
Épp pár hete történt, hogy a nagy pákám picit megcsípett, és abban a pillanatban le verte az automatát.A fűtőbetétről leszakadt az egyik vezeték.
Semmi baj, én pont most ellenőriztem a szigeteléseket és néztem át az egész pákát, nehogy baj legyen.
Az a szép műszerész halál Agyonvágta a páka
Szia!
Szép darab, és nálunk a hasonló tudású Ayoue rework állomásokat 40000 Ft körül árulják, így elsőre azt mondhatnánk, hogy igen megéri. De: Az EU-n kívülről rendelt termékek csak kb. 12500 Ft-ig vám és áfamentesek, efelett kb 43000 Ft-ig ki kell fizetni a 27% áfát, ami azért megdobja a vételárat. Ez persze nem biztos, mert elkerülheti a vám figyelmét, de bele kell kalkulálni, hogy esetleg elkérik ezt az összeget. A szállítási költség nem tudom, mennyi lenne, de azt is bele kell kalkulálni, plusz az alkatrészek beszerezhetőségét, kompatibilitását a nálunk is kapható cuccokkal, mert a hőlégfúvós fűtőbetétet jóval gyakrabban kell cserélni, mint a forrasztópákák betétjét. Van benne lutri, de ha még így is kevesebbre jön ki, és alkatrész is van hozzá, szerintem megéri
Köszi a választ! Ha jól értettem a 95 dollár már tartalmazza a szállítást Magyarországra. Az alkatrésztől sem félek, e-bay tele van vele. Viszont a vám történet nem tudom, hogy működik. Eddig e-bayről csak kisebb tételeket rendeltem, max pár ezer forintos vackot.
Ha az Auyoue megall a vamon akkor afat kell ra fizetni az biztos. Es szerintem megall. Azt nem tudom pontosan, hogy milyen egyeb vamkoltsegek terhelik de szerintem nem sok.
Sok rossz információ hangzott el a VÁM és ÁFA terhekről. A pontos válasz erre a kérdésre a Postán van.
Ez sem teljes, mert a küldő ország áfáját nem kell kifizetni, tehát ha pl az USA-ban mondjuk 12% az áfa (nem mondom hogy ennyi, csak egy példa), nálunk meg 27, akkor a kettő különbözetét, 15%-ot kell fizetni, a kettős adóztatás elkerülése érdekében.
Köbzoli: Igaz, elnézést az offért.
Hogy ON is legyek: Tegnap sikerült beszereznem a fotókon látható szépséget. Az állapotáról annyit, hogy ami karc látszik rajta, az a tárolástól van, a hajtóműházba belenézve nullkilométeres. A tokmány befogópofáira még a gyári zsír van rászáradva, a szénkefék vége sík, nem kopott be a kommutátor ívére. Új szaga van. Az öregek most nosztalgikusan mosolyognak, a fiataloknak elmondom, ez egy Szovjetunióban gyártott kis masina, 2 mechanikusan kapcsolható sebességfokozattal, bivalyerővel megáldva. Csak jobbra forog, nem ütvefúró, ezért nincs hosszirányú kottyanása a tokmánynak. Nóniuszos fúróállványban használva pont a kívánt mélységig megy. Fém hajtóműházas, minden tengely 2 golyóscsapágyban forog, ami a mai gépek közül csak a nagy márkák ipari besorolású cuccaira jellemző. Ez egy 24 éves gyári állapotú darab. Abból kiindulva, hogy apu ennek az 1 sebességes verzióját már 30 éve használja megelégedéssel otthoni barkács célokra, ez engem ki fog szolgálni. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
Jé, ilyenem nekem is van pedig én (remélem) még fiatalnak számítok
Nekem az egyfordulatos van, jó nehéz, apukámtól kaptam meg egyszer. Nekem csak a fordulatszámszabályzás hiánya nem tetszik benne, egyébként... Legutóbb lakásfelújításnál kevergettem vele csemperagasztót, nem igazán fogta le
Igen, a fodulatszám problémára némi megoldás a sebességváltó. De egy régi Rádiótechnikában láttam fordulatszám szabályzó áramkört kifejezetten egysebességes fúrókhoz, csak nem emlékszem melyik számában.
Egy doboz volt potméterrel, és konnektorral, amibe be lehetett dugni a fúró dugvilláját, és a sinus kitöltési tényezőjével variálta a fordulatot a nyomaték megtartásával. Elvileg bármilyen univerzális szénkefés motorhoz jó lehet, pl flex, fúró, egyenescsiszoló.
Fázishatsításos triakkal gondolom.
Á jó ez nekem így, van szabályzós akkus, amire az kell arra jó. Zoli: ez nagyon ötletes
Ilyen van az öregemnek, mióta az eszemet tudom. (82-es vagyok) természetesen még mindig forog ahogy kell. Igen, ezek a régi cuccok sajnos kimentek a divatból, helyettük kapunk jó kis műanyag vackokat. Kár, hogy ekkorát fordult a világ. Ez nagyjából a mai METABO márkanév tartóssági jellemzőt hordozza magával. A vicc az, hogy manapság ez pár ezer forintba kerül. De mivel ezt szerencsére sokan nem tudják, így azért néha be lehet egy egy ilyet szerezni. Én is a vállalkozásomba az 50.000Ft-os anyagkeverő gép helyett egy 3500Ft-os 87-es kiadású 350w-os (milyen érdekes, hogy nem 900w) EVIG fúrót vettem gipszet, meg úgy mindent keverni. Nem mai csirke, de sok kolléga csak les, hogy tekeri a ragasztót vödröstül. Vicc a mai gépipar egyébként. Pontosabban nem is a gépipar, hanem amiket árulnak professzionális felhasználásra, régen az volt a barkács....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |