Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   227 / 308
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

A hirdetésben azt írják, hogy 6 mm. Van itthon tcp páka, gyári kábellel, megmértem a vezetékét tolómérővel, 5,7 mm. Az a 0,3 mm nem oszt, nem szoroz.
Ha több ér van, az egyébként miért baj?
2 vastag a fűtőszálra, 1 vékony az ESD, 2 szálat meg le lehet csípni tőben, vagy összeforrasztani 1-1 vastaggal, hogy nagyobb legyen a keresztmetszet a fűtéshez.

Ha LR21 pákája lenne, és 2 szálas zsinór, akkor valóban nem lehetne összehozni, de így simán.

Szerintem solomon pákásokkal lehetne közösen rendelni, azon a pákán nagyon merev a zsinór gyárilag.
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

A TCP pákáé valóban egy irányban majdnem akkora, de a másikban csak a fele. Az nem kerek, hanem lapos, mert két eres. A másik három ér, meg felesleges. Ez persze nem baj, de annyival kevésbé hajlékony.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Itt valmi árulás lesz, az én tcp-m teljesen gyári, kör keresztmetszetű kábele van, és 3 eres. 2 a fűtőszál 1 a földelés (esd).
Holnap le tudom fotózni, ha nem hisztek nekem.
(#) janikukac válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Én elhiszem, biztos az újabb fajtából. Nekem még a régi fajtából van, amibe nincs ESD.
(#) Schnitt válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Ez tuti? A Ki mit épített topikból úgy rémlik, a pákádnak az újfajta fekete antistatic nyele van. Annak meg úgy van csak értelme, ha ESD-s.
(#) janikukac válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Emlékeid nem csalnak, de csak azért, mert olyat tudtam beszerezni, amúgy még bakelitre van szerelve az "elektronikája", jó régi, de príma.
(#) Schnitt válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

A fekete nyélben az a jó, hogy van némi vezetőképessége, így a használóját is földeli, ha jól van összerakva.
Én a helyedben 3 eres kábelben gondolkodnék, és egy pici csavarral hozzákötném a fűtőelem kerek talpát a 3. vezetékhez, a trafódobozban meg egy nagyobb ellenálláson keresztül (~ 5-10k) a földelésre , így a kényesebb IC-knél sem lesz gond.
Ha úgyis kell kábelt venned, érdemes ezt meglépni, később még jól jöhet.
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

Ez ilyen volt eredetileg. Több mint harminc éves.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

Akkor már értem, miért beszélünk el egymás mellett
Az enyém ilyen (bocs a rossz fotókért, csak telefon van nálam), és Janikukac pákáján is ilyen alakú nyelet láttam, csak feketét, ez tévesztett meg.
Nagyjából látszik, hogy a fehér szál megy a fűtőbetét fém részére, a másik kettő a fűtőszálra.
És a vezeték is kerek keresztmetszetű.

Na mindegy, mindenki úgy tesz, ahogy neki tetszik.
Amit leírtam, nem egy nagy átalakítás, és szerintem jobb lesz tőle, de majd valaki úgyis megcáfol.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 20, 2013 /

Sziasztok!
Sikerült vennem két eres szilikonos kábelt, de bordó színű... Remélem megfelelő lesz, még nem néztem meg komolyabban.
(#) Doncso válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Á bordó? Az biztosnemjó! Hát ha hajlékony, ezt érzed te is, illetve a huzalátmérő is megfelelő, akkor persze, hogy jó. Én egyébként épp ma gondoltam rád, amikor kezembe akadt egy régi PC BNC -s háló kábele, az ugyan árnyékolt koax, de nem az a kemény fajta, szóval szerintem ez is jó lenne wellerhez, hajlékonyabb mint a solomon páka kábele. Áramot meg elbírja a keresztmetszete.
(#) janikukac válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Remélem jó lesz. 6mm a külső átmérő (amit én mértem meg tolómérővel az üzletben, mert a kedves eladó nem tudta, hogyan kell használni- erről ennyit), remélem belefér. Kül. rettenetesen büdös, nem tudom miért..
Köszi, hogy gondoltál rám!!!
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Akkor végre megoldódik. Csak legyen kényelmesen hajlékony a fene sem bánja milyen színű.
(#) elektroncso hozzászólása Ápr 20, 2013 /

Sziasztok, nekem ugyan az volt eddig a bajom mint amiről feljebb beszélgettek, vagyis túl merev volt a pákámon a kábel. Nekem egy SMA típusú pákám van, és a kábele túl vastag és merev volt. Mivel hogy ez 230 voltos 60 wattos páka, nem volt jó ide akármilyen kábel. A mamámnál találtam egy szövetszigetelésű kábelt, olyat mint a vasalókon szokott lenni, ezt ma bekötötten, és sokkal jobb vele dolgozni. A vezeték és a végén található dugó még az eredeti 60-as évekbeli berendezés.
(#) akos70 válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Nekem volt már, hogy jól jött a forrasztópákán a védőföldelés.
(#) elektroncso válasza akos70 hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Szia, természetesen tudom, hogy kell rá földelés. Ezen a kábelen van is védőföld. Maga a kábel hasonlít a vasalókábelre, lehet hogy az is, csak régi.
(#) akos70 válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Akkor elnézést, a képen nem látszik jól a dugó.
Épp pár hete történt, hogy a nagy pákám picit megcsípett, és abban a pillanatban le verte az automatát.A fűtőbetétről leszakadt az egyik vezeték.
(#) elektroncso válasza akos70 hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Semmi baj, én pont most ellenőriztem a szigeteléseket és néztem át az egész pákát, nehogy baj legyen.
(#) joetaylor válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Az a szép műszerész halál Agyonvágta a páka
(#) Imre hozzászólása Ápr 22, 2013 /

Sziasztok!

Mi a véleményetek Bővebben: Link Megér 95 dollárt?
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2013
(#) Schnitt válasza Imre hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /

Szia!
Szép darab, és nálunk a hasonló tudású Ayoue rework állomásokat 40000 Ft körül árulják, így elsőre azt mondhatnánk, hogy igen megéri.
De:
Az EU-n kívülről rendelt termékek csak kb. 12500 Ft-ig vám és áfamentesek, efelett kb 43000 Ft-ig ki kell fizetni a 27% áfát, ami azért megdobja a vételárat. Ez persze nem biztos, mert elkerülheti a vám figyelmét, de bele kell kalkulálni, hogy esetleg elkérik ezt az összeget.
A szállítási költség nem tudom, mennyi lenne, de azt is bele kell kalkulálni, plusz az alkatrészek beszerezhetőségét, kompatibilitását a nálunk is kapható cuccokkal, mert a hőlégfúvós fűtőbetétet jóval gyakrabban kell cserélni, mint a forrasztópákák betétjét.

Van benne lutri, de ha még így is kevesebbre jön ki, és alkatrész is van hozzá, szerintem megéri
(#) Imre válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /

Köszi a választ! Ha jól értettem a 95 dollár már tartalmazza a szállítást Magyarországra. Az alkatrésztől sem félek, e-bay tele van vele. Viszont a vám történet nem tudom, hogy működik. Eddig e-bayről csak kisebb tételeket rendeltem, max pár ezer forintos vackot.
(#) tomipap válasza Imre hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Ha az Auyoue megall a vamon akkor afat kell ra fizetni az biztos. Es szerintem megall. Azt nem tudom pontosan, hogy milyen egyeb vamkoltsegek terhelik de szerintem nem sok.
(#) nedudgi hozzászólása Ápr 25, 2013 /

Sok rossz információ hangzott el a VÁM és ÁFA terhekről. A pontos válasz erre a kérdésre a Postán van.
(#) Schnitt válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Ez sem teljes, mert a küldő ország áfáját nem kell kifizetni, tehát ha pl az USA-ban mondjuk 12% az áfa (nem mondom hogy ennyi, csak egy példa), nálunk meg 27, akkor a kettő különbözetét, 15%-ot kell fizetni, a kettős adóztatás elkerülése érdekében.
(#) Schnitt hozzászólása Ápr 27, 2013 /

Köbzoli: Igaz, elnézést az offért.

Hogy ON is legyek:
Tegnap sikerült beszereznem a fotókon látható szépséget.
Az állapotáról annyit, hogy ami karc látszik rajta, az a tárolástól van, a hajtóműházba belenézve nullkilométeres. A tokmány befogópofáira még a gyári zsír van rászáradva, a szénkefék vége sík, nem kopott be a kommutátor ívére. Új szaga van.

Az öregek most nosztalgikusan mosolyognak, a fiataloknak elmondom, ez egy Szovjetunióban gyártott kis masina, 2 mechanikusan kapcsolható sebességfokozattal, bivalyerővel megáldva. Csak jobbra forog, nem ütvefúró, ezért nincs hosszirányú kottyanása a tokmánynak. Nóniuszos fúróállványban használva pont a kívánt mélységig megy.
Fém hajtóműházas, minden tengely 2 golyóscsapágyban forog, ami a mai gépek közül csak a nagy márkák ipari besorolású cuccaira jellemző.
Ez egy 24 éves gyári állapotú darab.
Abból kiindulva, hogy apu ennek az 1 sebességes verzióját már 30 éve használja megelégedéssel otthoni barkács célokra, ez engem ki fog szolgálni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
(#) gordonfreemN válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Jé, ilyenem nekem is van pedig én (remélem) még fiatalnak számítok

Nekem az egyfordulatos van, jó nehéz, apukámtól kaptam meg egyszer.
Nekem csak a fordulatszámszabályzás hiánya nem tetszik benne, egyébként...
Legutóbb lakásfelújításnál kevergettem vele csemperagasztót, nem igazán fogta le
(#) Schnitt válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Igen, a fodulatszám problémára némi megoldás a sebességváltó. De egy régi Rádiótechnikában láttam fordulatszám szabályzó áramkört kifejezetten egysebességes fúrókhoz, csak nem emlékszem melyik számában.
Egy doboz volt potméterrel, és konnektorral, amibe be lehetett dugni a fúró dugvilláját, és a sinus kitöltési tényezőjével variálta a fordulatot a nyomaték megtartásával.
Elvileg bármilyen univerzális szénkefés motorhoz jó lehet, pl flex, fúró, egyenescsiszoló.
(#) gordonfreemN válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Fázishatsításos triakkal gondolom.
Á jó ez nekem így, van szabályzós akkus, amire az kell arra jó.

Zoli: ez nagyon ötletes
(#) Doncso válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 27, 2013 / 1

Ilyen van az öregemnek, mióta az eszemet tudom. (82-es vagyok) természetesen még mindig forog ahogy kell. Igen, ezek a régi cuccok sajnos kimentek a divatból, helyettük kapunk jó kis műanyag vackokat. Kár, hogy ekkorát fordult a világ. Ez nagyjából a mai METABO márkanév tartóssági jellemzőt hordozza magával. A vicc az, hogy manapság ez pár ezer forintba kerül. De mivel ezt szerencsére sokan nem tudják, így azért néha be lehet egy egy ilyet szerezni. Én is a vállalkozásomba az 50.000Ft-os anyagkeverő gép helyett egy 3500Ft-os 87-es kiadású 350w-os (milyen érdekes, hogy nem 900w) EVIG fúrót vettem gipszet, meg úgy mindent keverni. Nem mai csirke, de sok kolléga csak les, hogy tekeri a ragasztót vödröstül. Vicc a mai gépipar egyébként. Pontosabban nem is a gépipar, hanem amiket árulnak professzionális felhasználásra, régen az volt a barkács....
Következő: »»   227 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem