Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Sürgetni nem ér ! ...benne van a szabályzatban...
Legegyszerűbb USB-ről használni az áramkört, adatlap szerint a bemeneti feszültség 4,5-5,5V.
A töltőáram beállíthatósága eddig elkerülte a figyelmemet, az alapértéket használtam. Diódának a 0,2V körüli nyitófeszültsége miatt javasoltam Schottky-diódát, de mezei szilíciumdióda is jó. Lényeg, hogy üzemszerűen elbírja a töltő és DC/DC közti áramot (nálam 2db 1N4007 volt kéznél).
Köszönöm szépen a választ!
Akkor melyik diódát ajánlod amelyik a legjobb erre? Üdv!
Üdv!
Van nálam egy Hitachi UC18YG típusú Ni-Cd akkutöltö, akkus gépek akkumlátorának töltésére. Azzal a hibával került hozzám, hogy a rajta lévő led pulzál pirosan (gondolom a táp nem indul el) kicseréltem az összes elkót, de a hiba még mindíg nem szűnt meg. Tud valaki segíteni, hogy mit lenne még érdemes cserélni?
Hello!
Ha akku nélkül villog 0,5mp/0,5 mp intervallumokkal...akkor az a normális. Bővebben: Link Ha akkuval... A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Sziasztok. Szuksegem volna egy 24V-os nicd akkutoltore (rajzra). Eleg sokat bogarasztam az akkutoltos forumokon megfelelo rajz utan, de nem talaltam. Vegul a gugli altal kidobott egyik rajz mellett dontottem, a gondom az, hogy max 9,6v-os akkuk toltesere vannak az alkatresz ertekek megadva. Kerlek mondjatok meg, hogy szukseges-e valamit az ellenallasok ertekein valtoztatni. A masik fontos dolog, hogy egy dc 31v-os taprol uzemeltetnem a toltot, de nem vagyok biztos benne, hogy a 2v-os feszultsegkulombseg eleg lesz. Tudom, hogy egy 33-34v-os tap jobban hangzana, de nincs. Ebbol kifolyolag kineztem egy fet-es rajzot, arra gondolvan, hogy a fet-en nem esik akkora feszultseg, es eleg lesz a 31v-os tap. Ezt a rajzot viszont olom-savas akkuk toltesere ajanlja a szerzo. fel lehet vele tolteni nicd akkut?Bővebben: LinkBővebben: Link
Hello! A 24V-os NiMh aksi feltölthető a 31V-ról, ha áramgenerátort használunk. De a töltés végét megállapítani már nehéz. A töltés végét az aksi feszültségéből megállapítani nem lehet. Azt, -dV (feszültség csökkenés) módszerével lehetne detektálni. De az csak 1C töltőáram mellet lehet, de a 20 sorba kapcsolt cella, a változást eliminálni fogja a változást.
Így módszerként marad a teljes kisütés és időre való töltés lehetősége. Az áramgenerátor áramát célszerű C/10-re választani. (I=0,65V/R6) Mint itt. A 31V miatt, az IC tápfeszültségét, stabilizálni kell. Pld. egy soros 1K ellenállással, és a C1-el párhuzamosan kapcsolt BZX55 C12-es zénerrel.
Szia!
Nem úgy villog, hogy ki be, hanem pulzál, tehát kigyullad majd elhalványul. Olyasmi mint amikor régen a tv-ben megdöglött a táp és a power ledje pulzálz.
Hello!
egy DC elektromos autó töltőt kellene csinálnom, mivel már eléggé régen foglalkoztam a témában, kicsit meg vagyok lőve. Tud valaki esetleg erről valamit. Uki=500 V Iki(max)= 120A ha egy 6 utas egyenirányítóval oldom meg akkor elég a 3*400V? Bár a "lakossági" 3*32A vételezhető akkor is kevés lesz, tehát igényelni kell nagyobb tápot ugye? Idézet: „Uki=500 V Iki(max)= 120A” Az 60 kW. 3x32A pedig 38.4... Kezdő lépésként megkérdezném a szolgáltatót, hogy van-e egyáltalán ennyi plusz kapacitása, és milyen áron adja...
"Lakossági" 3x32A erősnek tűnik.. az nem 3x10A ? És 1x32A gondoltál?
de, lehetséges. bár már láttam olyan lakást, ahol 2*16+1*32 volt, de ez most mindegy is, mivel ahogy fentebb írta Gafly, hogy a teljesítmény biztosan nem fog kijönni 3*32A-ból sem.
SLA típusú akkumulátort hol a legcélszerűbb leadni, ha megnyekkent a kis belső lelki világa? Hiába kerestem, a Google-ban se találtam erről infót... vigyem el egy benzinkúthoz? Mi a hivatalos verzió?
Nem jól kerestem a múltkor. Ide lehet szállítani például a használt akkumulátort.
http://hulladekudvar.hu/hulladekudvar/budapest_iii
Hello!
Csak most olvasom írásodat...javaslom, hogy ezt felejtsd el, házilag nem fog menni. (Amennyiben ez egy gyári elektromos autó lenne.) A leírás alapján talán CHAdeMO rendszerű töltésről lenne szó... Nyiss erről egy külön fórumot, abban majd megtudhatod, hogy efféle töltők hogyan működnek.... De az Elmű-től vásárolható "töltő"... A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2016
Szia!
Mär regota tervezem, hogy megepitem az ältalad ätformält Proli kapcsoläsät. Epp alkatreszeket keresgelek. Amit ajänlasz a lomexböl cserealkatreszt, az ugynez ki elfogyott naluk. Amit talältam BT145-800R, megfelelö helyettesitö lenne? RHRP30120 kicsit drägänak tünik. Van itthon több marek BYW 29 100V- os To220as dioda. MEgerne pärhuzamositani, vagy inkäbb tegyek le rola. A cel egy mostis hasznält sima graetz -es 30 amperes töltö nyugdijazäsa. Köszi elöre is.
Most jön az obligát kérdés: Milyen tranzisztoraid vannak?
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
Kutatom a tranzisztorkatalogust. MInden a helyen, märcsak ez hiänyzik belöle. MOndjuk 2SD863-e a helyere?
Märcsak EZT a 2sc2316 tranzisztort talältam, ami kb ezt tudja (nemtudom a hFE megfelelö -e). A többi mind kissebb teljeseitmenyü. Azt nemtudom, hogy kell -e oda ekkora teljesitmenyü -feszültsegü. NEmlehetne -e megoldani BC 1-2-3-4 kezdöbetü szeriäval.
Ha CE-re nem kerül 50V-nál nagyobb feszültség, akkor jó lesz. Megnéztem a rajzot és oda még egy BC182 is jó lehet.
40V- tol, fel wattig bezärolag minden van marek szämra. Azert nemertem, mert a tervbe proli rakott bc182 -öt is. NEmhiszem, hogy mär csak ezvolt neki a fiokban.
(NEmlehet hogy a nyomogomb pergese miatt van ez? Bär egy kondival azh megoldhato.) A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
Kérdezd meg proli007-t, hogy miért van abban a pozícióban egy viszonylag nagy teljesítményű tranzisztor, amikor azt látszólag semmi nem indokolja.
Egy ilyen készüléket komolyan terveznek meg, nem úgy, hogy megnézik, mi van a fiókban és ahhoz rajzolják meg az áramkört.
Gondolom, ezert celoztam kisse ironikusan a kerdesem miertjere.
Szoval vagy 2sc2316 abban a tokban, vagy BD139. MEgvarom meg valaszol Proli, vagy olyan aki megepitette. Peldaul Alkoto, aki lätom ON van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |