Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő

Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   302 / 302
(#) Ronin válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Külföldről nem tudok rendelni.
De most hogy mondod a HQ-ban van helyettesítő IC .
Köszöntem a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2024
(#) havranarpi hozzászólása Nov 11, 2024 /

Might Inverter D-124C töltésvezérlésének módosítása

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek egy D-124C tip inverterrel kapcsolatban.Alapjában véve 2 üzemállapota van. 1. esetben akkumulátoros betáplálással tranzisztorokkal kapcsolgatva hajt egy transzformátort (220V/2X13,8V AC) ezzel előállítva a 220V-ot.Ez rendben működik is.
Viszont a 2. üzemállapotban 220V-os betáplálással töltené vissza az akkumulátort.Ezt egyszereűen teszi meg.Trafó szekunderen megjelenik 2X13,8V AC ezt 2 db 25FC13 dióda két utas módban egyenirányítja és kimegy az akkura.(Fontos info a transzformátor középpontját használja + saroknak mind inverter mind töltő üzemmódban.)Mivel a készülék 220V-ra van méretezve és jelenleg a hálózatban 230-235V jelenik meg ezért egyszerűen túltöltés a gond 16,4-16,5V DC.
Tudnátok olyan szabályozó kapcsolást javasolni amivel 14,5-14-6V-os szintet tudnék tartani és a test ágon végez szabályzást? ahogy fentebb is írtam a szimmetrikus szekunderem közepe a + az nem fordítható az inverter üzem miatt.Gondolkodtam tirisztoros szabályzásban , T32-25-06 típusom lenne is több de a meghajtásukban nem vagyok jártas.
Következő: »»   302 / 302
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem