Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nem i2c, de 3 lábon vezérelhető, és azt hiszem nem nevezhető drágának:
HC595
Köszi midenkinek, fontos az i2c, mert más is lesz rajta, és egy kábelem kell megoldanom.
Üdv, nemrég vettem egy arduino mega 2560 replikát, az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne beállítani hogy az egyik kimenetén megjelenjen a rendszerórajel valamekkora osztással.(mert tudtommal a rajta lévő mikrokontroller rendelkezik ilyen lehetőséggel).
segítséget előre is köszönöm, Máté
Sziasztok!
Igazából nem biztos, hogy ide tartozik de nem találtam a fórumban ilyen témát és végülis arduinohoz tartozik. Szóval arról lenne szó hogy van egy TM1638 led&key kijelzőm. Pc szimulátorhoz szeretném használni. A kérdésem az lenne ,hogy hogy tudnám a kis piros ledeket nagy fényerejű ledekre cserélni? Maga az ic nem tudja rendesen meghajtani a ledeket. Kapcsolási rajz mellékelve. Köszönöm!
Amit én látok lehetőséget!
Adatlap: Bővebben: Link 5. oldal. Táblázat: 7.3 display control Szerint, programozni tudod az impulzus szélességet, hogy menyi ideig világítson 1 szegmens! A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2015
Sziasztok!
Most jött meg az új ATmega328-as. Annyi lenne a kérdésem, hogy bootloadert hogyan töltesm rá? Arduino UNO R3 A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Valószínűleg már van rajta. Ha nincs, akkor pedig egy külső programozóval az ISP lábak segítségével. De ha Arduino Uno R3-at vettél, akkor biztosan van rajta bootloader. Ha nem tudsz vele kapcsolatba lépni, akkor az Arduino program beállításai a rosszak, soros portot kell kiválasztani, és megfelelő Arduino lapot.
Mivel újonnan vett prociról van szó, gondolom nincs rajta semmi. Találtam közben megoldást, de a következő hibát írja ki: USBtiny device (0x1781/0xc9f)
Sziasztok,
Egy HC-05 bluetooth modult próbálgatok. Az eredeti sketch itt található Sajnos a kód nem teljes. az alábbi módon próbáltam kiegészíteni.
Azt szeretném kérdezni, hogyan lehetne megoldani, hogy amikor kapcsolódik a telefon és az arduinó, a telefonon automatikusan megjelenjen a kimenet (12-es pin) aktuális állapota.
Az eredeti cikkben HC-06 szerepel. Ennek nincs jelentősége?
Úgy tudom, hogy nincs. A különbség, hogy a HC-05 komplexebb, lehet master és slave módban is használni itt van egy kis leírás róluk.
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy távirányítóval vezérelt pici motort. A kérdésem az lenne, hogy ATTiny chipet lehet programozni Arduino Nano/Micro-val? Úgy nézne ki a dolog, hogy lenne egy "garázskapunyitó" távirányító doboz, ez ki/be kapcsolná, illetve programokat váltana, esetleg sebességet. Találtam egy H-híd kapcsolást a motorvezérléshez. Gondolom a chip PWM modulációt tud. Azt viszont nem tudom, hogy "hullámformát" tud-e. Olvastam érdekes szabályozásokról, a lényeg, hogy a előre tárolt "programok" lennének, amik valójában egyszerű vezérlésütemben és fordulatban térnének el. Lassan valahogy szeretnék előrejutni a megoldás felé, hiszen nem egy atomrakéta, csak én nem értek hozzá. Láttam, vannak rádiófrekvenciás kóder/dekóder csipek, de drágák és nekem szerintem feleslegesen sokat tudnak. Ha az Arduinos válaszok mellett tudnátok ilyet is ajánlani, örülnék. Ha nem, felteszem a kérdés a megfelelő topicban Még egyet utoljára: az új R3-asokból melyiket érdemes megvenni? Tudás/ár vagy felhasználhatóság szempontjából? Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám próbálgatok programozgatni kopizgatni innen onnan összeszedni a sketch-eket, valahogy eddig mindig sikerült megoldanom amit szerettem volna, de most elakadtam. Ezt nem tudom rátölteni a kis arduino nano-m ra ( illetve hamisítványra ). Illetve már a forditásnál elakad, de nem tudom mi lehet a baja . A hibaüzenet: Idézet: „MPU6050Joy:132: error: 'TrackState_t' does not name a type MPU6050Joy.ino: In function 'void setup()': MPU6050Joy:260: error: 'EICRB' was not declared in this scope MPU6050Joy:260: error: 'ISC60' was not declared in this scope MPU6050Joy:260: error: 'ISC61' was not declared in this scope MPU6050Joy:261: error: 'INT6' was not declared in this scope MPU6050Joy.ino: In function 'void loop()': MPU6050Joy:385: error: 'INT6' was not declared in this scope MPU6050Joy:522: error: 'joySt' was not declared in this scope MPU6050Joy:526: error: 'Tracker' was not declared in this scope 'TrackState_t' does not name a type ” Esetleg ha megtudnátok nézni megköszönöm A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Nem is fog menni, úgy néz ki mega board-hoz lett írva a kód.
Ezt honnan látod? Amúgy elvileg arduino pro micro-n megy youtube videon de kérdés az hogy tényleg ez van feltöltve rá. Gondolom ezt soha nem fogom feltülteni a nano-ra. De akkor miért nem azt irta ki, hogy kevés a memória?
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Például:
ISR(INT6_vect) { dmpDataReady(); } A nano atmega328p kontrollernek csak 2 interruptja van, INT0 és INT1.
Ááá értem illetve próbálom megérteni. Rendben. Attól le kellene tudnia forditani, csak nem fogja feltölteni nem?
Nem, ha egyszer nincs rajta annyi interrupt, akkor mit fordítson ... A fordítók annyira azért "intelligensek", ha egyszer nincs valami, akkor nem próbálja kitalálni, hogy mit akarhatsz helyette, mert abból nagy galibák lehetnének! Inkább értesít, hogy gondold át a problémádat !
Szia.
Ne akarj Attiny-t Arduinoval programozni. Használj Arduinot, és kész. Vagy ha tudsz C-ben programozni, és ismered az Attiny felépítését, akkor keress egy Attiny-t, és rendes külső programozóval programozd. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Ha youtube-on volt róla videó, akkor az azt jelenti, hogy a program Atmega328-ra át lett írva, esetleg le lett butítva!
Szia.
Arduino nano-m van (kinai változat) Sajnos egyik nyelven sem tudok programot írni csak tanulgatom. A problémámat akkor máshogy oldom meg --> keresgélek tovább Köszönöm azért a segítséget mindenkinek.
ATTiny 85-re van Arduino kiegészítés. DigiSpark Tiny85 néven fut.
De erősen limitált a tudása (lábszám, memória, stb). Maradj a pro mininél (mega328 chip), ha mindenképp kisméretű kell... Idézet: „Ezt nem tudom rátölteni a kis arduino nano-m ra” A GitHub-on ezt írják: "Based on a Sparkfun Pro Micro/Arduino Micro or other ATMEGA32U4 clone" Én úgy értelmezem, hogy ATMEGA32U4 klónra kellene rátölteni, amit Leonardo Pro Micro néven találsz az Ebay kínálatában! Fordításnál is a Leonardo kártyát kellene kiválasztani a Tools menüben.
Sziasztok! Ha az idő megvan int változókban pl.: int ev=2015,honap=8,nap=15,ora=13... ezeket hogyan tudnám egy time_t változóba konvertálni? Előre is köszi!
Üdv, pwm-vell kapcsolatban lenne pár kérdésem
Órajel generálására szeretném használni az egyik pwm kimenetet az arduino mega 2560-mon. Olvastam ezt a fórum hozzászólást, és azt írja hogy lehet 32kHz, és 62kHz-s frekvenciát elérni. Valaki lenne olyan szives elmagyarázni hogy hogyan lehet ilyen nagy frekvenciát elérni, amikor az arduino rendszer órajele 16kHz, nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet ezt megduplázni. Előre is köszi, Máté
Szia!
Az legtöbb Arduino órajele 16 MHz, vagyis 16000 kHz, ebből az AVR belső osztója állítja elő a 32 ill. 64 kHz-es frekvenciát.
Ja tényleg köszönöm szépen a gyors válaszokat
Még egy gyors kérdés, hogyan lehetne Mhz nagyságrendű órajelet előállítani, ahogy néztem sajna arduinoban nincs beforrasztva a clkout pin. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |