Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Íme a program, azért nem mellékeltem, mert már rengetegen utánépítették (külföldön is) és a külföldi fórumokon nézelődve sem találkoztam olyannal aki hasonló hibára hivatkozott volna.
Ezek a kondenzátorok szükségesek, függetlenül a tápforrástól. A céljuk a feszültségszabályzó IC működésének stabilizálása, az esetleges gerjedési hajlam minimalizálása.
Délután mindenképpen felpakolom rá és tesztelem. Köszönöm Mindenkinek a gyors segítséget
Még annyit segíts kérlek, ha a 7809-et elhagyom, akkor ugyanúgy 100µF/100nF kell oda?
Nem javaslom elhagyni a 7809-et. A mikrokontroller a magasabb tápfesztől jobban melegszik, (a belső szabályzó fűti), ez is okozhat fejvakarást, hümmögést.
Nem tudom, a panel másik oldalán van-e kondenzátor. Ha van, akkor talán elhagyható, bár a 100µF csak jó, ha ott van, mert lenyel a zavarokból valamit.
Marad a kondi, és remélem a legjobbakat
Az "L" LED villogása az Arduino-ban futó program működését jelzi vissza, ha nem villog akkor leállt a program futása. Ez megegyezik az általad tapasztaltakkal. Az, hogy sokan megépítették a kapcsolást nem jelenti azt, hogy Nálad nem lehet építési hiba.
Az építési hiba jogos vagyis fenntartom a hibázás jogát A szoftver részére mondtam, hogy eddig arra nem érkezett panasz Azért mertem azt kizárni.
Arról nem is beszélve, hogy az indulási tranziensek miniatűr termit bombaként robbanthatják be az ócska kínai tantálkondikat, amiket az ilyen lapkákra sokszor szerelnek.
Nálam a tapasztalat a pro-minivel, hogy a RAW bemenetét csak óvatosan szabad megkínálni feszültséggel, mert kipurcan a smd 5lábú stabilizátor, és viszi magával az ATmegát is. Nálam már a másodikon cserélek uC-t, mert mindig kimegy a fejemből, hogy mellőzzem ehhez a gyors próbatápomat, ami 3s2p Li-ion 14 éves akkupak cc 11.4Volt feszültséggel, 1méter csíptetős vezetékkel. Már célszerszámot is applikáltam a tok könnyű kiforrasztásához...
Én is csináltam, igaz UNO-val és 3,5"-os TFT-vel OBD2-ról kapja a tápot egy 7805-el stabilizálva.
Mit tud a tied, ha nem titkos a projekt, láthatnánk képeket?
klikk NEm valami full extrás még lehetne bővíteni, illetve vannak dolgok a szoftverben amit nem ártana átszervezni. Képeket még nem csináltam, igazából kevés alkatrésszel dolgozik. Jelenleg már stabilnak tűnik. TID kijelzőt kezel. Zavart, hogy nem mutat semmit, és nem tűnt drága beruházásnak.
Érdekes dolog történt, volt egy kijelző teszt program, ami csak annyit ír "TID display test". No ez is megfagyott, kétszer feltöltöttem az eszközre, eljátszotta újra, feltöltöttem vissza a board computer softwaret, amit írtam, hogy lefagy, mára ennyi, gondoltam magamban. Levezettem 10 kilométert egyszer nem fagyott le. Utána még ment fél órát, eddig úgy néz ki magától meggyógyult.
Tudja e valaki Teensy 3.0 lehet valami olcsó klonja kinaiaknál más néven ?
Helló!
Következő projektemhez úgy néz ki implementálnom kelesz RTC -t is. Tudnátok mondani összehasonlításképp néhányat? Már úgy értem melyíknek mi az előnye, hátránya, esetleg extra funkciói vannak -e, programozhatóság szempontjából van -e köztük különbség, esetleg egy kaptafára készül mind? Ilyesmikre volnék kíváncsi. A cél egyébként fogyasztó(k) adott időpontban történő ki/be kapcsolása lesz...
DS3231-et ajánlok, mert hőkompenzált, tartalmazza a kvarcot az IC tokján belül. Én eddig DS1307-et használtam, de ahhoz pontos kvarc kell. Ami kvarcot én szereztem ebayről, azzal siet az összes RTC-m hetente 4-7mp-et. Persze programból lehet korrigálni, egyik órám így is tesz, de ez felesleges programkód. A DS3231 mérete nagy, a DS1307 kicsi. Lehet választani, hol akar az ember spórolni. Programon, vagy nyák méreten?
Lehet, ha 36fok-on lenne a kvarc, mint a karórában levő, amelyik átveszi a test melegét, akkor pontos lenne. De szobahőmérsékleten ennyit tud.
Na most dobtam egy hátast, megálmodni se mertem volna, hogy egy kvarcvezérelt eszköz hetente képes akár 4 mp -es pontatlanságra is...
Én inkább a programkóddal spórolnék ha lehet, nem vágom én annyira a programozást. Méret az nem nagyon számít, mert lesz még melette néhány dolog, még így is az óra rész lesz a legkissebb része úgy gyanítom. Szóval most inkább a pontosság a legelső szempont, meg egyébként mégis mi más lenne, ha épp nem ez, egy óramodulnál...
Akkor DS3231-et vegyél. Ebay-n van kész modul.
Létezik kis DS3231 is, az akváriumvezérlésnél a nagy NYÁK-os verziót használom, jól működik, de 2 perc eltérést összeszed fél év alatt, szerintem főleg azért, mert a környékén vannak a FET-ek és a relék, így egy napon belül van 6-7 fok hőingadozása.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
Egy átlagos kvarc tűrése mondjuk +-50ppm, azaz 50 egység per egymillió. Egy hét picit több mint 600 ezer másodperc. Ebből kifolyólag a 4-7 mp hiba teljesen reális.
Ha ennyire aggódtok a hiba miatt, léteznek TCXO-k, illetve annál is pontosabb kristályok. A másik lehetőség, hozzáadni egy wifi IC-t (pl ESP), majd időnként le lehet kérdezni az időt egy NTP szerverről, elég egyszerű a protokollja. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
Vagy egy GPS modul. Az elég pontos időt szolgáltat.
Persze. Attól függ melyik könnyebben elérhető a használat helyszínén.
Másik véglet (?) DS3231-re: augusztus 26 óta nem szedett össze 1 másodperc eltérést pontosido.hu-hoz képest. Szobahőmérsékleten, nem zajos környezetben működik.
(Ez a modul, másik eladótól)
Jól van, akkor a DS3231 lett a befutó, kemény 0.99$ ért (hogy bírom én ezt majd kifizetni ).
Ha kell majd valami segítség jövök. Köszi mindenkinek... A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
Én is a DS3231-et javaslom, ha pedig korrigálnád/szinkronizálnád, ahhoz egy helyi NTP szervert. Vagy GPS-t, amelyik olcsóbb.
Sziasztok mi a módja annak hogy arduino nano board-nál lecserélhessem az LCD lábait
úgy értem hogy nekem szükségem volna a mosi miso lábakra de azon az LCD engedélyező és rs lábai vannak a példaprogramban. Átírtam két másik i/0 lábra és nem működik...
Ha 1602-es LCD-t használsz, akkor javaslom, hogy szerezz be egy ilyet. Sok lábat spórolsz vele.
Átírod a programban.
LiquidCrystal lcd(7, 6, 5, 4, 3, 2); például. Nekem is így van bekötve,
A lábspóroláson kívül pedig kevesebb idő alatt lehet vele kiíratni a dolgokat az LCD-re, mint a hagyományos módon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |