Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nem egészen értem, hogy miért és hogyan, de sikerült megoldanom. Kínomban belenéztem a FastSPI_LED2.h-ba, és mindössze ez van benne:
#warning "This file is going away, please us FastLED.h in the future!" #include FastLED.h Na mondom ennek mi értelme van? Ezért a programban átírtam, a FastSPI_LED2.h-t FastLED.h-ra, és most működik. Valamikor a nap folyamán még ez előtt módosítottam a 113-as sort LEDS.addLeds WS2811-ről WS2812B-re, (mert nekem ez van) de ettől még nem lett jó. Létezik, hogy ez volt a hasfájása? Amúgy én ezt a tápot használom. 1000uf a kimeneten, 1db 18650 akkuval. Próbaképpen futtattam a strandtest-et 2 méter szalaggal. 3,4A-t is mértem, rendesen melegedett, de kibírta.
Nem tudom milyen web editorról beszélsz. Nekem amúgy linux alatt 440 mega helyet foglal az arduino
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Eddig még csak nem is hallottam erről, szóval köszi!
Bár én nem igazán szeretem a js dolgokat, szóval maradok a "normál" kliensnél, bár valami komolyabb IDE valóban tényleg nem ártana hozzá...
Ezt csak ajánlani tudom. Kis birkózás a beállítással de utána, kezes jószág.
Milyen megoldás van egy olyan hibára (számomra annak tűnik), hogy van egy saját programom, ami egy DS3231ből olvas ki időt és dátumot, 2 PWM kimenetet szabályoz, és 2 külső DS18B20-ból hőfokot.
Ha mind a 3 rész bent van a programba, akkor az óra és a PWM akadozik, de ha a DS18B20 kiolvasását kiszedem, akkor megjavul. DS18b20 kódrészébe van delay, direkt, hogy ne folyamatosan változtassa a hőmérsékletet, de olyankor meg még jobban megakad a program. Valakinek valami ötlete, hogy mit kéne módosítani, hogy ez az akadás megszűnjön? A DS18b20 kódrészlete:
Köszi, majd megtekintem. Eclipse-szel már dolgoztam, ha jól emlékszem nincs annyi memória amit ne lenne képes megenni
Nem is tudtam, hogy megy linux alatt is.
Akkor ezt is kipróbálom
Szia Gabó! ez akváriumvezérléshez lenne?
Akvakertész fórumon vesézik ezt (ha valóban akváriumhoz kell).
300 ms nem túl sűrű kiolvasáshoz?
Szia!
Nem akvárium. Ilyen kis itthoni ventilátor és hőmérséklet mérés meg idő/dátum kijelzés. berkesandor: Ha emelem, akkor is marad az akadozás, csak akkor a beállított értéknél lesz az erősebb akadás. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2018
Szükséges ilyen gyakori mérés?
Az a baj, hogy átírom 1000-re, akkor is akadozik az óra és a pwm vezérlés is, csak amikor ugye elér a megadott értékhez, akkor abban a pillanatban jobban. Ha a fenti teljes kódrészt kiszedem, akkor megy tökéletesen.
Ne használj delay-t, rendszeridő alapján mérj.
Azt hogy tudom megoldani?
1 tip a millis() használata:
Bővebben: Link
Köszi! Kipróbálom.
Részben javított, már csak a kiolvasásnál akad meg. tbarath: Köszi, ennek is utána járok. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2018
A delay bele tud szólni sok dologba, idézem a doksit: "the use of delay() in a sketch has significant drawbacks. No other reading of sensors, mathematical calculations, or pin manipulation can go on during the delay function, so in effect, it brings most other activity to a halt. For alternative approaches to controlling timing see the millis() function and the sketch sited below. More knowledgeable programmers usually avoid the use of delay() for timing of events longer than 10’s of milliseconds unless the Arduino sketch is very simple."
És dallas lib kiolvasása botrányosan lassú, ez jól csak magában működik (jó, még egy lcd lehet mellette), de akkor se hatékony. Vannak ilyenek benne:
Egyébként kézzel meg lehet gyorsra írni, a google sok találatot ad "ds18b20 fast reading" kifejezésre. Mondjuk munka az van vele. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2018
Valami ilyesmi, remélem nincs benne hiba. Ez 1 másodpercenkénti mérés.
A kimásolt kódrészletedből beugrott, hogy mi az ami lényegébe bezavarhat. Hisz ugye a DS18B20-nak van saját címe. Na a dallasos (amit használok) ott nem adod meg a címet, hanem ő keresi és használja. Régebben amikor ismerőssel csináltunk egy másik projektet, akkor ott mi megadtuk a címet, és ott nem is volt ilyen hiba. Ez lesz a nyerő ötlet.
Az is lehet lassú, de ez az egész dallas lib nem a gyorsaságra van megírva.
Idézet: „Nem is tudtam, hogy megy linux alatt is.” Ott a Visual Studio Code megy. Van hozzá Arduino plugin.
Tiszteletem!
Lenne egy kérdésem. Adott egy timer, ami CTC módban billeg, nem túl nagy frekvencián. A jele a hozzá tartozó kimenetre van kapcsolva. Tehát a kimenetemen van a négyszögjel. Lehetséges lenne az, hogy egy adott időpillanatban megtudjam azt, hogy az a kimenet magas, vagy alacsony szinten van-e, anélkül, hogy ehhez másik lábat használjak? Valamiféle szoftveres megoldásra gondolok. Köszönöm.
Olvasd azt a kimenetet! Pont úgy, mintha bemenet lenne. Előtte NEM kell bemenetté konfigurálnod!
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni. Kínából (Wish) rendeltem Arduino Mega 2560 V3 panelt 2.500Ft-ér mert 3D nyomtatót építek. Mi a véleményetek vagy tapasztalatok az ilyen nem tudom úgy mond szerintem klónokkal? Ugyan azt a teljesítményt tudja adni mint egy itthon (Hestore) 7.850 Ft-os "eredeti lapka"? Vagy vannak eltérések? Eddig nekem jól működik. Szépen hajtja a RAMPS 1.4 lapot.
Eltérés nem hinném, hogy sok van, itthon is azt kapod, amit te magad megveszel Kinából. Ha működik rendesen, használd.
Rendben. Köszi! Szuper.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |