Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   430 / 852
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 25, 2018 /

Számomra továbbra is kérdés, hogy volt-e már valaki, akik külső tápról hajtotta meg az Arduinot, de közben usb-n tudott kommunikálni a pc-vel? Van-e erre mód, és ha igen milyen kapcsolást, bekötést javasoltok? Tehát a lényeg: a tápot NE az USb-ről kapják az eszközök, de kommunikálni tudjanak akár menet közben is a PC-vel.
(#) morzsa15 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Senki?
(#) Rober_4 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Az Arduino usb eszközét látja a gép? Nálam ki lehet választani az usb portot az eszközök port menüből, az nálad rendben van?
(#) RoliNyh válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Ez pofon egyszerű! Az USB kábelben elvágod a pozitív szálat. A test és a két adatvonal marad.
A külső táp test és az USB testnek közösnek kell lennie...
(#) morzsa15 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Ezzel nincsen baj a kapunyitót betudja olvasni csak a kapásjelzőt nem.
(#) berkesandor válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

FTDI programozóval (piros) kötöm össze a mini pro-t és a számítógépet, a vcc jumper-t leveszem, és működik amit kérdeztél.
(#) kitartás válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Kapu kivisz a vízpartra ?
(#) berkesandor válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Más könyvtárral esetleg?
(#) morzsa15 válasza berkesandor hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Próbáltam már sokkal de egyel se sikerült semmit, de lehet hogy csak én vagyok a béna.
(#) proba válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Első körben a hangkártya kimenetét rákötném a vevő kimenetére. Megnézném, milyen jelet ad a kapunyitó jelére. azután megnézném milyen jelet ad a kapásjelzőre. Ebből látszódna szerintem, hogy egészen más protokoll szerint működik a kettő. Ez után már csak egy probléma marad, megállapítani a protokoll nevét, és könyvtárat keresni ami jó hozzá.
(#) berkesandor válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Mindegyik könyvtárral ugyan azt csinálja? Kapunyitót látja , kapásjelzőt nem?
Olyan könyvtárat keress amiben van valami állítási lehetőség.
Úgy látom a kapunyitó számokat küld, lehet a kapásjelző csak a jel sűrűségét változtatja, ezért nem dolgozza fel az arduino.
(#) almacsutka hozzászólása Feb 25, 2018 /

Sziasztok!

Rc autóm megvilágításához szeretnék segítséget kérni. Olyan világítást szeretnék arduinoval építeni amit bluetoot-al lehetne a programját állítani. Figyeli a throttle-t, tehát alapállapotban féklámpát vezérel, hátramenetben a tolatólámpát, előre menetben logikusan nem világítana a tolató, és féklámpa. Kanyarodáskor pedig az index villogna figyelve , hogy merre kanyarodok. Találtam egy hasonló videót, bár ez PIC-es és távirányítóról vezérli a 3. csatornáról. Link
Tudna valaki segíteni az arduino programozásában?
Köszi!
(#) icserny válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Idézet:
„Az USB kábelben elvágod a pozitív szálat.”
Miért kellene elvágni?! Van a kártyán egy leválasztó dióda, ami megakadályozza, hogy az USB csatlakozót kívülről "megtápláljuk".
(#) RoliNyh válasza icserny hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Azt én nem tudom, hogy van bekötve, én csak azért javasoltam...
(#) morzsa15 válasza proba hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Szia!

Meg csináltam, a felső a kapásjelző az alsó a kapunyitó. Ebben kellene segitség hogy akkor most ez milyen protokol stb. és milyen könyvtár kellene hozzá.
(#) Raiden válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

már volt minden, másik gépen is próbáltam, ugyan azon a gépen másik lappal minden klappol.
(#) Sanyessz hozzászólása Feb 25, 2018 /

Helló mindenkinek.
Egy Arduino Nano-val lenne problémám.
Automata innen onnan, vezérelhető ház világítása megy róla.
Van hogy csak úgy beragad és nem reagál semmire a vezérlő, akár naponta 2x is, de van hogy egész hétig működik kifogástalanul.

Hol lehet a hiba?
Program tétlenség miatt (lekérdezi a kapcsolókat I2C) valahogy beragad?
Vagy valami impulzus zavar be?
Program hiba?

Várok bármi ötletet.
Üdv
(#) vargham válasza Sanyessz hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Idézet:
„Vagy valami impulzus zavar be?
Program hiba?”

Nagyon valószínű, hogy ezen két ok valamelyike. Innentől viszont csak találgatni lehetne, mert nem árultál el semmit a rendszeredről.

Ilyen apróságokra gondolok: Perifériák típusa, csatlakozás jellege, kapcsolási rajz, vezetékek hossza, tápellátás, Arduino verzió, forráskód, link a használt libekre, stb.
(#) kegyetlen19 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /

Hello.
Az én kapásjelzőm vevőjében egy RXB7-es modul van. Itthon van RXB6 és RXB12 modulom is és az rc-switch nevezetű libraries-t használva, nekem se reagál a kapásjelző jelzésére, (autós – LED világítás távirányítójára, a serial monitorra kiírja számokkal, a gomb „kódját”) tehát biztos, hogy szoftveres a probléma. De hogy mi az, én sem tudom.
Ha rájönnél a hiba okára, kérlek, oszd meg velünk, mert és is fel akarom használni a kapásjelző jelzését, éjszakai világítás bekapcsoltatására.
(#) exabit hozzászólása Feb 25, 2018 /

Van egy kijelző aminek az egyik karakterének csak az ASCII kódját tudom. Így ki tudom íratni

lcd.print((char)179);

Ha begépelem ennek az ASCII kódját az IDE-be akkor viszont az lcd.print(" ") paranccsal nem adja vissza ugyanazt. Illetve nem tudom hogyan lehetne egy olyan karatert stringekkel konkatenálni aminek csak az ASCII kódját tudom.
(#) tbarath válasza exabit hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 1

Annak inkább char(179)-nek kellene lenni, nem?
LCD-nél annyira macerásabb a dolog, hogy az lcd library-nek tartalmaznia kell az adott karakter kinézetét, márpedig azt sok esetben csak 127-ig implementálják, és nyilván ott se mindent.
(#) rolie válasza exabit hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 1

Az lcd-k nem minden ASCII karaktert ismernek, hanem a beépített táblából dolgoznak. Ezen az oldalon kicsit lejjebb görgetve megtalálod az európai és ázsiai karakterkészleteket. Ha nincs benne amit szeretnél, akkor 8 egyedi karaktert te is megadhatsz.
Szerk.: ha a | jelet szeretnéd kiíratni az mindkét készletben a 124-es címen van. Egy karakterhez én az lcd.write(124)-et használom.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2018
(#) Kera_Will válasza almacsutka hozzászólására (») Feb 26, 2018 /

Ehhez felesleges az arduino használata !
Ágyúval verébre . Pár darab dióda ami a motorok forgásirányát figyeli.
Ezekkel simán megoldható.
(#) exabit válasza rolie hozzászólására (») Feb 26, 2018 /

A problémám az, hogy ha ki akarok íratni egy magyar szöveget, nem tudom egy programsorban megtenni, mert minden ékezetes betűt egy külön parancsban kell kiíratni. Az "árvíztűrő tükörfúrógép" szétesik 18! sorba. És hiába van pl. 'á' betű a karaktertáblában ha az IDE-ben 'á' betűt írok az lcd.print("") parancsba akkor krix-krax jelenik meg a kijelzőn. A 179-es az én kijelzőm karaktertáblájában egy felfelé mutató nyíl, csak épp az arduino IDE-ben ez a szám egy tök más karakter. Úgy gondoltam hogy talán van valami "szebb" megoldás a problémámra.

De akár az is segítene ha egy Stringhez hozzá tudnék fűzni egy olyan karaktert aminek csak az LCD karaktertáblájának ASCII számát tudom. Az egyedi karaktereket ismerem én is, most pl. így fűzök össze stringeket:
  1. stringConcat1 = "Bent:" + tempInsideAsString + "\1" + "C" + "," + humidityInsideAsString + "%";

ahol \1 a fok szimbólum amit én definiáltam. Ezt a stringet aztán ki lehet íratni egyben az lcd.print(); paranccsal. De hiszem hogy lennie kell valami megoldásnak hogy előre definiált karakterek nélkül is megoldható legyen a dolog.

#tbarath
Amit én írtam szintaxist azzal biztosan működik, de ettől még lehet jó a tiéd is. Viszont a többit amit írtál azt nem tudtam és sajnos túl is mutat rajtam hogy a library-t átírjam.
(#) szeg76 válasza exabit hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 1

Mezei C stringbe is be tudsz szúrni kóddal megadott karaktert.
\xXX, ahol XX a hexa karakterkód, vagy
\ooo, ahol ooo az oktális kód

Pl.:
  1. lcd.print("speci\x83lis");
  2. lcd.print("speci\263lis");
(#) nedudgi válasza exabit hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 1

Generálni kellene egy kódlapot, ami megfelel a kijelző karakterkiosztásának, és azt használni az IDE-ben.
B terv: használj szövegkonstanst.
C változat: ez van, nincs mit tenni.
(#) Kovidivi válasza Kera_Will hozzászólására (») Feb 26, 2018 /

Ahhoz szét kellene bontani a szervót, de ott figyelni kellene a középtől való eltérést! Nem megoldható. A kefés motornál már lehet próbálkozni, de brushless motornál felejtős.
(#) exabit válasza szeg76 hozzászólására (») Feb 26, 2018 /

lcd.print("speci\x83lis");

A "speci" és a "lis", mit jelent benne? Tényleg mindenhol kerestem de semmit nem találtam róla.
(#) nedudgi válasza exabit hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 1

Értelmezd így: "speci" \x83(azaz á betű) "lis". Azaz a "speciális" szót iratja ki a példában.
(#) exabit válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 2

Lángolok mint a Reichstag hogy ezt nem vettem észre. Köszi.
Következő: »»   430 / 852
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem