Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Megnéztem a változóimat, nem nagyon válnék meg már senkitől. Kivéve attól a 8 logikaitól amit írtál
![]()
Akkor a következő ötlet a millis() figyelés gyorsítása lenne.
Most így használod:
Ez a while ciklus 1 millis alatt több ezerszer lefuthat, minden ciklusban van egy felesleges kivonás! Ha átszervezed az egész logikát egyetlen összeadásra, megint nyerhetsz kevés időt!
Egyetlen összeadással elérted, hogy gyorsabban reagálj az idő leteltére.
Csak azért gondoltam mert szinusz függvényekkel operaltal azt hittem az segít, ha cél hardver eloallit neked többfajta jelet állítható frekvenciával. Így nem kell tárolni a szinusz függvényt az arduinoban.
De nem vágom a programod ennyire lehet tévedek.
Burkológörbékkel varázsol, azért kell szoftveresen ha jól értettem.
Ha analóg jelgenerátorra gondoltál, amit az Arduinó hajt meg, akkor tényleg jó ötlet, és a végén egy digitálisan vezérelt analóg eszközt kapnék, ami még egyébként egyszer lehet tervbe lesz véve. Viszont ebben az esetben a polifónia miatt 6 jelgenerátor kellene, szorozva a hat oszcillátorral hangonként, és ugye ezek vagy alaphullámformák: szinusz, négyszög, háromszög, vagy valahogy modulálniuk kell egymást. Szerintem a hangerőgörbék megoldása sem olyan nehéz...
Köszi! Mostanában gondolkodom, hogy kihagyom a frame részt, a legtöbb hangszín 1-es framen-fut, azaz, ugyanakkor történik a hangerőgörbe állítás, mint egy puffernyi hangminta összerakása...
Akkor a következő javaslatom jóval nagyobb volumenű lenne!
Van a DUEhoz ez a könyvtár: DueFlashStorage Ezzel megoldható, hogy a FLASHban táróld a constans tömbjeidet. Amikre gondolok pl.: sinusinit(),fmsinusinit(),negyszoginit(),fmnegyszoginit(),fureszoginit(),fmfureszoginit(),haromszoginit(), fmharomszoginit(), …? Ami hasznod lenne: Óriási memória terület felszabadulna, amit használhatnál másra! A DUE ARM rendszerében a FLASH olvasása gyorsabb, mint a RAMé. Amit meg kellene oldani: A FLASHba a tömböket feltölteni a programozás utáni első indításnál, utána ezt már többször nem kel elvégezni. A FLASH olvasása kicsit bonyolultabb, mert a cím számítást neked kel elvégezni. De erre írsz egy #definet, és lecseréled az eddigi tömb olvasó hívásokat erre, és levan tudva a gond. Ez bonyolultabbnak látszik, mint a RAM címzése, de mivel inline a define beszúrása így nem lenne hosszabb a futás idő. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Persze menet közben még adódnak majd problémák. De mivel érdekel a téma, nagyon szívesen segítek, ha úgy gondolod, hogy belevágsz a kísérletbe! Akár meg írhatom, neked csak tesztelned kel! De az eddigi munkádhoz képest ez már csak egy kis feladat lenne. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Szia!
Igen ilyesmire gondoltam. Azt nem tudom, hogy a sima jelgenerátor képes-e egyszerre több jel összegét megjeleníteni ha digitálisan kap értékeket. Ez sem lenne teljesen elképzelhetetlen. A több (6) jelgenerátor összegét egy op amp összeadja minden gond nélkül. A jelgenerátor meg tud szinuszon kívül mást is. De nyilvánvalóan ez a megoldás sokkal drágább és több hibalehetőséget tartalmaz. A szoftveres megoldás igen jó, csak azért írok ide, mert nekem is kell hasonló később és előre tanulgatok. Hátha a hozzászólásokkal megvilágosodom! ![]()
Erre is lenne megoldásom!
Olcsón beszerezhető készen panel hozzá: Bővebben: Link A VS1053b-ben van MIDI-is, olyan 100 körüli hangszert tud szimulálni. Az a probléma, hogy csak zene fájlok lejátszására vannak minta kódok. A MIDI részére csak 1 japán srác projektjét találtam. Valószínűleg az ilyen projekteket már nem közlik le, mivel eladásra készítik! Ezt megcsinálni lenne a szép munka! Sajnos nem elég az én kevés programozó ismeretem, a MIDI és a Zene lelki világát is ismerni kellene! Úgy látom, már lennénk hárman akiket érdekel a téma. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Csak bele lestem az arduinos vs1053-as lib-be, és felfedeztem, hogy már a MIDI fájlok lejátszására is felvan készítve!
Például: Bővebben: Link Ez jó hír, DUE esetében még a PROGMEM-el sem kel kínlódni, mert a const-ként definiált tömbök automatikusan oda kerülnek. Más gond, hogy a DUEN máshol vannak a SPI portok kivezetve, mint az AVRes arduinokon. Most már csak meg kellene tanulni midi fájlt kreálni a zenéből! A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Idézet: „meg kellene tanulni midi fájlt kreálni a zenéből” Ha van zenei képzettséged és/vagy jó hallásod menni fog ![]()
Sajnos e két dolgon felül még sok minden hiányosságom van!
Mégis ha nagyon akarom, elboldogulok valahogyan. Pl. keresek segítséget. Tanulok mástól. Használom a Googlit. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Bocs már beszéltük, van vs1053-am, három hónapot beleöltem eredménytelenül, látni sem akarom
![]() Mindig csak mp3-om meg midi fileplayer lett belőle. A dsp részéhez a programozó több mint 20-ezer, de ezt már kibeszéltük. Viszont a flash ram ötletet köszönöm, mivel a hangszíneket tárolnom kellene valahol, így elkerülhetetlen lesz előbb utóbb... A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Idézet: „A dsp részéhez a programozó több mint 20-ezer” És ez miért is kel? Én úgy értelmeztem, hogy SPI porton vezérelhető a MIDI rész is, csak 1 plugint kel hozzá feltölteni a vs1053-ba. Innentől már csak a MIDI kódokat kellene ismerni. A billentyűzet kódját kellene átalakítani MIDI kóddá, ez lenne a feladat. Nem? Bocsi. De akkor ígérted is, hogy majd előkeríted, és elküldöd. Hátha csak egy kevés programozói furfang kel pluszban,a te zenei tudásodhoz. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Több napig bújtam a forrásait vagy 2-3 projektnek. A midi lejátszást mind csak midifájlként akarta megcsinálni, ami jelentős késést eredményezett. Ugyanez a hanglejátszásnál. Egyébként nagyon jó fejlesztő környezet van hozzá, kiválló projektmintákkal, csak éppen a plugint legyártani nem tudtam, vagy áttölteni a dsp-re. Így rájöttem, hogy meghaladja a képességeimet. Ugye ha megtudtam volna oldani, valós időben hogy elérem a kimeneti buffert, még ma is azzal dolgoznék. A due viszont teljesen jó. Esetleg egy 2x16bites DA átalakítót rá lehetne kötni, akkor kevesebb zajom, illetve nagyobb dinamikám lenne...
Idézet: „Esetleg egy 2x16bites DA átalakítót rá lehetne kötni?” Erre biztosan van megoldás! Csak meg kel keresni a legolcsóbbat. Ami még megérné. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Nem tudom, te milyen illesztést használsz hangfrekis oldalon?
De itt elsőre találtam egyserű módszert: Bővebben: Link Circuit for differential output from a single-ended precision DAC
Sziasztok.
A napokban elbontottam kettő segway-t (vagy howerboard-ot), így lett két HUB motorom, egy akkum, két különböző vezérlőm (az egyiken magán a fő panelen van az STM32F103) még a másikon egy külön panelen van. Most olyan kérdésem lenne hogy azon amin rajta van a panelen az ic, át lehetne-e írni úgy a programot hogy egy hidat használjak, és egy potméterrel tudjam szabályozni a motor fordulatszámát? (3F BLDC 3 hall jeladós). Elektromos roller építéséhez kellene a motor ezért is kérdezősködök. Sok projectet látok ahol belerakják az elektromos bringa vezérlőjét, de nekem sajnos most csak ezek vannak. Válaszokat előre is köszönöm. ![]()
Sajnos ez itt nem jöhet szóba, mivel nincsen I2S vezérlő.
Ilyen árban SPI vezérlőst nem tudsz?
Bocs de nekem az a legjobb, hogy itt ketyeg a cucc és nem kell hozzá semmi!
![]() (Persze egy 16 bit dac jól jön)
Már ha kívánsz valamit karácsonyra akkor legyen nagyobb, mondjuk 32BIT/44.1-384KHZ:
Bővebben: Link Ez már komoly hangkártya!
Megnézem, lehet ez a megoldás arra, hogyha már úgy is 16 biten számolok, akkor maradjon is az. Átrágom magam rajta. Illetve szívesen váltok boardot, ha van értelme!
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Ehhez az STM32F407-es boardot kellett volna választanod annak idején mikor ajánlottam, hogy jobb választás lenne.
(Itt alul nekem már meg is jelent a reklám sorban ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Ha megvan a forráskód? Igen.
Különben reménytelen!
Ezt tuti megrendelem karácsonyra!
![]() Köszönök mindent! Segítsetek a SzikoraPetinek, ő elakadt...
Ezt elhiszem!
Pláne ha megtudod, hogy milyen hangrendszer van rajta: CS43L22 datasheet Bővebben: Link 24 bites stereo DAC-al. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2019
Ezt a boardot fontolóra veheted akár. 168Mhz, FPU, DSP utasítások, 1MB flash, 128kB + 64kB RAM, beépített microSD kártyahely (4bites SDIO és nem SPI módon működtetve), 1MB külső SRAM lehetőség (csak meg kell venni a 2$-os chipet és be kell forrasztani), FSMC lcd vezérlés. Az i2s dac az mondjuk nincsen rajta, ezért azt kívülről kell ráaggatni (a vezérlőben benne van az i2s).
És kel még hozzá külön programozó is, ami discoverin már rajta van!
Jó ez a board! De zenélni jobb a disciveri.
Igen, tényleg kell még programozó is. Én ilyen "komoly" darabot használok erre a célra. Egy kis ügyességgel az SWO láb is kialakítható ezeken az olcsó stlink-eken.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |