Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVC 777 DVR probléma

Témaindító: hacsi66, idő: Nov 7, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hacsi66 hozzászólása Nov 7, 2011 /

Sziasztok

A következő problémával fordulok hozzátok ,adva van egy AVC 777 es tipusú megfigyelő egység DVR egysége amibe 2db merevlemez van és a nap 24 órájába veszi a képet 16 kameráról egyszerre.
Ez a berendezés meghibásodott a tápegységét sikerült megjavitani de maga a videó egységet is szeretném megjavitani az alkatrész beazonositottam ami tönkre ment benne .
A kezelő panelon van egy smd ic ami eldurrant tipusa SL74HC573 ezt szeretném kicserélni de nem ismerem az ic tokozását ha valaki tudna sgiteni ebben illetve hogy milyen módszerrel tudnám beforrasztani ezt az igen csak kicsi ic -ét.

DSC06701.JPG

(#) vaszily válasza hacsi66 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Szia.
A forrasztást én mindig úgy oldottam meg,hogy mind két oldalára adsz egy kis flux-ot,és teljesen összeforrasztod mind a két oldalt,hogy egybefüggő ónréteget kapj......felmelegíted az egyik oldalt...majd a másikat...megint az egyiket..megint a másikat és addig amíg mind a két oldalon az ón meg van olvadva....ekkor egy csipesszel simán le tudod emelni a panelról.

A tokozáshoz pedig szerintem keress egy datasheetet,abban benne kell lenni-e.
(#) Hp41C válasza hacsi66 hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Az SN74HC573 adatlapja...
(#) röntgen válasza hacsi66 hozzászólására (») Nov 8, 2011 / 1

TSSOP20 a tokozás, mindenképp folyatószerrel kell operálni, mert a lábai 0.64 mm-re vannak egymástól.
(#) hacsi66 válasza vaszily hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Szia

Áruld el mi az a flux amit emlitesz?
(#) abcdabcd válasza hacsi66 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Valami ilyesmire gondolnak szerintem: Bővebben: Link
Ez olyan mint egy sorkihúzó filctoll, csak folyasztószer van benne... rákened a lábakra és ez segít az ónnak, hogy a megfelelő helyre folyjon, azaz a forrpadokra, és a lábak között ne gyűljön össze...
(#) hacsi66 hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok

Sikerült megcsinálnom a beforrasztást lehet nem szép de működik. Mindenkinek köszönöm a segitséget.

DSC06708.JPG

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem