Sziasztok
A következő problémával fordulok hozzátok ,adva van egy AVC 777 es tipusú megfigyelő egység DVR egysége amibe 2db merevlemez van és a nap 24 órájába veszi a képet 16 kameráról egyszerre.
Ez a berendezés meghibásodott a tápegységét sikerült megjavitani de maga a videó egységet is szeretném megjavitani az alkatrész beazonositottam ami tönkre ment benne .
A kezelő panelon van egy smd ic ami eldurrant tipusa SL74HC573 ezt szeretném kicserélni de nem ismerem az ic tokozását ha valaki tudna sgiteni ebben illetve hogy milyen módszerrel tudnám beforrasztani ezt az igen csak kicsi ic -ét.
Szia.
A forrasztást én mindig úgy oldottam meg,hogy mind két oldalára adsz egy kis flux-ot,és teljesen összeforrasztod mind a két oldalt,hogy egybefüggő ónréteget kapj......felmelegíted az egyik oldalt...majd a másikat...megint az egyiket..megint a másikat és addig amíg mind a két oldalon az ón meg van olvadva....ekkor egy csipesszel simán le tudod emelni a panelról.
A tokozáshoz pedig szerintem keress egy datasheetet,abban benne kell lenni-e.
TSSOP20 a tokozás, mindenképp folyatószerrel kell operálni, mert a lábai 0.64 mm-re vannak egymástól.
Szia
Áruld el mi az a flux amit emlitesz?
Valami ilyesmire gondolnak szerintem:
Bővebben: Link
Ez olyan mint egy sorkihúzó filctoll, csak folyasztószer van benne... rákened a lábakra és ez segít az ónnak, hogy a megfelelő helyre folyjon, azaz a forrpadokra, és a lábak között ne gyűljön össze...
Sziasztok
Sikerült megcsinálnom a beforrasztást lehet nem szép de működik. Mindenkinek köszönöm a segitséget.