Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   4 / 43
(#) 18david18 válasza cruisher hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Szia!
Köszi a választ. Akkor maradnak, csak az elkókat cserélem.
(#) Longa György hozzászólása Jún 4, 2010 /

Hali. Átalakítottam az APX-emet.A védelem csövét használva előerősíttőt készítettem az eredeti panelra pár ellenállás és kondenzátor felhasználásával.Negyed hangerőn hozza a kívánt hangerőt.A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék torzítást bele vinni, mondjuk egy gain potival vagy diódákkal.Ha tud valaki segítteni megköszönöm.Longa.
(#) belobacsi hozzászólása Jún 4, 2010 /

Sziasztok! Vany egy pár APX-em 8 ohmra igényesen áttekert kimenőkkel és új végcsövekkel. A hangja a csövek bejáratódásával egyre jobb lett, de van néhány zavaró dolog:

- A mélyátvitel elmarad a várttól, ekkora kimenőktől többet várnék
- Az alapzaj kissé magas, a zene szüneteiben enyhe hálózati brumm és halk percegés hallható. Nem vészes, de nagy hangerőn zavaró.
Szerintetek milyen lehetőségek vannak a fenti problémák elhárítására?
Én első körben a tápkodik és a többi elkó cseréjére gondoltam, de nem tudom milyen típust érdemes beletenni, érdemes-e a gyárinál nagyobb értékűre cserélni. Milyen további tuninglehetőségek vannak? A másik kérdésem, hogy milyen munkapontban érdemes hajtani ezt az erősítőt ha a cél a minél jobb hangminőség? Jelenleg 40-50 mA beállításban megy.
Mindekinek köszi!
(#) cruisher válasza belobacsi hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

A perceges altalaban a meghajto csovek oregedesebol adodik.
(#) belobacsi válasza cruisher hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Kösz. Erre nem gondoltam , mivel mindenütt azt írják, hogy az ECC808-ak gyakorlatilag örök életűek. Ami fura még, hogy egyformán perceg mindkettő, pedig az egyik APX sokkal kevesebbet futott. Mindegy, majd egy csőcsereberével megnézem mi a helyzet.
(#) Gubán_Gábor válasza belobacsi hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Mindenképpen érdemes a régi MM elkokat kidobni belőle, mert nagyon el vannak öregedve és ki vannak száradva.
Nekem 3 db is van, mind3-ban kicseréltem a teljes táprendszert, mert nekem is percegett, és a csövek maradtak az eredetiek, és teljesen megjavult, a hálózati brumm szintje egyáltalán nem hallható, és hatalmas dinamikája lett a erősítőnek tőle, szóval mindenképp megéri. a védelmet kiszedtem, mert csak feleslegesen fékezi az erősítőt, és az első meghajtófokozatot is kiszedtem, mert feleslegesen túlvezérli a végerősítőt a mai korszerű 2V kimenetű lejátszók, számítógép hangkártya bőségesen kivezérli 1 db ECC808-assal is, aminek a fele a feszültség erősítő, a másik fele a katodin fázisfordító. Terveztem is egy komplett tápegység panelt, amin rajta van az anódfesz, az előfesz, és a maghajtó fokozat tápfeszültsége is, és hihetetlenül jól szólnak az enyémek. Az anódfesz 500V és 2 db 470µF 450V os ELKO van sorosan kötve benne. Az előfesz is kapott kétutas egyenirányítást, és CRC szűrést, a meghajtó fokozat is nagyobb 220µF 10k 220uf CRC szűrést kapott. Ha érdekel, akkor küldök képet az enyémekről.
(#) belobacsi válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Kösz, érdekelne a táp rajza és nyák terve, amennyiben nyilvános. A védelmet már én is kiiktattam, az előfok áthidalásán is morfondíroztam már..., de egyelőre az elkók vagy a teljes táp cseréjét szeretném lebonyolítani.
(#) cruisher válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Engem is foglalkoztatott mar ez a dolog, uh leszimulaltam Tinaba a kapcsolast, majd elhagytam az elso ECC808 ast, de ekkor a bemenetre kozel 4V feszultseg kell, hogy ugyanannyira kihajtsa a vegfokot mint a 2db csovel. Azert ezt nem minden forraskeszulek tudja biztositani.
(#) Gubán_Gábor válasza cruisher hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Nekem 1,5V a bemeneti érzékenység 100W effektív szinuszos kimeneti teljesítményhez. és azt a Behringer keverőm gond nélkül tudja. Tina szimulációban a csöveket szimulálni nem annyira jó, és diszkréten szkóppal bemértem a kapcsolást, és ezeket kaptam.
(#) Gubán_Gábor válasza belobacsi hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Rendben nemsokára küldöm a Nyák rajzot.

A V1 erositese elvileg 20 szoros. Elhiszem hogy te kimerted, viszont nemertem hogy akkor a beag miert tervezte be a kapcsolasba ezt a fokozatot. Mert ugye akkor ha 1,5 V-ra az elso cso elhagyasaval kijon 100W akkor 2 szeres erositesre (775mV bemenet!)egy kettostriodat betenni teljesen felesleges volt...foleg, hogy a beag osszes keveroje 1,55V kimenetu.
A visszacsatolast nem modositottad?

Visszacsatolást is kivettem, azt elfelejtettem írni például ott az AV760/C, abban is egy db ECC83=ECC808 van, és annak is 1,5V a bemenő érzékenysége bár igaz, ott is a visszacsatolás miatt lett 80W a 100W ból, de ott is kivettem a visszacsatolást és így már rácsáramos üzemben tudja a 105W-ot oldalanként.

Na akkor igy mar vilagos a dolog. Viszont igy, hogy a visszacsatolast teljesen elhagytad zaj szempontjabol talan tobbet vesztesz, mint az elso cso elhagyasaval nyertel.

Semmi zaja nincs a végfoknak. Teljesen csendes 25-25mA áramról jár, és 115W kijön belőle 2% torzítással
(#) laci016 hozzászólása Jún 6, 2010 /

Üdv!
Nem tudja valaki,hogyha kiveszem az EAG AE785/A erősítőből a visszacsatolást akkor mennyivel nő durván a teljesítmény?
(#) pucuka válasza laci016 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Miért kellene nőnie a kimenőteljesítménynek?
Ha kiveszed a visszacsatolást, akkor megnő ugyan az erősítés, de torzítani fog, amit a hangerőszabályzóval korrigálhatsz talán, de más problémák is keletkeznek.
Végül is a kimenőteljesítmény nem fog nőni, legalábbis jelentősen nem, de megnő a torzítás, és romlik a frekvenciamenet is.
(#) solvik hozzászólása Júl 6, 2010 /

Üdv! Elsősorban Gubán Gábortól szeretném megkérdezni, hogy hajlandó lenne átépíteni nekem két ilyen erősítőt 8Ohm-osra De mivel nincs pénzem egy harmadik ilyen erősítőt tudok ajánlani a munkáért. Azt kell tudni róla, hogy mindhárom készülék hibátlan bontatlan gyári csomagolásban van,...... újak. Még a garipapír is megvan a leírás a kis zöld páraelszívó textiltasak pótlámpák csatlakozók biztosítékok.
Várom válaszát.
(#) solvik válasza solvik hozzászólására (») Júl 6, 2010 / 1

Egy két kép a masinákról...
(#) Gubán_Gábor válasza solvik hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Hello

Rendben van. Elvállalom szívesen a munkát.
nagyon kíváncsi vagyok az eredeti még gyári csomagolású erősítőre, szívesen elfogadom munkadíj gyanánt.

A többit beszéjük meg privátban.

Üdv: Gábor
(#) cruisher válasza solvik hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Ez azért nem semmi! Egy ilyet én is elfogadnék.
(#) rockersrac válasza cruisher hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

El is fogadta
(#) belobacsi válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Kedves Gábor! Ugye nem felejtetted el a táp NYÁK rajzát? Mégegyszer kösz!
(#) NagyKrisz hozzászólása Aug 27, 2010 /

Látom itt megy az APX100 javítás, restaurálás, nekem tulajdonképpen van egy hálózati és egy kimenő trafóm, meg 3db új 6P45sz csövem, mit javasolt mit kezdjek vele, igazából nincs szükségem ilyen erőműre. ECC808as is akad itthon egy pár darab szerintem.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 31, 2010 /

Helló!
Az erősítőbe 6P45Sz végcsöveket akarok rakni, viszont ennek 6,3V-os a fűtése. Hogy oldjam meg a csövek fűtését? Arra gondoltam, hogy kellene a hálótrafóra tekerni pár menetet a fűtésnek, de mennyit? Valaki, aki már csinált ilyet hogy csinálta?
Még annyit, hogy még az eredeti kimenő van benne, kipróbálni hogy tudnám ezzel? Esetleg valamilyen trafót bekötni még a kimenetre?
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Szia!
A kimenőtrafót át kell alakítani ahhoz, hogy kisimpedanciás hangszórót köthess rá.
Az átalakításról egy cikk:Bővebben: Link
A fűtéssel annyit tudsz kezdeni, hogy a két orosz cső fűtését sorba kötöd, diódás félhullámú fűtést alkalmazol és még egy soros ellenállást is beépítesz a pontos fűtőfeszültség beállításához.
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Igen ezt tudom, csak ki akarnám próbálni, hogy működik-e egyáltalán. Ideiglenes megoldás kellene csak.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Valahonnan szerzel 100V-os hangszóróhoz való illesztőtrafót, és azzal próbálod ki.
(#) rockersrac válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Vagy pedig áttekeri/tekerteti a hálózati, illetve illesztő trafót! Mert-ellenben az általad linkelt cikkel- LEHETSÉGES áttekercselni ezeket a trafókat, bár nem annyira könnyű a szétszedésük mint egy EI magos trafónak, de meglehet oldani!
(#) Ricsi89 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

A kimenő át lesz tekerve, majd megbirkózom vele. A hálózatira pedig csak egy pár menetet kellene tekerni(gondolom én) ezért szétszedés nélkül megpróbálok rátekerni pár menetet, hogy lássam mennyit is kellene a 6,3V-hoz. Nem lesz könnyű, mert nem sok hely van, de valahogy majd megoldom, ha senki sem tudja mennyi kell hozzá.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Fűtést megoldottam, berakok egy másik trafót, és a két csövet sorba kötöm, így kapja a fűtést. A hálótrafón annyi hely sincs, hogy egy drótot átdugjak simán, szóval a több menet feltekerése kizárt.
Következő: »»   4 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem