Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   9 / 43
(#) rockersrac válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 19, 2010 /
 
Van ilyen erősítőm, de csöveket kivettem belőle biztonsági okokból, mert se kimenő, se táptrafó nincs benne! Egyébként tervezem majd mindkettőt beszerezni, de lehet hogy inkább haverommal tekertetek, szinte ingyen, EI magra, mert van pár szép nagy EI magos trafóm, és akkor lesz nemulass, mert akkor már lehet át variálom stereora, de akkor reszkessen mindenki! Egyébként én előnyben vagyok annyival, hogy nekem már a GG féle táp+ előfok panel van benne!
(#) bakos13gab válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 19, 2010 /
 
Húú, ezt az előnyt gyorsan be kell hozzam.
Nekem már működik bebe.
(#) Gubán_Gábor válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 19, 2010 /
 
Ime egy kép, a kész erősítőről, az egyikről a 3-ból

Privát üzenetben elküldtem mindent, amire szükséged van, mert itt túl sok helyet foglalna.

Üdv, és bocsi, hogy nem tudtam eddig írni. Az okát privátban megírtam
Sok sikert! Ha kérdésed van szólj, megpróbálok írni

Protel PCB Designer

IMG_0066.JPG
    
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 20, 2010 /
 
Ma szétműtöttem a másik ketyerét. Ezt már alaposan megrágta az idő vasfoga. A látszat ellenére azt hiszem kis macerálással működésre lehetett volna bírni. Valaki már aplikált bele egy "távvezérelhető" anódfeszültség késleltetést is. A diódák is cserélve lettek benne. Néhány pókot is ki kellett lakoltatnom belőle. Az alját már felcsiszoltam és lefújtam.
Még sose szedtem szét beag erősítőt. meglepett, hogy a fekete előlap és hátlap nem egy keretet alkot, hanem a sasszi tartja mindkettőt (persze szerelés ügyileg így jobb). A csavarok leszedésével megkűzdöttem rendesen és a biztosítékfoglalatok is valószínűleg egy sarokcsiszoló áldozatai lesznek.

Érdemes megtartani az eredeti kábelezést? Nekem nem elég átlátható (mérni lusta vagyok egyelőre). Ez már új tápot, anódfeszültség késleltetőt, 6N2P-EV csöveket kap majd. Az újrakábelezéstől már előre rosszul vagyok. Van egy kis optikai tuning ötletem is. Már említettem, de mindenképpen "extrém" festést próbálok megoldani majd a sassziján. Az anódfeszültséget pedig majd az elején látható műszer világításának kigyulladása jelzi majd. Agyalok azon is, hogy a bekapcsolást jelző lámpa helyére egy NG-4-es glimmet kap majd. (A csúcs mondjuk az lenne, ha a védelem lámpájának helyére pedig egy EM71-es varázsszem kerülne, de ez nem annyira tetsző ötlet).
A hálózati betáp vezetékét kicserélném a mai, modern (?) hárompólusú tápcsatlakozóra.
(#) Gubán_Gábor válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 21, 2010 / 1
 
Mivel én csak egyenlőre felújítottam az erősítőket, láthatod, hogy megtartottam az eredeti huzalozást, nagyjából, de a táppanel és az alul lévő forrlécek közt már új vezetékek mennek, és megszüntettem a sok-sok földhurkot az erősítőben, tehát a belül szépen kötegelt kábelek felére igazából nincs is szükség

Majd küldök képet a belsőről is, mert lassan szétszedem őket az egybeépítés miatt APX 300-lesz belőlük, oldalanként 3-3 végcsővel a 3 párhuzamosan kötött trafóról járatva és egy új nagy legalább 30cm2-es kimenővel, ami 533 ohmról illeszt 4 és 8 ohmra, mert ugye az eredeti Raa 1600 ohm.
(#) rockersrac válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Erre a hozzászólásra csak ezt a 3 szakadt szmájlit tudtam reagálni érdemileg...
(#) bakos13gab hozzászólása Nov 22, 2010 /
 
Segítséget szeretnék kérni, elsősorban Gubán Gábortól, de azt hiszem ez másoknak is hasznos lehet. Elkezdtem a táppaneled építését. Az beültetendő ellenállásokat tekintve viszont megkavarodtam. Rá tudnád írni egy kinagyított képre az értékeket?

A bejövő váltóáram szűrésének van valami fontosabb haszna? Mármint látom a két kondit a graetzek előtt. Nem inkább utánuk (is) kéne rakni? Most beleraktam TV-ből bontott kék ERO 0,01µF MKP-t (1,6kV) és az előfeszhez egy 250V 220nF-os olyan tök közönséges fehér MKP-t, ami a legtöbb ketyerében van. Jelenleg csak 100µF/450V-os elkóim vannak ez előfokozathoz. Egyelőre megpróbálom a végfok részhez a vásárolt 330µF/450V-os Philipseket, de ki fogom próbálni a daewoo-t is.
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Az ellenállás értékes kérdést visszaszívom. Ebben a pillanatban szembesültem a Protel comment funkciójával (nekem ez tök új, na...).Azt írtad korábban, hogy ez a negyedik verzió. Mi változott az idők során?
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Elkészültem a sasszi festésével és a táppanellel.
Hát remélem nem borítom fel vele az eredeti állapot híveinek lelki egyensúlyát. Mentségemre mondom, hogy a sasszi az elkók körül már enyhe rozsdásodásnak indult. Ez az első ilyen próbálkozásom. Nem a legszebb lett, de így fog maradni. Az alap hőálló ezüst és erre került a fényes narancs akril. Bár elég sokat vártam a rétegek között, sajnos a táptrafó körül a két festék nem szerette egymást. A maszkolás is érdekesen sikerült.
A táp panel helye már kifúrva, menetvágva várja a távtartókat. Még hátra van a fekete "ház".
A meghajtó panelja már át lett forrasztva 6N2P-khez. Azért itt majd lesz kérdésem, hogy melyik kondit érdemes kicserélni és mire?
A védelmet a 22nF-os kondi kiiktatásával kikötöttem. Érdemes az ellenállásokat cserélni? Tudom, hogy az alaktrészek a használat során "összeérnek", de annyi minden cserélve lett benne.
A műszert is sikerült megjavítani. A képen még karcos az eleje, de kitartó dörzsöléssel azóta már jobb állapotba került (mégsem kellenek egyelőre Bazi Joe műszerei, de legalább van tartalék). Csábított egy skála készítése, amin legalább az irányadó 30mA látható, de végül nem volt türelmem hozzá bemérni.
(#) rockersrac válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Nekem kimondottan tetszik így a sasszi!
(#) bakos13gab válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Köszi, megnyugtattál, hogy legalább valakinek tetszik. (Menet közben jutott eszembe, hogy ezzel "megerőszakolom" az erősítőt. Általában annak a híve vagyok, hogy a dolgok maradjanak eredetiek és ne akarjanak többnek látszani, mint amik).
Kívűlről szinte ugyan olyan lesz, mint régen. Az előlappal kapcsolatban nem jutottam még dűlőre. Nagyon szeretem a glimmeket, de macerás lenne berakni őket a lámpák helyére. Már az előtt kéne valami tartót hegeszteni az előlapra, mielőtt lefestem.
Arra gondoltam, hogy esetleg tennék bele egy ventillátort a végcsövek alá... bár lehet, ez nem sokat számítana nekik és csak zavargenerátorként működne, a susogásról nem is beszélve (bár egy jó venti nem hallható, főleg e mellett az erősítő melett...).
(#) rockersrac válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Szerintem nem kell bele ventilátor, bírják a csövek így is!
(#) cruisher válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Nekem van olyan glimmem ami 1az1 be olyan mint a gyári skálaizzó! Piros színű.
(#) bakos13gab válasza cruisher hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Ilyesmire gondolsz? ZG234
Elgondolkodom rajta, de akkor már egyszerűbb lenne megtartani a gyári izzót sapkával. Nekem kifejezetten a "szem" forma tetszik benne.
(#) cruisher válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 26, 2010 /
 
Igen pontosan erre és annyira pontosan erre hogy még Jarlaxe-tol is van
(#) cruisher válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 26, 2010 /
 
Ja, azt nem tudtam milyen glimmet akarsz mert csak annyit irtál hogy glimm...
(#) bakos13gab válasza cruisher hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 

Nem fogod elhinni, de az NG-4-eim nagyrésze is tőle van (meg a GLR28-ból is van 10 darabom tőle). Akkor még 100Ft-ot kért darabjáért. Az az egy problémám velük, hogy bajonettesek (van már E14-esem is). Megőrülök, hogy nem találok hozzájuk foglalatot (mondták páran, hogy autóbontó stb. de még nem jutottam odáig).
Amúgy ha véletlenül van tőle NG-4-ed. Rákötötted közvetlenül a 230V-ra? Mert hogy elvileg rálehetne. Én egyet rákötöttem és nagy villongás közepette elhalálozott. Azóta a tőle kapott 330K ellenállásokkal használom őket (valahol elé és mögé is teszek, hogy tovább bírja).

Amúgy úgy döntöttem, hogy megtartom az eredeti izzókat az elején. Az előlap marad a régi. A védelem izzója fogja majd az anódfeszültség megjelenését indikálni. A varázsszemről lemondtam. Valahogy nem illik a képbe. Ha nem lenne műszerem bele, akkor csábítana mégiscsak egy EM84 az ablakába, de így nem lövöm el erre.
(#) laci016 hozzászólása Nov 29, 2010 /
 
Üdv!
Van egy kis gondom:az AE785A erősítőnél ha mondjuk 7 es 8 as körül tekerem a hangszínt akkor hirtelen pukkanás hallatszódik a hangszóróból és elkezd hangosabban zúgni a hálózati trafó. Mitöl lehet ez???
(#) laci016 hozzászólása Nov 29, 2010 /
 
-Akkor is ez van ha szól a zene rajta
(#) hangszoros válasza moltam hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Sajnos nem lehet
(#) hangszoros válasza laci016 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Gerjed abba az állásba, és megnövekszik az áramfelvétel azért zúg a hálózati
Szkóp nélkül nehéz megcsinálni
(#) hangszoros válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Végre valaki aki rájön, hogy milyen hozzánemértéssel, készült az APX
Nemcsak a kábelezést lehet tanitani negativ példának.
Gratula a 3pár csöves ötletéhez. Ilyen hidegben fütéskiegészitőnek is beválna.
Én nem APX 300-nak hivnám, mivel egy szerencsétlen konstrukcióra hajaz
Ha idöm engedné, én két Raffilm 100-asből csinálnák 3x2 PL 509-est. 2-öt meg ereditire. Bitang megbizhatóak, jók voltak, nem úgy mint a VR 102-esek.
(#) bakos13gab válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Elkészültem az újrakábelezéssel. Nem egy szépség, de mondjuk "béta verziónak" jó lesz. A védelmet végül is nem kötöttem be. Egyetlen földpontot alakítottam ki. A kábelek nagy része tényleg feleslegesnek tűnik. Este megpróbálom feléleszteni. Remélem nem egy zajgenerátort építettem belőle.
(#) bakos13gab válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Azon gondolkodtam, hogy ha a meghajtást is kidobjuk belőle a végén, akkor ez már nem APX 100 lesz...
Szóval tényleg, ha rendesen megcsinálja az ember és elvégzi a javasolt módosításokat, már kár is nevén szólítani...
(#) ECL82 hozzászólása Dec 2, 2010 1 /
 
Sziasztok, tudtok információval szolgálni nekem trafó ügyben, valószínűleg Beagban voltak, azt írja rajtuk, hogy TK782 és TH782\a, esetleg adatlapot hol találok? Előre is köszönöm!
(#) cruisher válasza ECL82 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
AE782/A trafói, valamint ilyen kimenők vannak a 211 be is. EL84 hez vagy ECL86 hoz tökéletes. A BEAG egyik legjobb kimenője a TK782!
(#) ECL82 válasza cruisher hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Értem, sajnos nem az enyémek, csak egy közeli ismerősömé, adatlapot hol találok hozzá? Bekötések, feszültségek stb.! Ha ninden igaz gitár eősítő lesz belőle.
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Nos, beindítottam. Nyilván nem működik megfelelően .
Alapjáraton van egy kis maci, de nem ez a gond. Szerencsétlenkém elég halkan szól, de nem is mertem nagyon felcsavarni. A jelenség a következő:
Indításnál szépen be lehet állítani a csöveken az előfeszültséget (akarom mondani az nyugalmi áramot). Ráadtam zenét (ugye mert hát más nincs). Ahogy elkezdem felcsavarni a hangerőt a zene hallhatóan torz lesz. Ezzel egyidőben a VR150 elkezd pislákolni és a katódáram élesen emelkedik, akár 100mA-re is a zene ütemében. Mi lehet a gond? Nyilván valamit nem jól alakítottam ki. A csövek berakása előtt ellenőriztem a feszültségeket és minden okénak tűnt. Merre kellene keresnem a hibát? A tápnál?
Nem tudom, hogy a stabcső pillogását mi okozhatja (elfogy a kakaó alóla?), szerintem ha feljebb csavarnám, ki is aludna (vagy kiégne???).
(#) Ricsi89 válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Most nagyjából hogy is néz ki a kapcsolásod? Látatlanban nehéz találgatni.
(#) bakos13gab válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Elvileg az eredeti visszaépítve. Igen, tudom, hogy ez így nehéz ügy. Elvileg minden rendben vissza van kötve a helyére. A védelem része egy az egyben ki van iktatva (egyik rámenő vezeték sincs berakva és a 22nF is ki lett véve az elejéből.
Rámértem és ha feljebb tekerem a hangerőt, akkor elkezd esni a feszültség. Egyelőre biztonsági okokból a hálózati a 240V-os ágra van kötve. Így mérek 420V körüli anódfeszültséget.
Van egy csővoltmérőm is (fogalmam sincs még hogyan kéne használni). Ezt rákötöttem a kimenetre és 0,3V-os (-10dB) állásban kb. egyharmados-feles a kitérése. Ez mekkora teljesítményt jelent?
A meghajtás az eredeti, de át lett alakítva 6n2p-hez.
Következő: »»   9 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem