Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit!
Egy óriási problémával állok szemben. Hibajelenség: "Tisztítás lehetetlen" . Ebből az állapotból nem lép ki a nyomtató. Egy ismerősöm gépén szintén ez olvasható. Tudja valaki, hogyan lehet lenullázni azt a számlálót ami ezt számolja? Próbáltam pár fórumba beleolvasni, de csak annyit találtam, hogy egy bootloader programot kellene elindítani aminek a neve BHL2. Természetesen ezt a programot nem találtam meg, nem tudtam letölteni. Ha valaki tudja a megoldást kérem írjon. Üdv.: Gyula
Helló!!!
Az ilyen nyomtatókkal sokszor történik meg ez baj.Valóban a BHL2-re lesz szükséged,amely egy USB driver.Itt találsz letöltési útvonalat.A Brother site-ján több infót találsz. Üdv. Hunor!!!
Szia!
Az összes oldal ahol találtam rá utalást, mindegyik a brother letöltő oldalára mutat. Itt viszont nem találtam meg ezt a programot. Ha esetleg neked megvan elküldhetnéd. Üdv.: Gyula
Helló!
Nekem ugyan ilyenem van és működik is.Ha kel el tudom neked olcsón adni.Alkatrésznek tökéletes.
Valamilyen hibakódot esetleg nem mutat? Állítólag a brother multifunkciósokon az error41 hiba jelenti elvileg azt hogy a fej teljesen tönkrement a nyomtató szerint...
Az egyik ilyen brother mfc vagy dcp szétszedéséről valahol egyszer találtam egy útmutatót a fej tisztításához (kézileg), megnézem hátha megtalálom mert elraktam valahova... Na megvan ha még engedi módosítani a hozzászólást: http://deguss.hobbielektronika.hu/cikk_162.html ez dcp117c hez való hátha hasonlít, ha már más nem segít az alkoholban áztatása a fejnek lehet megoldja a dolgot
Azért majd a fejleményekről számolj be ha vannak
51 képtelen tisztítani
Az én nyomtatómon is ezt írta ki. Sokáig fejhibára gyanakodtam, mindenféle trükkel tisztítottam a fejet. Semmi eredmény de, néha jó napja volt neki és tudtam nyomtatni. A hiba nem a fejben van. Teljesen mechanikus a hibajelenség. Lényege hogy van benne egy a tisztítás során elhasznált tintatartály. Ellenőrizzétek le hogy van-e még hely további tinta fogadására, ha nem új felitatópapírt kell beletenni. Ha ez sem segít ki kell operálni a tisztító egységet (pepecs munka csak bátraknak ajánlom). Ha kiszedtétek fordítsátok meg, látni fogtok két nagyobb fogaskereket és egy szürke színű csövet. A szürke cső van eltömődve. A cső bemegy a kisebb fogaskerékházba, a fogaskereket csavarozzátok le, benne fel van hurkolva a cső és megy a festéktartályba. Szerelj vissza mindent, rakd össze a nyomtatót, próbáld ki. Ha már régen volt használva a gép egy nagy fejtisztítást a szervízmenüből. -ok->menü->monostart->fel gomb 4x - >>karbantartás<< -fel gombot nyomogasd addig hogy a 7-es jelenjen meg. nyomd meg az ok-ot -szintén ugyan így 6 ok így kapsz 76-ot megjelenik hogy "tisztítás" -fel 4 ok -monostart elindítja a tisztítást. (KB 5-6 perc) Amikor végez megjelenik a >>karbantartás<< felirat -fel 9 ok -fel 9 ok (99) újraindúl |
Bejelentkezés
Hirdetés |