Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brother DCP115C

Témaindító: hmm, idő: Jan 14, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hmm hozzászólása Jan 14, 2010 /

Üdvözlök mindenkit!

Egy óriási problémával állok szemben. Hibajelenség: "Tisztítás lehetetlen" . Ebből az állapotból nem lép ki a nyomtató. Egy ismerősöm gépén szintén ez olvasható.
Tudja valaki, hogyan lehet lenullázni azt a számlálót ami ezt számolja? Próbáltam pár fórumba beleolvasni, de csak annyit találtam, hogy egy bootloader programot kellene elindítani aminek a neve BHL2. Természetesen ezt a programot nem találtam meg, nem tudtam letölteni. Ha valaki tudja a megoldást kérem írjon.
Üdv.: Gyula
(#) boczhunor válasza hmm hozzászólására (») Jan 14, 2010 / 4

Helló!!!

Az ilyen nyomtatókkal sokszor történik meg ez baj.Valóban a BHL2-re lesz szükséged,amely egy USB driver.Itt találsz letöltési útvonalat.A Brother site-ján több infót találsz.
Üdv. Hunor!!!
(#) hmm válasza boczhunor hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!

Az összes oldal ahol találtam rá utalást, mindegyik a brother letöltő oldalára mutat. Itt viszont nem találtam meg ezt a programot. Ha esetleg neked megvan elküldhetnéd.

Üdv.: Gyula
(#) nikolatesla hozzászólása Jan 14, 2010 /

Helló!
Nekem ugyan ilyenem van és működik is.Ha kel el tudom neked olcsón adni.Alkatrésznek tökéletes.
(#) abcdabcd válasza hmm hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Valamilyen hibakódot esetleg nem mutat? Állítólag a brother multifunkciósokon az error41 hiba jelenti elvileg azt hogy a fej teljesen tönkrement a nyomtató szerint...

Az egyik ilyen brother mfc vagy dcp szétszedéséről valahol egyszer találtam egy útmutatót a fej tisztításához (kézileg), megnézem hátha megtalálom mert elraktam valahova...

Na megvan ha még engedi módosítani a hozzászólást:
http://deguss.hobbielektronika.hu/cikk_162.html

ez dcp117c hez való hátha hasonlít, ha már más nem segít az alkoholban áztatása a fejnek lehet megoldja a dolgot
(#) hmm hozzászólása Jan 15, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) abcdabcd válasza hmm hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Azért majd a fejleményekről számolj be ha vannak
(#) mormota85 hozzászólása Aug 26, 2015 /

51 képtelen tisztítani

Az én nyomtatómon is ezt írta ki. Sokáig fejhibára gyanakodtam, mindenféle trükkel tisztítottam a fejet. Semmi eredmény de, néha jó napja volt neki és tudtam nyomtatni. A hiba nem a fejben van. Teljesen mechanikus a hibajelenség.
Lényege hogy van benne egy a tisztítás során elhasznált tintatartály. Ellenőrizzétek le hogy van-e még hely további tinta fogadására, ha nem új felitatópapírt kell beletenni. Ha ez sem segít ki kell operálni a tisztító egységet (pepecs munka csak bátraknak ajánlom). Ha kiszedtétek fordítsátok meg, látni fogtok két nagyobb fogaskereket és egy szürke színű csövet. A szürke cső van eltömődve. A cső bemegy a kisebb fogaskerékházba, a fogaskereket csavarozzátok le, benne fel van hurkolva a cső és megy a festéktartályba.
Szerelj vissza mindent, rakd össze a nyomtatót, próbáld ki.
Ha már régen volt használva a gép egy nagy fejtisztítást a szervízmenüből.
-ok->menü->monostart->fel gomb 4x
- >>karbantartás<<
-fel gombot nyomogasd addig hogy a 7-es jelenjen meg. nyomd meg az ok-ot
-szintén ugyan így 6 ok
így kapsz 76-ot
megjelenik hogy "tisztítás"
-fel 4 ok
-monostart elindítja a tisztítást. (KB 5-6 perc)
Amikor végez megjelenik a >>karbantartás<< felirat
-fel 9 ok
-fel 9 ok (99) újraindúl
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem