Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   148 / 376
(#) hotib válasza udmurt hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

A válasz itt van. A továbbiakról nincs tudomásom.
(#) nagy hoho válasza hotib hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ez a sárga oldal, Ő a kéket keresi gondolom. KisKZ oldalát.
(#) zebra85 válasza Zozi85 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Meg tudjam vele csinálni a legkisebb SMD méreteket is. Használtam ennyi vagy újonnan? Vezérlőt ilyesmit össze tudok rakni kapcsolási rajz alapján.
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Volt korábban egy hobbi cnc oldal a gugli nálam mindig azt dobta ki elsőnek talán az lehetett az első . Azt keresi de már nem él. A licencet próbálja eladni a tulaj, már több oldalon is találkoztam a hirdetésével.
Úgy látom a link alapján új gazdára talált.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) udmurt válasza hotib hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Köszönöm. Bár még így is titokzatos a dolog Gondolom eladtak mindent...
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

És, ne csak a szavakat hanem a képeket is szaporítsam!
Megmozdult a gépem.

kész1.jpg

(#) mps válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Gondolom inkább a hobbycnc.hu-t, a Maggi Pista félét. Rengeteg megépített gép képe, rajza volt fent, információk, cikkek rendszerezve, mechanikai elektronikai megoldások. Szerszámok, eszközök. Valamikor 2002-körül láttam először.
Pár apróság megvan belőle, még nagyon régről (2003 február), lassú modemes kapcsolatom volt, így letöltöttem mikor nem voltam otthon, akkor tudtam normálisan nézegetni De már sok a cn a sérült fájl, nem is tudtam rendesen elindítani.
A mellékelt kép volt a főoldal tetején.
(#) nagy hoho válasza poros hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Egy szép nagy gép! Az A4-es lap egy fecninek tűnik az asztalán. Tudnál még feltenni képeket? A Y, Z tengely egy gyári darab ha jól látom. Az X tengely köszörült rúdjai nem hajlanak meg?
Az én gépem is alakul. Az asztalból, a gépvázból még semmi nem készült el. Az Y, Z tengely készül de hiányzik még egy 125 X 100 X 20 mm-es alulap. Ekkorát csak kéz alatt lehet szerezni. Majd próbálok hirdetni.
(#) nagy hoho válasza mps hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Sajnálom, hogy már nincs az az oldal, sok hasznos infótól esnek el a gépépítők.
Nagyon hiányolok egy olyan oldalt, táblázatot ahol segítséget kapna az ember , hogy egy adott megmunkálási területhez pl. A3, behatárolt anyag féleségekhez, fa, műanyag, textil bakelit max 10 mm vastagságig milyen átmérőjű és emelkedésű orsók és léptető motorok kellenek. És ez csak egy kérdés.
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Itt nem lehet?
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Január elején úgyis megyek a bronzkerhez, megkérdezem van-e nekik valami elfekvő darabka.
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Korábban már feltettem egy csomó kérdést de általános válaszokat kaptam
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Vagyunk ezzel igy
De ha kipusztul a konkurencia, akkor ez akár változhat is...
(#) nagy hoho válasza tiggersoft hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Nagyon kedves tőled! Előre is köszönöm. Sajnos nem lett elég az anyag, pedig nem sok hiányzik 273 mm helyett csak 264 mm van. Ezért átterveztem az Y tengelyt, de így is kell az a darab.
(#) mps válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Nem lenne rossz, csak óriási munka, rengeteg idő össze szedni a megfelelő információ mennyiséget. Nem is csak egy ember kell, hanem sok olyan aki hajlandó a tapasztalatait, tudását megosztani, mindezt nem csak egy egy rövid hozzászólásban, hanem rendszerezve, keretbe foglalva.
Bár elektronikából itt működik...
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Azt fogom csinálni, hogy össze rakom az Y , Z tengelyt orsók nélkül, elhívok valaki akit aki tud segíteni.
(#) nagy hoho válasza mps hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Olvasom hónapok óta a sárga cnc oldalt, a gépépítőket. Ott sincs egyet értés. Egy problémára több javaslat is születik, van amelyikről még én is érzem, hogy nem lesz jó. Aztán vita következik.
(#) Sir-Nyeteg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ne várjatok konkrét megoldást egy ilyen összetett kérdésben!
Ahány ember annyi szokás. Van akinek Suzuki, van akinek az Opel jön be. Mindenki mást fog mondani, mert épp az jutott eszébe.
Ez kb olyan, mint amikor legózol. Ha odébb teszed az egyik darabkát, attól még ugyanolyan szép lesz, csak más stílusú Épp amiatt készül annyi gép, mert mindenki másképp gondolkodik, mások a tapasztalatai. Meghát minden gép más célt szolgál.
Ha valaki komplett gépeket akar megnézni, akár működés közben, akkor Érden szívesen látjuk őt, akár tanácsokkal, akár kávéval
De garantáltan más véleményen vagyunk mi is ami a gépeket illeti, mint a szomszédotok!
(#) nagy hoho válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Aki már több gépet épített annak van tapasztalata. De nekem ez az első ráadásul nem vagyok gépész.
A szíves invitálást köszönöm, csak ne laknál olyan messze. Ráadásul kávét sem iszom.
(#) Sir-Nyeteg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

A hozzászólásom általánosan mindenkinek szólt. Te majd iszol málnaszörpöt.
(#) nagy hoho válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Meg akarsz mérgezni?
(#) GFI hozzászólása Dec 29, 2012 / 1

Sziasztok!

Találtam 1 képet a régi Pista féle honlapról. Kicsit visszabontogattam az url-t és ezt találtam.
HobbyCnc 2005CD ha visszatőrlitek a cimet egészen http://www.cnctar.hunbay.com -ig akkor vannak itt más tartalmak is.
(#) nagy hoho válasza GFI hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ezek a linkek nagyon hasznosak, köszönöm. Az elsőben van néhány érdekes gép amit kihagynák.
(#) Mdavid válasza GFI hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ezért a linkért könyörögtem már párszor itt, de mindenki hülyének nézett, hogy miről beszélek... Köszönjük szépen
(#) nagy hoho válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Nem néztünk hülyének, csak nem tudtunk erről az oldalról.
(#) GFI válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Mint látod ez csak a 2005ős cd. Az eredeti honlapon közel 30. mechanika volt a vége felé. De az már nincs meg. A domaint meg valaki megvette a sárga oldalról.
(#) fater0827 hozzászólása Dec 30, 2012 / 2

Találtam egy CNC oldalt !
Bővebben: Link
Remélem ez a keresett !
Üdv
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A tengelyek a jelenlegi asztalnál lényegesen többet mozognak.
Képeket kicsit később teszek fel. Sajnos a pincém nem a legalkalmasabb a fotózásra.
Ráadásul a fotó masinát kölcsön kérte a fiam a telefonom elég rossz minőségű képeket készít mint látod. Annyiban gyáriak a tengelyek,hogy részei gyárban készültek./ golyós orsó-csúszó tengelyek- csapágyak/ A behajlás mértékéről még nem tudok semmit mondani később erről is beszámolok. Nem gondolom.hogy túlzottan nagy lenne bár elég hosszúak, átmérőjük 30mm. A gépelemek vásárlása már több mint egy éve kezdődött most állt annyira össze,hogy lássam mozogni. Szinte mindent a sárga oldalról vadásztam össze sajnos másra nem is igen alkalmas az az oldal. Hacsak valaki nem szereti,hogy belekössenek és hülyének nézzék minden feltett kérdéséért. Tisztelet a kivételnek! Sajnos sokan elfelejtik,hogy ők sem a meglevő tudásukkal születtek.
A leírt méretű alulap szerintem beszerezhető én nem, de ismerősöm elég sok cégeknél már hulladéknak számító darabokat vásárolt már hulladék telepeken.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) zebra85 válasza GFI hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Melyik oldal szűnt most meg?
(#) sastas01 válasza zebra85 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Hobbycnc.hu a vakerán megveheted a licenszeket ....
Következő: »»   148 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem