Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   192 / 376
(#) Pali79 válasza Georgee hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Ha jól nézem az egy 0,3Nm-es motor.
(#) Georgee válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Nem néztem még utánna. A másik két motor amit említettem arról viszont abszolút nincs infóm, de több külföldi oldalon is említették, hogy a célnak megfelel.
(#) q765 hozzászólása Jún 28, 2014 /

Hűűűű. Én még milyen régen építettem egy CNC-t. Épp a trafós forumnál olvasgatok, és láttam, hogy pörög a cnc-s forum. Mikor még énfelőlem jöttek kérdések, talán 10+ oldalnál jártunk.
Azóta a garázsban pihen a ketyere. Talán 4 Nm, 3D. gondoltam felrakom árulni. 1m*70cm*50cm.
0,01 tudott tapintóval fél óra után. ,De nem rakom fel, mert fájna a s(z)ívem utána.

Ezt csak nosztalgiából irtam. Még érintőképem is van asszem hozzá .
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) kameleon2 válasza q765 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Ejha! Ez már emberi méret... Fénykép van róla?
(#) q765 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Pont kerestem az előbb, hogy írtam ezt a feljegyzést. Kellene lenni valahol. Néztem itt a fotók közt. Nemtaláltam. Milyen CNC-s forum van még itt?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Ilyen volt még akkor. - 122222221312 - Bővebben: Link

Azóta nem láttam összerakva.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
(#) kameleon2 válasza q765 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Ez már nem is annyira hobbi kategória... A bútorlapos megoldás nem ütött vissza még?
(#) sunraw hozzászólása Jún 30, 2014 /

Üzem közben...

DSCF8250.jpg

(#) sunraw válasza sunraw hozzászólására (») Jún 30, 2014 / 1

...és a kész munka...

Kicsivel több, mint 36 perc alatt, 120mm/m sebességgel, a picurka 1W, 808nm-es diódával, A4-es méretben. Mellékeltem a g kódot is, hátha valakinek megtetszett. A művelet, az óra középpontjából indul. Ha a szerkeszthető Cambam-os változatra lenne valakinek szüksége, szívesen elküldöm PÜ.
(#) sunraw válasza sunraw hozzászólására (») Jún 30, 2014 / 1

Összeszerelve ilyen lett...
(#) Pali79 válasza sunraw hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Gratulálok! Nagyon szép lett!
(#) sunraw válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Köszi!

Többek között ezért is jó a lézer. Hamar van az embernek sikerélménye és nem kell hozzá komoly mechanika.
(#) titi hozzászólása Jún 30, 2014 /

Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy egy régi tintasugaras nyomtatót alakítanék át gravírozáshoz...
Megmaradna gyári elektornika, csak a fej helyett egy lézer lenne.
Tehát elvileg ugyanúgy működne, mintha nyomtatna, csak nem festéket köpködne, hanem a lézert kapcsolgatná.
Szerintetek megvalósítható, vagy ez így ebben a formában nem kivitelezhető?
Nem sok a szabadidőm, hogy a nulláról kezdjek építeni egy CNC-t, ezért gondoltam erre a megoldásra.
Vélemény?
(#) Massawa válasza titi hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

A nyomtatoval aligha fogsz tudni gravirozni. Egy plotter kellene inkább.
A nyomtato nem megy folyamatosan hanem soronként és pontonként rajzolja meg a képet - ami nem hiszem, hogy jo lenne a lézernek ( azt is kapcsolgatni kellene pixelenként.)
(#) Antauri válasza sunraw hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Tényleg szép munka, de miért oh?
(#) titi válasza Massawa hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Igen, pont az lenne a lényeg, hogy lehet-e pixelenként kapcsolgatni a lézert?
Úgy gondoltam, hogy a garvírozandó képet átalakítom kétszínűre, és gyakorlatilag a fekete festék meghajtását felhasználva kapcsolgatnám a lézert.
Egyébként 1-2 mm-es plexire akarok gravírozni, és nem túl bonyolult képre kell gondolni...
Köszi a választ!
(#) Antauri válasza titi hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Mégis mire szeretnél gravírozni, mert a nyomtatóban ugye henger van és papírt eszik. Ahogy Massawa írta, Neked inkább egy plotter mechanika kellene kezdésnek, arra rá lehetne applikálni egy diódát. Nézd meg a DotG program működését, az szinte nyomtatóként készít grafikát képből.
(#) titi válasza Antauri hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Persze a nyomtató mechanikailag részben át lenne alakítva, hogy síkban tudja kezelni a dolgokat...
Ez a része nem probléma, mert mechanikai műszerész is vagyok.
Csak addig nem "faragom" át, amíg a többi rész megoldása nem tiszta.
Köszi a választ, megnézem!
(#) Antauri válasza titi hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Akkor a mechanika OK. Kell még a meghajtás, ami együttműködik bármelyik step/dir g-kód lejátszóval, pl. Mach, meg a DotG. Szerintem nagyon macerás a nyomtató eredeti elektronikájából kiszedni a jelet a lézer kapcsolgatásához. Az előbbi módszert sokan művelik, lesz tapasztalat és segítség.
(#) titi válasza Antauri hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Őszintén szólva arra gondoltam, hogy a nyomtató saját programját, használom, csak nem tudom, azt a sebességet, amivel a nyomtató nyomtat, hogy fogadná a lézer...
De megnézem az említett programokat és átgondolom a helyzetet es a lehetőségeimet.
(#) Massawa válasza titi hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

A sebességet aránylag könnyü kiszámolnod. Bizonyára ismered a nyomtatod felbontását - pl. 2400 dpi, ez azt jelenti hogy 25,4 mm-re 2400 pontot rajzol, azaz 1 mm-re kb 100-t ami 1/100 mm pontosság. Azt is irják valahol, hogy egy A4-s lapot ami ugye 12 hüvelyk, hány másodperc alatt rajzol meg. A többi csak a zsebszámologép munkája.....
A gond inkább ott lesz, hogy mindenféle trükköket használnak a nyomtatás gyorsitására - ami benne van az FW-ben és nem fogod tudni kikerülni vagy modositani...
(#) sunraw válasza Antauri hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Mert így lett annó megírva
(#) nyitraitomi válasza titi hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

A lézer az bírja a kapcsolgatást, nem az a gond, hanem az hogy nem lesz elég erős lézered ehhez a sebességhez. Ha le tudod lassítani, akkor egy gyengébb lézer is megteszi.
(#) Zoli_bácsi válasza titi hozzászólására (») Júl 1, 2014 / 1

Nekem az a véleményem, hogy hamarabb összeraksz egy CNC-t a nulláról, mire átalakítod és működésre bírod a nyomtató mechanikát. Vagy meghagyod a mechanikát és raksz rá léptető motort step/dir elektronikával.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
(#) hotib válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

És a DC szervó, az kutya? Jó kis optikai útmérős HP DeskJet mechanika. Gondolkodom is rajta, hogy inkább megtartom. Csak az idő...
(#) titi válasza nyitraitomi hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Igen, pont ez érdekelt, hogy az adott idő alatt a lézer fogja-e tudni tenni a dolgát, vagy túl gyors lesz neki a nyomtató.
A lassítás meg nem hiszem, hogy megoldható.
Akkor azt hiszem, marad a nagyobb meló, és felhasználva, amit lehet belőle új alapra építek.
(#) sunraw hozzászólása Júl 20, 2014 /

Mai menü
(#) sunraw válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Egy ismerősöm megy Loket-be, neki készült.
(#) kaqkk hozzászólása Szept 7, 2014 /

Megint haladt egy kicsit a "prtojekt " az alapon az asztal már szépen "gurul" és összeállt a híd is . Az összeállítás ,a Z tengely-és a beállítás ,motorfelszerelés van hátra , de lesz segítségem ő látszik a második képen
(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Végre valami élet!
Következő: »»   192 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem