Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1279 / 2208
(#) FordPrefect válasza FordPrefect hozzászólására (») Nov 29, 2011
Ja. Amúgy ezek a csodakapcsolások 12/24 Voltal, dugasztáppal, 1 mosfet, 1 cső (ezért jó drágán adható), esetleg egy lm317 -el gyorsan jöttek (PRC) és gyorsan is tűntek el a piacról. A csöves technika lejáratása. Mondjuk az elv meg a hang egészen jó is lehetne, ha jól lenne méretezve, nem ahány gyártó, annyi fiókból elővett alkatrész. Mint az előttem szólók: E88CC/ECC88/PCC88 vagy ECC86, az utóbbi húzósabb.
(#) FordPrefect válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Fiú! Találkoztál már olyannal aki rosszat mondott a saját lováról?!
(#) marone hozzászólása Nov 29, 2011
Helló !
Az egyenirányítók mennyire hosszú életűek ?
Érdemes belőlük bontottat venni ?
(AZ21, Ez80-81)
(#) (Felhasználó 1947) válasza marone hozzászólására (») Nov 29, 2011
A gyártók nem nagyon nyilatkoznak az élettartamról,
de ez függ az igénybevételtől,(áram) és hogy milyen szűrés van a cső "mögött".
Szerintem használj újat, pár tipus még beszerezhető. Ma már nehéz jó állapotú
használtat találni.(Persze nem lehetetlen)
(#) CIROKL válasza FordPrefect hozzászólására (») Nov 29, 2011
Igen én is kipróbáltam több példányban is azt a csoda kapcsolást és azt kell mondani hogy nem csoda de működik és s szépen is hozza amit kell neki és nem csak én volnék aki ezt megépítette hisz szerte a világban sokan és sokféleképp után építették már ezért én a saját lovamnak nem tekintem hisz nem én terveztem és nem én reklámozom és nem is mondok róla senkinek ódákat , ezért nem az én gyermekem .Itt több példányt fel lelhetsz belőle de mint mondottam nekem tetszik de senkit nem beszélek rá hogy ez a véglet a leg jobb tehát mindenki eldönti magának ha megépíti hogy tetszik vagy megy a kukába.
(#) Imi65 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 29, 2011
Ez Plachtovics úr véleménye, és az RT 2009. Évkönyvében jelent meg, a mellékletben látható erősítőkapcsolás "felvezetése" okán.
(#) marone válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Nov 29, 2011
Kösz !
Akkor hagyom. a V.-n, 600 Ft-ért már új egyenirányítót lehet venni.
(#) WaRL0 hozzászólása Nov 29, 2011
Úgy néz ki hanyagolom a csöves előerősítö építését. Mióta megtudtam milyen drágák ezek a csövek, és szlovákián még nem is találtam eladókat.
(#) Action2K válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 29, 2011
2-300 forint (1Euro) drága Neked? Ne a csillagászati luxusboltokat nézd, hanem a börzéket.
(#) WaRL0 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 29, 2011
Ha találnám 2-300 ft-ért nagyon örülnék. De itt szlovákián sehol nem lehet találni. Vagyis eddig nem találtam és börzék sincsenek a közelben.
(#) mayky válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Pedig Szlovákiában még gyártanak is új csöveket.
(#) WaRL0 válasza mayky hozzászólására (») Nov 29, 2011
Lehet itt kapni új csöveket pl ECC82 13Euro és 4Euro hozzá a foglalat. Szerintem ennyiért épeszű ember nem veszi meg.
(#) WaRL0 hozzászólása Nov 29, 2011
Most találtam egy illetőnél, de 5euro/db. Ez még mindig elég magas ár szerintem.
(#) WaRL0 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2011
Esetleg megkérdezhetném, hogy mikor is lessz pontossan a következő börze? Mert CIROKL is jószivűen felajánlotta, hogy ha sikerül neki vennie, akkor elad nekem 2db-ot.
(#) CIROKL válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Nézd csak !
Gyakorlatilag nem is sokára lesz jan28.
De visszakanyarodva ehhez a csöves dologhoz , mit is szeretnél építeni ezekkel a csövekkel ?
(#) CIROKL válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Egészen biztos olvastam anno ezt a mondókát és akkor is megmosolyogtam .
Ezt a mellékelt kapcsolást is elkerültem hisz ez is valamely formában hibrid de nekem ez nem az , az én értelmezésemben az ami csöves meghajtás félvezetős vég az az igazi hibrid , az ilyen fordított az inkább csak csöves számba tehető itt a félvezetős részleg csak ronthat az egészen .
(#) WaRL0 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 29, 2011
Egy TDA2030A elé szeretnék csöves előfokot kis erősítésel és alacsony tápfesszel.(még az se lenne gond, ha nem is erősítene mivel pc-ről lessz hajtva). Szóval a lényeg, hogy bevigyek a rendszerbe egy kis csöves hangot.
(#) bakos13gab válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Ha van egy Ferrarid és lovat kötsz elé, akkor összességében lesz egy menő szekered...
Ez csak egyéni vélemény.

Hogy konstruktív is legyek:
ECC88-as Buffer fokozat, IC elé
Ezt még lehet én is megépítem LM3875 elé.
(#) spirik hozzászólása Nov 29, 2011
Szia mindenkinek.
Szeretnék segítséget kérni a pl509 s 40w, erősítő kimenő trafó paramétereire. és a trafót ha tekercselek akkor mekkora a vasmag, vagy ha van valakinek azt szívesen meg is venném.Előre is köszönöm szépen.
(#) Imi65 válasza spirik hozzászólására (») Nov 29, 2011
Parancsolj, egyébként az 1996.-os Rt Évkönyvben van a 195. oldalon.
(#) spirik válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Szia köszönöm szépen
(#) MateKrisz válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2011
Aww Nekem ez az erősítő van megépítve. A trafókat még Plachtovics Gyuri bá tekerte anno 15 éve Most is ez szól
(#) Imi65 válasza MateKrisz hozzászólására (») Nov 29, 2011
Én alaposan (a felismerhetetlenségig) átterveztem, mert nem akarom más terveit szolgai módon másolni.
Az volt az első erősítő amit építettem. Sokat tanultam Plachtovics Gyuri bától.
(#) Imi65 válasza MateKrisz hozzászólására (») Nov 29, 2011
Én sajnos nem ismerem személyesen, bár itt a kollégák nem mindenben adnak neki igazat (lásd hibrid cikk). De ez természetes, mindenkinek van egy saját filozófiája, azt favorizálja. Az eredmények pedig a legritkább esetben kerülnek összevetésre. Üde kivétel ebből a szempontból CIROKL Laci műhelye, ahol mindenféle készül.
Ő műszeres technikus volt világ életében, és ő onnan közelíti meg a dolgokat
(#) FordPrefect válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 29, 2011
Idézet:
„Igen én is kipróbáltam több példányban is azt a csoda kapcsolást és azt kell mondani hogy nem csoda de működik és s szépen is hozza amit kell neki és nem csak én volnék aki ezt megépítette hisz szerte a világban sokan és sokféleképp után építették már ezért én a saját lovamnak nem tekintem hisz nem én terveztem és nem én reklámozom és nem is mondok róla senkinek ódákat , ezért nem az én gyermekem .Itt több példányt fel lelhetsz belőle de mint mondottam nekem tetszik de senkit nem beszélek rá hogy ez a véglet a leg jobb tehát mindenki eldönti magának ha megépíti hogy tetszik vagy megy a kukába.”

Félreértés. Az első válaszom arra vonatkozott a fiúnak, hogy Te is építettél ECC82-vel füleserősítőt. De azt nem írta, hogy hogy a Wizard kapcsolást, ami nem csöves, hanem hibrid, az elején a cső amolyan dísz, különben nem láttam volna 6N1P, ECC88, ECC82 stb. bemenettel, gyártótól függően (mi volt a kis kínai műhelyében). A vég is különböző fetekkel van, szerintem az 500-as IRF széria jobb lenne a kisebb kapacitás miatt. Az LM317-et te sem tetted bele, van aki beleteszi, van akit kiráz tőle a hideg. Magánvéleményem továbbra is az, hogy ha ezt a kisfeszültségű kapcsolást építjük, ECC88/86, utána IRF 500 valahányas jól méretezve. De jobb egy tisztán csöves, 100-150 voltról, megfelelő csövekkel.
(#) pjg hozzászólása Nov 30, 2011
Tudja e valaki ez a trafó melyik erősítő típusé lehet?
Azt mondják itt körülöttem, hogy talán az APX, vagy az APT100 kimenője.
(#) FordPrefect válasza pjg hozzászólására (») Nov 30, 2011
Inkább BEAG hálózatinak nézem.
(#) varttina válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 30, 2011
Igen, viszont mellette volt a párja is.
Következő: »»   1279 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem