Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem EBL21 se van Ecf82 triódával hajtva, és egyenlőre meg vagyok vele elégedve.
Hosszú távon is hallgatható, bár nem a gyári rádió kimenőkkel van megépítve. Nem rossz kis cső de tényleg nem egyszerű pótolni.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Nem kell sajnálni szétbontani a Velencéket, nem egy rádióritkaságról van szó, és feltételezhetően jó kis sztereo erősítő építhető belőlük. Attól hogy ma már nem egy elterjedt csövekkel van megépítve még nagyon sokáig működőképes lehet, és régen is készítettek jó kimenőket is (nincsenek új elvek a trafóknál, csak új anyagok), a frekimenet nem az egyetlen szempont (persze egy 2 Hz-200 Khz frekimenetű, kiváló fázisú erősítő nyilván nem célozható meg). Jól megválasztott munkapontokkal, visszacsatolásokkal sokszor átléphető az a határ, amit már audiofeelnek nevezhetünk, ha nem is ennek csúcsáról van szó. Sok erősítőt csináltam már bontott készülékekből is, mert ez a legolcsóbb és leghatékonyabb anyagbeszerzés, és több is egészen kiváló lett.
Boldog Karácsonyt!
Azért egy kis segítséget kérnék ha lehetséges. Megépítettem ezt a Hibrid füles erősítőt: Bővebben: Link Építettem hozzá 2 varázsszem vezérlést de nem trafóról megy a nagyfesz hanem DC-DC konverterről. Az a gondom ,hogy nagyon nagy Brumm van a kimeneten a varázsszemek miatt (A jelet csillagpontosan a bemenetről kapja minden) Illetve a PC sem akarja felismerni ,mert visszafele 2V ~ megy. Mit tudnék tenni az ellen ,hogy ne menjen vissza a Szemek zaja a csillagpontba?
Helló!
Igen, ezt hívják szenvedélynek. " A szenvedélyek éltetik az embert, a bölcsesség csak fenntartja." Amugy ez a Regent csövesek melyike? Nekem van egy Regent 30 kombó komplett előfoka, keresek hozzá egy végfokot. Megköszönnék minden segitséget. Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Üdvözlettel ![]() *Máskor ne ülj rá az enterre. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
Hali.Böhm Regent 30-as.Hamar meglett egy rossz forrasztás.Este el is vitte a gazdája -sajnos- . Ma már használja is, vendéglátózik étteremben.
Kb két hete én is megépítettem a kapcsolást, varázsszem nélkül, de nekem is brummos volt nagyon. Kizárólag labortápról volt csendes semmi másról. Aztán méricskélés közben észrevettem hogy ha bármilyen mezei 12V-os kapcsolóüzemű dugasztápról vagy bármivel hajtom akkor is brummos. Na ez már gyanús volt úgyhogy hirtelen felindulásból az erősítő testpontját leföldeltem. Szó szerint! Összekötöttem a testet a hálózati földdel. És csodák csodája olyan csend van benne mint ha be sem lenne kapcsolva!
Nekem a Brummot sikerült kivenni.A kapcsolás módosításával.
És 2*1000µF -os kondik beiktatásával. Okés megpróbálom , csak nem tudom ,hogy mennyire tolerálja ezt a trafóm?
Szerbusz Dolphin!
Ha véget érnek végre az ünnepek és névnapozások ![]() Nemrég sikerült hozzájutnom egy komplett Regent 30H reverbes kombóhoz(felújitottam), és a polcon még hever tán egy hasonlóból valami chassis végfokként , ha érdekel megbeszélhetjük...
Lekötöttem a 0 pontját hálózati testre.Elmúlt az alap brumm de most akár,hogy próbáltam változtatni a hangerőt a mély csak olyan recsegősen szólt.
Leföldelt test nélkül is hamar torzítani kezd a mély, mivel az ecc82-t nem éppen 12V anódfeszültségre találták ki.
Sziasztok. Előrébb olvastam, hogy velencéből jó lehet a táp és kimenő trafó. Lehet hogy régebben kérdeztem már, de egy Velence de Luxe táptrafó elég lenne két PCL86 SE-hez? Van egy ilyen rádióm elég ramaty belső állapotban, úgyhogy lehet jobb lenne újrahasznosítani mint "restaurálgatni". Még egy olyan kérdésem lenne, hogy tervezek egy bemenetválasztós csöves előerősítőt Bővebben: Link és ezt egy ilyen táppal szeretném meghajtani. Elbírná ez a táp a két 6N1P-t? Segítséget előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Nagyobb impedanciás fejhallgatóval jobban szólna a mély?
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Csak Január 2-án jutok haza, addig a csajommal töltöm az időt, utána tesztelgetek, ha lesz valami fejlemény megosztom veletek.
Nem tudom nekem csak 32ohm os van.
Én pedig 8 Ohm -ról próbáltam de van egy nagyobb is 32 Ohm -os és azzal jobbnak tapasztaltam a mélyet
Melyik kapcsolásról van szó?Vissza olvasgattam,de nem találom.
Én ezt megépítettem.Van olyan fülhallgató,aminél eltűnnek a mélyek.Másikkal próbáltad már?
Mivel most csak egy gagyi áll rendelkezésemre így csak ezzel tudtam de van egy komoly PIONEER fülesem is azzal csak jövő héten tudom.
Most azt kellene megoldanom ,hogy a varázszem jelbemenete el legyen választva az erősítő bemenetétől mert a varázsszem visszaad a bementre 2 V ~ feszt és nem nagyon tolerálja a PC illetve nagyon nagy a zaj a kimeneten a DC-DC konverter miatt ezért szeretném valahogy leválasztani a bemenetről
Nekem ezzel sosem volt gondom.Meghajtónak jó az ECC82 és bármelyik varázsszemet utána lehet rakni,csak a bekötésre és az ellenállásokra kell odafigyelni.Az meg innen kinézhető.
Igen csak itt az a gond ,hogy az egész alacsony anódról megy (12V)
Mellékelek róla egy képet és írtam egy vázlatot remélem sikerül elmenni rajta :/
Jól látom,hogy azon a fém lapon nyugszik a mosfet?
A DC -DC konverteré el van szigetelve de az erősítőnél nem.
Nekem addig gerjedt,míg az IRF 510 hűtőbordáját gnd-re nem kötöttem,persze a borda és mosfet közé kellett a csillám szigetelő.
Tehát vegyem ki tegyem vissza csillámmal szigetelő gyűrűvel és aztán kössem GND-re az egész házat?
Az miben külömbözne a mostanitól? Jelenleg le kellene választani a varázsszemet a bemenetről úgy hogy az is menjen ,mert ha azok nem mennek nagyon jó a hangja ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |