Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Tudom! Csak ötleteket próbálok szerezni!
Nézegesd 'CIROKL' WEB albumát, van pár jó ötlet.
A linkedben tapasztalatról, és próbálgatásról volt szó. Egy "bevált házi megoldást közöltél.
Erre értettem a kopácsolásod. Muti erről az adatlapot. . : )
Köszi a tippet! már nézem is!
Lehet fém és fa is, no meg vegyesen is. Csak azt a néhány szempontot kell figyelembe tartani.
Én vagy fém dobozt aminek a bal és a jobb oldala fa, vagy teljesen fa dobozt csinálok GU 50 PP-hez.
Arra én is gondoltam! Eddig az tetszett legjobban. Meg mondjuk valami perforált lemez a trafókra.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Nehogy magadravedd a harkályosdit. Csak viccből írtam az elején. Jobban tisztellek én annál.
O. József csak a gyártási pontosságot fikcírozta. Lehet, hogy elbír az a cső 4* annyit is. Amint lehet 10 centis sugárzóból is hajtogatni 12 centis focalt is.. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Nem kérdőjelezném meg az oldal szerzőjének tudását de sajnos az oldalon sok sületlenség olvasható és az is sajnos hogy sokan ezt veszik alapul !
Régebben én is olvasgattam az oldalt, de már olvasá közben rájöttem, hogy egy-két dolog valahogy nem stimmel
Sziasztok! Elkezdtem egy OS51 SE készíteni. Most a dobozzal nem volt kedvem bíbelődni, ezért egy régi rádió dobozát használtam fel. A csöveket kiemelem, hogy látszódjanak, az előlapra majd kitalálok valamit. A képeken az elrendezés elképzelése látható.
Sok sikert az építéshez!
A kimenőknél a légrés hogy van megoldva?
Jó kérdés! Gondolom kivágták valamivel. Nem én csináltam a trafókat.
Még anno sikerült teflon csatolókondikat vennem. Már használtam fel GU50 ben is szerintem jó. Csak drága, ritka és nagy . Van még egyéb kondi is lehet variálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
Nem akarok okoskodni, de a toroid kimenőt csak PP-hez használják, mert nincs légrés a vasmagban, vagy használható a toroid is de nagyon alacsony gerjesztéssel különben telítésbe vezeti a vasmagot.
Biztos jó trafót tekertek neked? Azért mielőtt tesztelnéd várd meg míg pár rutinosabb is nyilatkozik a dologról. Én is mindig régi készülékek dobozzába építkezem. Most pl egy Denon PMA-650-est használok doboznak
Én amikor kérdeztem Fletát a fojtóról, azt írta lézerrel vágnak bele légrést, gondolom a kimenőknél is így van.
Ha a fleta mondja én elhiszem neki, de SE kimenőnél még sose láttam/hallottam toroidot.
Idézet: „Nem akarok okoskodni, de a toroid kimenőt csak PP-hez használják, mert nincs légrés a vasmagban,” Amennyiben olvasol akkor vélhetted volna felfedezni hogy ezt a témát már sok estben kitárgyaltuk . S miért nem lehetne használni a toroidot egy SE -hez ha vágunk rá légrést ? Csupán egy légrés kérdése és a szakember aki tekercselte a kimenőt azon mullik ennyi az egész , nem támadni kellene azonnal .
Közben én is utánaolvastam pár weblapon.
Tényleg létezik a dolog, csak én nem hallottam róla. (mármint a toroidba vágott légrés) Ezt a témát kb 1éve olvasgatom, kisebb kihagyásokkal, de az elmúlt 1/2évben mindent elolvastam. Nem támadtam, csak mivel nem hallottam még erről a technikáról, elővigyázatosságra intettem mielőtt tesztelné. Valószínüleg légrés nélkül is megoldható... Idézet: „Valószínüleg légrés nélkül is megoldható...” Igen megoldható vannak erre praktikák ...
Lehet tul közel lesz a hálózati trafód a kimenőhöz , ezt előzetesen kellenen ellenőrizni !
De toroidnál nem nagyon van szórás, vagy a kis légrés ennyit számít?
Mármint, hogy a hálózati beleszórjon a kimenőbe? Nekem még sima EI-nél sem szórtak egymásba... (lehet csak mázlista vagyok) (fejhallaghatós próbával cső nélkül) Ha esetleg beleszórna, akkor úgy tűnik, a doboz hátlapján még el is férne.
Köszi az észrevételt, jogos. Azonban a kimenők alulról lesznek elhelyezve abban a kiemelkedő részben, ami egyébként teljes árnyékolást is nyújt. Tehát maga az erősítő egy különálló részben lesz, külön kivehető lesz. De a doboz szerencsés kialakítása miatt alulról szerelhető lesz anélkül is hogy kivennénk.
(Csak ezt találtam itthon. És abból építkezek, ami van! )
Némi előre lépés a gyártásban.
Jó lesz.. az előbb baromságot írtam. Azt hittem az a müszi féle kapcsolás, de ez egy rádió hangrész.. szóval jó lesz.. Adatlapot összehasonlít.. Anódfeszültség, anódáram.. stb,stb.
Azt néztem ki az adatlapból, hogy a ECL86 trióda ás pentóda anódja 250 míg a ECL82 100 és 170V -ot bír. Akkor az kevés lesz!
Helyükre kerültek a toroidok is. Mára ennyi. Kicsit szűkösnek tűnik a hely, de talán elég lesz annak a pár alkatrésznek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |