Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   315 / 2208
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Dec 7, 2008
Idézet:
„kocos írta:
Van itt egy kimenőtrafó, a héten tekertem. Arra tudna valaki valami tanácsot adni, hogy kössem össez a primereket, a minél jobb szimmetria végett?

Kösd össze így:
Szintén a héten tekeredett.
Érdekessége, hogy teljesen bontott UTP-ből tekertem (CAT5-ből).
Ez számos előnnyel jár. Nem kell vezeték után kajtatni, puszta kézzel roppant egyforma trafók tekerhetők, nem kell rétegszigetelés, jól lehet bifilárisan is tekerni (kézzel), a vezeték végig rugalmasan felfügesztett (az érszigetelésben), nagyon jó hangú a trafó.
Hátránny, hogy csak kis belső ellenállású csőhöz (6C41 felett) lehet így trafót tekerni (ahhoz fér rá a csévére és csak SU 75 B feletti vason), valamint az UTP bontása nem mindig egyszerű, de némi leleménnyel megoldható.
(#) sturbi hozzászólása Dec 7, 2008
Hálózati trafót is tekertem a 6C41C SE-hez.
A trafó 20 cm2-es EI vasra készült, az erősítő több mint 8 W-ot lead.
Primer:546 menet 0,7-es (230 V)
Szekunder: 1. 507 menet 0,35-ös (214 V 400 mA, 2,5 A/mm2)
2. 240 menet 0,2-es (100 V 80 mA, 2,5 A/mm2)
3. 16 menet 1,8-as (6,6 V 7,9 A, 3,5 A/mm2)
4. 16 menet 0,9-es (6,6 V 1,5 A, 3 A/mm2)
(Nem az UTP-s kimenő van benne, mert abból csak egyet tekertem).
Az erősítőben 800 µF puffer után oldalanként fojtótekercs van, oldalanként 400 µF-os kondival.
A terhelt feszültségem 255 V, a triódák (6C41C) nyugalmi árama 95 mA.
(#) sturbi hozzászólása Dec 7, 2008
-És mos már csak hallgatom a zenét hűde.

nc430.jpg

(#) rockersrac válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 7, 2008
köszi! de úgy döntöttem,hogy az ecl 86 SE-t használom erre a célra,mivel a tv-t én nem fogok neki babrálni! szóval marad az ecl86SE erősítő a tv-nek! de mindenesetre köszi!
(#) vandorbot válasza fuzzking hozzászólására (») Dec 7, 2008
Küldtem mail-t. Jelezd vissza ha megkaptad ha nem.
(#) Müszi hozzászólása Dec 7, 2008
Barna, és a többi csőves figyelmébe:
ÉKSZERDOBOZ-21M
(#) Danaman válasza Müszi hozzászólására (») Dec 7, 2008
Szép lett/lesz az én ebl21-esemnek most szárad a doboz ragasztása, az ottani kérdésre válaszolva: Na ná hogy kell az a cikk. :yes:
(#) rockersrac hozzászólása Dec 7, 2008
a 807-es csöveket mien árban vesztegetik kb?(egyenlőre csak érdeklődök)
(#) Danaman válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 7, 2008
szerintem jópár ezer újonnan de ha minden igaz sulimban lehet van és akkor én tudok elhozni talán neked is mindenesetre nagyon szép csövek.
Használtan 1800-3000 között vannak a neten.
(#) Imi65 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 7, 2008
Szép az a cső, de - ha nem muszáj - akkor hagyjuk már. A GU50 többet tud ( az EAG erősítőkben rácsáramos üzemben - és 8-900V mellett - tudott csak 80W körül a 807-es), ráadásul töredékébe kerül. Azok a régi generációs lámpák viszonylag kis áramterhelésre, de magas feszültségre készültek, ezáltal komplikált kimenőt igényelnek.
(#) CHZ válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 7, 2008
Itt ennyi párja :
Bővebben: Link
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 7, 2008
Igazad van , annyit nem is ér ..
(#) rockersrac hozzászólása Dec 7, 2008
akkor a 807-es projektet jegelem. drága csövek ezek!(legalábbis számomra) bár mintha a gu50-hez a kimenők nem lennének drágák...
(#) nyikolaj hozzászólása Dec 7, 2008
Megvan a hiba.
A jó hír hogy nem én kötöttem el.
A rossz hogy a trafó szép lassan átüt.
Lekötöttem róra minden terhelést és fél perc után elkezd sercegni.
Szomorú vagyok mert rengeteg feszültség értéket tudott és nem volt olcsó darab.
(#) Imi65 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 7, 2008
Ha kupakos csövet akarsz, ott a PL509, vagy a 6P45Sz. Ezek sem vészesek árban, és 4-500V-tal már közelítenek a 100W-hoz. Ez azért már tekintélyes......
(#) Imi65 válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 7, 2008
Igazából éreztük ám ezt! Nem volt az olyan komplikált.
(#) rockersrac válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 7, 2008
nekem édes mindegy hogy ,, kupakos " cső avagy nem! a 6P45Sz-t kb mien árban adják? meg a másik kérdésem: mekkora kimenő kell neki kb? meg a kimenőt mennyire bonyolult se-hez?
Nekem ár/minőség szempontjából ez a nyerő :
Bővebben: Link
(#) besi99 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 7, 2008
1959-ben az Elektromos Ktsz-nél dolgoztam, s Ők vállalták el az összes budapesti strand ( Pala Dagály, Széchenyi, Pünkösdfürdő, stb ) hangosítását Ez kb 10 erősítőt jelent. Leginkább a 807 pár volt a végfok, 100W, 100V kimenet, és rengeteg 12-25w-os hangszóró. Sajnos nem sűrűn romlottak el (nagy bánatunkra ), pedig 10 órákat mentek a kánikulában.
(#) fuzzking hozzászólása Dec 7, 2008
a hangszóró adatai:7cm rad.
0.3w-os,a hangszóró,8 ohmon.
papír kónusz és membrán.Pioneer.
Közelről -nem tökéletesen,de minden hangot átvisz.Egy hangszínszabályzóval meg lehetne oldani a hangot,+a csöves előerősítő-raktam a pioneer-ra egy szivacsot,meg egy alu pici rácsot.Gitárkombón próbáltam ki.Így nehezen gerjed,csak hangszóró közelében(természetesen)-érzékeny a közeli hatásokra,rácssal is erős a puffogás,de a messzi hangokat nem nagyon ad le,max 15 cm messziről ad érthető jelet,de elég erős a jel közelről.Ezt állapítottam meg.
Köszönöm nagyon,hogy segítesz!
(#) Imi65 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 7, 2008
A 6L6-ot én jobbnak találtam az EL34-esnél. Minden vonatkozásban. De a 6P45Sz-nél csak szebb, az orosznak is igen jó hangja van, jobb, mint a PL509-nek.
(#) fuzzking válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 7, 2008
a hangszóró adatai:7cm rad.
0.3w-os,a hangszóró,8 Ωon.
papír kónusz és membrán.Pioneer.
Közelről -nem tökéletesen,de minden hangot átvisz.Egy hangszínszabályzóval meg lehetne oldani a hangot,+a csöves előerősítő-raktam a pioneer-ra egy szivacsot,meg egy alu pici rácsot.Gitárkombón próbáltam ki.Így nehezen gerjed,csak hangszóró közelében(természetesen)-érzékeny a közeli hatásokra,rácssal is erős a puffogás,de a messzi hangokat nem nagyon ad le,max 15 cm messziről ad érthető jelet,de elég erős a jel közelről.Ezt állapítottam meg.
Köszönöm nagyon,hogy segítesz!
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 7, 2008
Te sem vagy már mai gyerek.! Akkor 1 éves voltam.
Kezdek érdeklődni a 807-es iránt.
Korabeli rajzokat szivesen nézegeték, ha van a birtokodban és publikus.
(#) EcoPityu válasza CHZ hozzászólására (») Dec 7, 2008
VAZZE KÓCOS, JÓL JÁRTÁL!!!

(#) EcoPityu válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 7, 2008
ÚGYVAN-ÚGYVAN-ÚGYVAN!!

(#) EcoPityu hozzászólása Dec 7, 2008
IMI bá!

PCC 189 ből jó sok van nekem, HF-re jó az?

Ja, elrontottam a multkor: 6ZS52P ruszki cső kinek felel vajon meg?? /az is sok van!/
(#) fleta hozzászólása Dec 7, 2008
E83F cső mire jó? Van néhány darab.Ha kell valakinek szivesen adok. Vadi újak, 35 éve gyártotta a Tungsram, nem volt még foglaltban.
Igazad lehet , de nekem a felső anódkivezetés kizáró ok , kint elhelyezett csövek miatt , meg sugártetróda szerintem mégis jobb .
(#) fleta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 7, 2008
Köszi ez jó hír. volna kap.rajzotok?
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 7, 2008
Helló
bizony eljárt az idő
Sajnos két költözést kellett volna kibirniuk, lehet, hogy a pincében akad néhány, majd megnézem. Bevallom főleg csak a TV-k rajzait raktam el, az erősítők, rádiók fejből mentek. A Rádiótechnika 1955-től megvolt, azt "értékesítettem". Ami most is kéznél van az a Magyari Béla 'Rádiótechnikusok könyve' 1955-ös 2. kiadás. Ha valamit találok, akkor beírom a fórumra.
Következő: »»   315 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem