Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   442 / 2208
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez Ohm, ugye. Jah, hát még szép, hogy óm.
(#) Danaman válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 2, 2009
nem ez kérlek liter!
Imi: Én meg most eszméltem rá hogy van itthon egy zacskó műanyag diel kondi, ezek közt találtam 0,68u-sat, de ez mehet oda a fél µF-os helyére vagy akkor még nagyobbat hogy jobb legyen?
(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Márc 2, 2009
Ennek a kondinak a nagysága az alsó határfrekit befolyásolja, az értéke nem baj, ha egy kicsit nagyobb.
(#) Danaman válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Akkor marad ez ebből még több is van itthon
(#) mark.budai válasza Danaman hozzászólására (») Márc 2, 2009
Tettem 68 literes ellenállatot.
(#) gkari válasza Action2K hozzászólására (») Márc 2, 2009
Bizony jóval több a semminél, köszönöm!
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Márc 2, 2009
Ja, Vatera 18 Pénz, sztem megérte!
(#) EcoPityu válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Biztos látni akartok ti engem???
(#) Action2K válasza gkari hozzászólására (») Márc 2, 2009
Nem kis összeg, de amit kaptál érte, az sem pite! Pláne, hogy még a csőadatok kartonjai is megvannak hozzá!
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Márc 2, 2009
Hát persze! Csak a Rockersrácnak legyen + élménye!?
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Drága Csöves Testvéreim! Olyan MC korrektort szeretnék építeni, (természetesen csövest!) ami nem csak a RIAA korrekciót tudja, hanem volt egy másik szabvány, aminek nem jut eszembe a neve. (pl. Apple lemezek) Rajz, link, - de mindenek előtt a neve érdekelne!
Köszönet!
(#) Gubán_Gábor válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Én is találkoztam már Pityuval, és csak jót mondhatok én is
(#) Mate78 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2009
Mi a véleményed az EL156-os csőről? Adatlap szerint 450V anóddal és 280V g2-vel 24W-ot tud SE-ben.

üdv

EL156.pdf

(#) mp3maker válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Erre gondolsz ?
(#) l48 válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Ritka mint a fehér holló, már jó ideje keresek ilyen csőveket. Valamikor tavaly ilyenkor volt itt az adok veszekbe, későn ébredtem
(#) Mate78 válasza l48 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Nekem van otthon 2db új, hála JZolinak.SE lesz belőle, de akkor már olyanra csinálom a kimenőt, hogy más csőhöz is jó legyen (pl. GU50) ha nem lesz cső utánpótlás.
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Nem rossz cső , de sajnos az nem fog összejönni .
Az adatlapok idealizált helyzetben értelmezik , nem számolnak egyébb plusz veszteségekkel és mint látod magas torzítás mellett .
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2009
Szerintem annyit tudhat mint a 6P45SZ SE-ben. Meg szinte beszerezhetetlen sajnos.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Sajnos nem csak kettő van, de szerintem ezt Te is tudod. A lényeg, hogy a kezdeti időkben az LP lemezek hangminőségét nagyban befolyásolták az összeférhetetlen felvételi karakterisztikák. Ez nagyon érdekelte Saul Marantz-t, aki 1952-ben megalkotta forradalmi elő-erősítőjét. Ez minden equalizer görbével fel volt szerelve, ami kezelni tudta a szabálytalan karakterisztikákat. Saul el is nevezte a készüléket „Audio Consolette”-nek. Saul Marantz 1953-ban alapította meg a Marantz Company-t és egyben bemutatta Model 1 Mono előerősítőjét, ami az „Audio Consolette” kereskedelmi változata volt. No de ne csak a történelemről dumáljak, itt a kapcsolási rajza is (kép).
(#) Mate78 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2009
Szerinted mennyit lehet kihozni akkor ebből a csőből valóságos körülmények között?
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Márc 2, 2009
Picivel többet 50W anód disszipáció miatt .
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 2, 2009
Szerintem 12, max. 15W , de az is elég lesz bőven .
(#) EcoPityu válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 3, 2009
MÁTÉ!
Egyszer már kitárgyaltuk itt!
Nagyon szép cső! /ráadásul nem felső anódos.../

Ha lenne belőle 4db-od, ki is tagadnálak, ha nem 130w-os PP készítenél belőle, de így, hogy csak 2 db van, nincs más választásod!!
Akkor is vigyáznod kell rá, mert ha az üveg hicc, akkor csövi sicc... MONO lesz!
(#) gkari válasza Action2K hozzászólására (») Márc 3, 2009
Az univerzális kártya nincs, de az akkori Szu.csövek kártyái úgy tűnik, hogy mind.pár foglalatátalakítót (pl.kosaras)kell majd készíteni.
(#) JZoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Márc 3, 2009
Most is árulnak az ebay-en potom 230 dollárért, szóval nem mondható,hogy nem lehet kapni.
(#) mark.budai válasza JZoli hozzászólására (») Márc 3, 2009
De olcsó! Ennyiből már lehet venni 2 300B csövet.
(#) mark.budai hozzászólása Márc 3, 2009
Megépítettem, és MŰKÖDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Könnyebb is volt, mint a másik, és elsőre szól!!! Még csak monó, de lesz ez még sztereó is! Erre nem lehet rárakni az EM84-et?
(#) llaci56 válasza mp3maker hozzászólására (») Márc 3, 2009
Valószínű, hogy ez az amire gondolok, mert az "RCA" elnevezés rémlett, de elhesegettem a gondolatát, mert azt hittem, keverem az RCA dugó nevével. Esetleg Te biztos is vagy abban, hogy az Apple ezt a szabványt használta?
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 3, 2009
Köszi, szép ez a kapcsolás. Azt nem tudom, hogyan állítod be egy bizonyos szabványhoz. Fülre, vagy van valamilyen kód táblázat?
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 3, 2009
Nahhh! Csak összejött A két rajzod majdnem ugyan az, csak kicsit más a kapcsolási elve. Én az elektroncso.hu-sat csináltam meg. majd megcsinálom a másikat is, és kimérem mi a különbség a kettő között, már ha van egyáltalán.
Az öreg csövesek szerint van?
Következő: »»   442 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem