Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   556 / 2208
(#) mark.budai hozzászólása Máj 9, 2009
Hagjátok már abba!!! Rossz nézni! Ilyen hülyeségen veszekedni... Mindenkinek a saját gondja, hogy milyen kimenőt rak az erősítőjébe. Norberto olyat rak majd, amilyet akar. Ennyi!
(#) Müszi válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 9, 2009
Én is ezt írtam, csak Kócos félre értette.

Már csak 6 óra az indulásig
(#) Mate78 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 9, 2009
Ezek szerint 3-kor indulsz?
(#) Müszi válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 9, 2009
45 perc mire leérünk a vasut állomáshoz, tehát tulajdonképen 3-kor kezdődik a nagy börze napja, nekem, hivatalosan.
(#) lpcollector válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 10, 2009
6E5P-t a mostani börzén 600Ft-ért "mérték"
(#) rockersrac hozzászólása Máj 10, 2009
Pityu! Megvettem a két EBL21-et amit már a múltkor is mondottam,mikor előzőleg voltam börzén! Szóval ha pesten jársz netán akkor csörögj rám!
(#) sturbi válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 10, 2009
Annyiért érdemes lett volna beszerezni párat, rendkívül rugalmasan használható szerkentyűről van szó.
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Máj 10, 2009
Most már én is bánom, hogy csak egy-egy párat vettem. CHZ éppen most javasolt hozzá itt a fórumon egy egyszerű végfokot, ill. korábban mutatott egy 6C33C meghajtást ezekkel a csövekkel.
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 11, 2009
sturbi már régebben csinált ezzel a csővel SE-t , nagyon jó véleménnyel volt róla , ha jól emlékszem .
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Máj 11, 2009
Nagy csalódásomban, hogy nem kaptam 6C33C-t a börzén, csak véletlenül nyúltam rá erre, meg a hasonló 6Э6П-E re pusztán azért, mert úgy emlékeztem ezzel a csővel mutattál egy meghajtást a keresett 6C33C-hez. A 6Э5П valamivel hosszabb cső mint a másik, talán az EL84 mérete, de tegnap este már nem mértem meg. Megkeresem a katalógusban a beállításait, és megmérem, ki tudja e hajtani a 6C33C-t.
(#) lpcollector hozzászólása Máj 11, 2009
Robid!
Jól emlékszem, hogy Te példálóztál az elektroncso.hu-val, hogy onnan rendelnél a dolgokat az épülő 6C33C SE-dhez? Van is Velük tapasztalatod?
Esetleg másoknak innen a fórumról?
Szállítási határidő, szállítási költség, megbizhatóság?
Köszi!
A hosszabb jobb nekünk , ez nem impulzus üzemre készült .
Próbáld trióda bekötésben , 350V feletti tápról , az anódba kb. 10-12K , katódellenállást 150-220 ohm között szimmetrikus vágást beállítva belőni .
50K terhelésen mérd meg mit teljesít ..
(#) rhesus23 válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 11, 2009
Én már rendeltem tőlük foglalatokat. Még azon a héten megjött, ha viszont nincs minden amit keresel akkor beszerzik azt is.
(#) fleta válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 11, 2009
Én egyszer rendelni akartam tőlük 6l6GC csöveket többször telefonáltam nekik, a tel. ki volt kapcsolva, Írtam e-mailt Bozó úrnak, infót kértem milyen gyártmány van, válaszolt is, a második e-mailomra már nem válaszolt. Lehet hogy csak én jártam így.
(#) mayky válasza fleta hozzászólására (») Máj 11, 2009
Szerintem jó beszerzési forrás még Pávó Ferenc. A HIFICITY -n szokott hirdetni.
(#) fleta válasza mayky hozzászólására (») Máj 11, 2009
Köszi a címet, fel is hívtam és van neki ami nekem kellene, de gyorsan meg is egyeztünk. 24ezer ft-ért akart adni 4 db párbaválogatott használt 6l6gc-t. 22 ezerért vettem amerikai új csöveket quadban a multkor
Tehát el kell felejteni a komát. Azért köszi hogy segíteni akartál.
(#) CHZ válasza fleta hozzászólására (») Máj 11, 2009
Akkor már inkább ez :
Link
Vagy
Bővebben: Link
Enyire változatos kivitelben készülnek .

6E5P.jpg

(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Máj 11, 2009
Nekem a magasabb csőből volt kettő db.

üdv
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Máj 11, 2009
Az a jobb , kár volt eladnod .
Nem eladtam, hanem cseréltem
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Máj 11, 2009
Mire ?
Arra már sajnos nem emlékszem
(#) fleta válasza CHZ hozzászólására (») Máj 11, 2009
Köszi ezek is jobbak árban mint a használt. Ha rendelek legközelebb az elektro parts-tól fogok. A RUBY most akciós.
Most került hozzám egy pár használt ruby 6l6gc és meg vagyok elégedve vele.
Én a JJ-t használom egy éve már , teljesen ok ...
Akkor 16000 Ft volt kvartettben .
Gitár erősítőbe használod?
Nem , 2x 25W sztereó PP .
Az más. Oda tökéletes a JJ. Azt mondják a zenészek, hogy a JJ-t nem szeretik a gitárvégfokban,mert túl tiszta a hangja a Tung-sol, Ruby ,Tad, jobbak, ütősebb a hangzás. A gitárerősítők más szempontok szerint vannak értékelve mint a stereo PP-k.
Én 50 wattal használom a 6l6-okat Hát tényleg ütős a hangja, persze kellenek hozzá megfelelő hangfalak !
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Máj 11, 2009
Ezek a csövek ekkorák.
A 6Э6П-E a katalógus adatok alapján nagyon hasonlónak tűnik, és annál 6Э5П-vel szemben nem 500, hanem 10000 üzemórát garantál. Azt is tudnám használni ebben a kapcsolásban?
A mérést ha lesz időm összeállítani ma megcsinálom. A generátor sajnos nincs nálam, de egy mérő CD-vel az erősítő elöfokának kivezetéséről meghajtva azt hiszem jó lesz. (Sem a hangkártyám, sem a DVD lejátszom nem produkál 2Veff-nél nagyobb jelet.)
(#) mayky válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 11, 2009
"de a kedvemért tudnál a belvilágáról is képet föltenni ? "

belvilág 90%
Következő: »»   556 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem