Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nemtudok róla, hogy lett volna olyan. Még a nagy Junoszt is tranzisztoros volt. :yes:
Valaki egyszer megjegyezte, hogy nem csak a trafóimat mutogassam, hanem, építsek erősítőt is
Nos, íme a külső EL34 PP (Jolida powered by mayky ) EL34PP
Szép az erősítőd ! gratulálok hozzá de a kedvemért tudnál a belvilágáról is képet föltenni ? Meg egy - két adatot is talán tudhatnánk róla ? A doboz teteje vagyis a sasszid az Inox ? polírozva .
A belsejében nincs semmi, még.
Ez alumínium polírozva. Vigyázni kell rá mint a szemem fényére Sajnos nincsenek ismerősök akik kivágnák rozsdamentesből. de hasonló lesz mint a 6c33c 6C33C
A hangszóró-csatlakozás hogyan van megoldva? Egyébként, gondolom, hátul található.
De azért gondolom valami bevált kapcsolás lessz alkalmazva , vagy az még várat magára ? Ez már viszont előny ha már a doboz az kész , így most már csak egy ugrás a belsejét öszereakni !
Egyszerű: egy 2 -es üvegszálas "bakelitlap" van besüllyesztve felső maróval és arra vannak felfurkálva.
Még vennem kell teflonos RCA aljakat a Kácsából back
Igen egy Jolida, ami már féléve szól itt deszkán JOLIDA
Igen, olvastam, köszi!
Tetszik ez a kimeneti megoldás, hogy nem a sasszi tetejéből jönnek ki furcsán az RCA csatlakozók. Ha egyszer nekem is lesz csöves /GU-50-es/ erősítőm (csövek már megvannak hozzá ), hasonló módon tervezem majd a hátulját...
Ismeri valaki azt a kéziműszert, hogy UNI 10? Szereztem ma egyet, de sajnos rossz az alapműszere nincs valakinek egy rossz, aminek jó a műszere? Bizniszelhetnénk
Arra azért készülj fel, ha GU-50-et építesz, sokat fog kérni trafó ügyben! Az én 120VA-es Szeged rádió trafóm már nem bírt el két csatornát, de egyet igen. Ha nem akarsz sokat kínlódni a hálózatival, akkor szerezz két régebbi rádió trafót. Így az egyenirányítás is csöves lehet ekkor, mondjuk AZ-4-gyel.
Foglalatot tudsz venni a börzén, olcsón. Ha varázsszemet is teszel bele, az még jobban megdobja a látványt! Én szerintem az EM80, EM4, és az EM84 a legszebbek, bár ez szubj. vélemény. Ha tudsz szerezni ikervarázsszemet, EM83, akkor egyrészt szerencsés vagy, hogy be tudtad szerezni, másrészt nagyon ütősen néz ki. Hogy hogy válogatod meg a bennelévő csöveket, a Te izlésed szerint. Énszerintem orosz csőhöz, orosz meghajtó illik, de ez magánvélemény. Rajznak jó kiindulási alap, ami a cikkemben található. Ha nagyon precíz akarsz lenni, tekerhetsz kimenőt, is, de ha nem, akkor használj képkimenő trafót TV-ből. Minőségt így nem próbátam, de ha nem lesz semmi dolgom, akkor mindenképpen! Hínnnye, de hosszú lett! üdv: Müszi
Á! Megőrjítesz! SE HÁLÓZATI TRAFÓT, SE TV KÉPKIMENŐT NEM HASZNÁLUNK HANG-KIMENŐTRANSZFORMÁTOR HELYETT! Illetve Te azt használsz, amit akarsz, de másoknak NE ADJ ROSSZ TANÁCSOT! Irgum burgum
Mellesleg az áttétele SEM lenne jó, a keresztmetszete is kicsi, és a légrés is!
Látom nem olvastad figyelmesen a hozzászólást! Hálózati trafót használjon GU-50-nek, tápnak!
A képkimenőt csak felhoztam ha szeretné, próbálja ki. Felesleges letolás, és idegesítés helyett végig kellene olvasni a hozzászólást! üdv
Végig olvastam! A képkimenőn akadtam ki! Csak megemlítettem az Általad régebben annyira ajánlgatott átlemezelt hálózati tarfót is ...
Tanulj meg tekercselni Hidd el, amilyen kellemetlen , és unalmas, dolog, annyira örömteli lesz majd hallgatni a saját kimenődet ! Én most építek majd alamikor egy új gépet, vettem egy frankó 5 számjegyes böhöm békebeli számlálót! Idézet: „A képkimenőt csak felhoztam ha szeretné, próbálja ki.” De NE próbálja ki!
Tudok tekercselni, egyetlen hálózati trafót készítettem, sok leágazással. Sőt, kimenőt is készítettem, de a gyári nekem mindíg jobban tetszett (hangra)!
Másrészt rézre 1Forintot se fogok költeni, mert tekercselni se nagyon fogok, max. csak ha muszály! A képkimenőnek igenis szép hangja volt, mikor tesztelgettem néhány csővel, egyszerűen nem értem miért hordjátok le? Ha tetszeni fog neki, jó hangunak találja, biztos nem fog x órán át kimenőt tekercselni. És az a legsz***abb a tekerésbe, ha a végén derül ki, hogy nem fér rá a kívánt menetszám. Én többek között ez miatt nem tekercselek! üdv
Az én primitív tekercselőm,Kézzel vezetem a drótot, nagyon szeretem . Van gépi is, de nemigen használom. Egy kimenőt 2 óra alatt megtekerek.
Idézet: Nem kötözködés csak tény, ezt a dolgot előre kehet számolni meg aztán egy csöpnyi gyakorlat és máris nem igen ér meglepetés ! „És az a legsz***abb a tekerésbe, ha a végén derül ki, hogy nem fér rá a kívánt menetszám”
Az az érdekes, hogy csak azzal az egy kimenővel jártam így, hálózatival nem volt gond, habár az is ipp-hogy-ra sikerült .
Én maradok a gyári kimenőknél, gyári jó hangú, meg én annál jobban soha nem fogok tudni csinálni. Sajnos ez van! üdv
Előre ki szoktuk számolni, hogy rá fog-e férni, és akkor nem ér minket meglepetés A képkimenő azért sem jó, mert van neki egy X áttétele ( valami baromi nagy asszem) a csöveket meg mindig PONTOSAN kell illeszteni! Azt hiszem a GU 50 3-4 száz voltnál olyan 2-3 kOhm optimális illesztő impedanciát igényel ( nem tudom pontosan, most nem nézek utána, mert nem lényeges ), a TV képkimenő meg PCL85-höz volt, annak meg valami majdnem 10 kOhm talán az Ra-ja, ráadásul a secunder sem a szokványos 4, vagy 8 Ohm ra illeszt. Meg alapból nem lehet EGY akármilyen kimenőt mindenféle csőhöz használni! Vannak univerzális kimenők, láttam már ilyet (képen ), japán gyártmányok, és baromi drágák ...
Hát pedig ezeknél a rádió, és TV kimenőknél nem nehéz jobbat csinálni! Mert gondolom gyári alatt nem Lundahlt értesz ...
Köbzoli nekem azt mondta, ha hangszóróra kötjük, olyan 1K körül van a primer impedancia
Amúgy leirtam az előbb, hogy ez az én véleményem. Mindenki másnak más lehet. üdv
Akinek van hozzá réz, és mag annak tényleg nem nehéz jobbat csinálni...
Nekem sem volt, amíg nem vettem, cseréltem, kaptam, kunyeráltam, guberáltam ...
Az 1 k az talán egy darab 6N13P-hez lenne jó ha a két triodát párhuzamosan kötjük, és 2...3 Ra-ra illesztünk. Ahhoz meg kicsi ez a vas. Meg ugye a tekercsek osztásának hiánya...
Venni 1500% hogy nem fogok, és erősítőt se csinálok töbet aszthiszem...
De ha mégis, akkor csakis kizárólag TV avagy rádió kimenőből! Vita lezárva részemről. üdv: Müszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |