Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   555 / 2208
(#) Ricsi89 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 9, 2009
Nemtudok róla, hogy lett volna olyan. Még a nagy Junoszt is tranzisztoros volt. :yes:
(#) mayky hozzászólása Máj 9, 2009
Valaki egyszer megjegyezte, hogy nem csak a trafóimat mutogassam, hanem, építsek erősítőt is

Nos, íme a külső EL34 PP (Jolida powered by mayky )

EL34PP
(#) CIROKL válasza mayky hozzászólására (») Máj 9, 2009
Szép az erősítőd ! gratulálok hozzá de a kedvemért tudnál a belvilágáról is képet föltenni ? Meg egy - két adatot is talán tudhatnánk róla ? A doboz teteje vagyis a sasszid az Inox ? polírozva .
(#) mayky válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 9, 2009
A belsejében nincs semmi, még.
Ez alumínium polírozva. Vigyázni kell rá mint a szemem fényére
Sajnos nincsenek ismerősök akik kivágnák rozsdamentesből.

de hasonló lesz mint a 6c33c

6C33C
(#) Norberto válasza mayky hozzászólására (») Máj 9, 2009
A hangszóró-csatlakozás hogyan van megoldva? Egyébként, gondolom, hátul található.
(#) CIROKL válasza mayky hozzászólására (») Máj 9, 2009
De azért gondolom valami bevált kapcsolás lessz alkalmazva , vagy az még várat magára ? Ez már viszont előny ha már a doboz az kész , így most már csak egy ugrás a belsejét öszereakni !
Egyszerű: egy 2 -es üvegszálas "bakelitlap" van besüllyesztve felső maróval és arra vannak felfurkálva.
Még vennem kell teflonos RCA aljakat a Kácsából

back
Igen egy Jolida, ami már féléve szól itt deszkán JOLIDA
(#) mayky hozzászólása Máj 9, 2009
Bocsi Norbertonak válaszoltam az előbb 2-vel lejebb
(#) Norberto válasza mayky hozzászólására (») Máj 9, 2009
Igen, olvastam, köszi!

Tetszik ez a kimeneti megoldás, hogy nem a sasszi tetejéből jönnek ki furcsán az RCA csatlakozók.

Ha egyszer nekem is lesz csöves /GU-50-es/ erősítőm (csövek már megvannak hozzá ), hasonló módon tervezem majd a hátulját...
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Máj 9, 2009
UHHHH!
(#) kocos hozzászólása Máj 9, 2009
Ismeri valaki azt a kéziműszert, hogy UNI 10? Szereztem ma egyet, de sajnos rossz az alapműszere nincs valakinek egy rossz, aminek jó a műszere? Bizniszelhetnénk
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2009
Arra azért készülj fel, ha GU-50-et építesz, sokat fog kérni trafó ügyben! Az én 120VA-es Szeged rádió trafóm már nem bírt el két csatornát, de egyet igen. Ha nem akarsz sokat kínlódni a hálózatival, akkor szerezz két régebbi rádió trafót. Így az egyenirányítás is csöves lehet ekkor, mondjuk AZ-4-gyel.

Foglalatot tudsz venni a börzén, olcsón. Ha varázsszemet is teszel bele, az még jobban megdobja a látványt! Én szerintem az EM80, EM4, és az EM84 a legszebbek, bár ez szubj. vélemény. Ha tudsz szerezni ikervarázsszemet, EM83, akkor egyrészt szerencsés vagy, hogy be tudtad szerezni, másrészt nagyon ütősen néz ki.

Hogy hogy válogatod meg a bennelévő csöveket, a Te izlésed szerint. Énszerintem orosz csőhöz, orosz meghajtó illik, de ez magánvélemény.

Rajznak jó kiindulási alap, ami a cikkemben található.
Ha nagyon precíz akarsz lenni, tekerhetsz kimenőt, is, de ha nem, akkor használj képkimenő trafót TV-ből. Minőségt így nem próbátam, de ha nem lesz semmi dolgom, akkor mindenképpen!

Hínnnye, de hosszú lett!

üdv: Müszi
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Máj 9, 2009
Á! Megőrjítesz! SE HÁLÓZATI TRAFÓT, SE TV KÉPKIMENŐT NEM HASZNÁLUNK HANG-KIMENŐTRANSZFORMÁTOR HELYETT! Illetve Te azt használsz, amit akarsz, de másoknak NE ADJ ROSSZ TANÁCSOT! Irgum burgum

Mellesleg az áttétele SEM lenne jó, a keresztmetszete is kicsi, és a légrés is!
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Máj 9, 2009
Látom nem olvastad figyelmesen a hozzászólást! Hálózati trafót használjon GU-50-nek, tápnak!
A képkimenőt csak felhoztam ha szeretné, próbálja ki.

Felesleges letolás, és idegesítés helyett végig kellene olvasni a hozzászólást!

üdv
Végig olvastam! A képkimenőn akadtam ki! Csak megemlítettem az Általad régebben annyira ajánlgatott átlemezelt hálózati tarfót is ...
Tanulj meg tekercselni Hidd el, amilyen kellemetlen , és unalmas, dolog, annyira örömteli lesz majd hallgatni a saját kimenődet ! Én most építek majd alamikor egy új gépet, vettem egy frankó 5 számjegyes böhöm békebeli számlálót!

Idézet:
„A képkimenőt csak felhoztam ha szeretné, próbálja ki.”

De NE próbálja ki!
Tudok tekercselni, egyetlen hálózati trafót készítettem, sok leágazással. Sőt, kimenőt is készítettem, de a gyári nekem mindíg jobban tetszett (hangra)!
Másrészt rézre 1Forintot se fogok költeni, mert tekercselni se nagyon fogok, max. csak ha muszály!
A képkimenőnek igenis szép hangja volt, mikor tesztelgettem néhány csővel, egyszerűen nem értem miért hordjátok le?
Ha tetszeni fog neki, jó hangunak találja, biztos nem fog x órán át kimenőt tekercselni.

És az a legsz***abb a tekerésbe, ha a végén derül ki, hogy nem fér rá a kívánt menetszám. Én többek között ez miatt nem tekercselek!

üdv
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Máj 9, 2009
Az én primitív tekercselőm,Kézzel vezetem a drótot, nagyon szeretem . Van gépi is, de nemigen használom. Egy kimenőt 2 óra alatt megtekerek.
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Máj 9, 2009
Idézet:
„És az a legsz***abb a tekerésbe, ha a végén derül ki, hogy nem fér rá a kívánt menetszám”
Nem kötözködés csak tény, ezt a dolgot előre kehet számolni meg aztán egy csöpnyi gyakorlat és máris nem igen ér meglepetés !
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 9, 2009
Oszt az mi? Számlálórelé?
(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 9, 2009
Az az érdekes, hogy csak azzal az egy kimenővel jártam így, hálózatival nem volt gond, habár az is ipp-hogy-ra sikerült .

Én maradok a gyári kimenőknél, gyári jó hangú, meg én annál jobban soha nem fogok tudni csinálni.
Sajnos ez van!

üdv
Előre ki szoktuk számolni, hogy rá fog-e férni, és akkor nem ér minket meglepetés A képkimenő azért sem jó, mert van neki egy X áttétele ( valami baromi nagy asszem) a csöveket meg mindig PONTOSAN kell illeszteni! Azt hiszem a GU 50 3-4 száz voltnál olyan 2-3 kOhm optimális illesztő impedanciát igényel ( nem tudom pontosan, most nem nézek utána, mert nem lényeges ), a TV képkimenő meg PCL85-höz volt, annak meg valami majdnem 10 kOhm talán az Ra-ja, ráadásul a secunder sem a szokványos 4, vagy 8 Ohm ra illeszt. Meg alapból nem lehet EGY akármilyen kimenőt mindenféle csőhöz használni! Vannak univerzális kimenők, láttam már ilyet (képen ), japán gyártmányok, és baromi drágák ...
Hát pedig ezeknél a rádió, és TV kimenőknél nem nehéz jobbat csinálni! Mert gondolom gyári alatt nem Lundahlt értesz ...
Köbzoli nekem azt mondta, ha hangszóróra kötjük, olyan 1K körül van a primer impedancia

Amúgy leirtam az előbb, hogy ez az én véleményem. Mindenki másnak más lehet.

üdv
Akinek van hozzá réz, és mag annak tényleg nem nehéz jobbat csinálni...
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Máj 9, 2009
Nem a legjobb kép, meg nem is nagyon látszik, de nekem most ilyenem van

Itt van teljes valójában ( Szép Class zöld színű )
Nekem sem volt, amíg nem vettem, cseréltem, kaptam, kunyeráltam, guberáltam ...
Az 1 k az talán egy darab 6N13P-hez lenne jó ha a két triodát párhuzamosan kötjük, és 2...3 Ra-ra illesztünk. Ahhoz meg kicsi ez a vas. Meg ugye a tekercsek osztásának hiánya...
Venni 1500% hogy nem fogok, és erősítőt se csinálok töbet aszthiszem...
De ha mégis, akkor csakis kizárólag TV avagy rádió kimenőből!

Vita lezárva részemről.

üdv: Müszi
Te bajod
Következő: »»   555 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem