Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hagjátok már abba!!! Rossz nézni! Ilyen hülyeségen veszekedni... Mindenkinek a saját gondja, hogy milyen kimenőt rak az erősítőjébe. Norberto olyat rak majd, amilyet akar. Ennyi!
Én is ezt írtam, csak Kócos félre értette.
Már csak 6 óra az indulásig
45 perc mire leérünk a vasut állomáshoz, tehát tulajdonképen 3-kor kezdődik a nagy börze napja, nekem, hivatalosan.
6E5P-t a mostani börzén 600Ft-ért "mérték"
Pityu! Megvettem a két EBL21-et amit már a múltkor is mondottam,mikor előzőleg voltam börzén! Szóval ha pesten jársz netán akkor csörögj rám!
Annyiért érdemes lett volna beszerezni párat, rendkívül rugalmasan használható szerkentyűről van szó.
Most már én is bánom, hogy csak egy-egy párat vettem. CHZ éppen most javasolt hozzá itt a fórumon egy egyszerű végfokot, ill. korábban mutatott egy 6C33C meghajtást ezekkel a csövekkel.
sturbi már régebben csinált ezzel a csővel SE-t , nagyon jó véleménnyel volt róla , ha jól emlékszem .
Nagy csalódásomban, hogy nem kaptam 6C33C-t a börzén, csak véletlenül nyúltam rá erre, meg a hasonló 6Э6П-E re pusztán azért, mert úgy emlékeztem ezzel a csővel mutattál egy meghajtást a keresett 6C33C-hez. A 6Э5П valamivel hosszabb cső mint a másik, talán az EL84 mérete, de tegnap este már nem mértem meg. Megkeresem a katalógusban a beállításait, és megmérem, ki tudja e hajtani a 6C33C-t.
Robid!
Jól emlékszem, hogy Te példálóztál az elektroncso.hu-val, hogy onnan rendelnél a dolgokat az épülő 6C33C SE-dhez? Van is Velük tapasztalatod? Esetleg másoknak innen a fórumról? Szállítási határidő, szállítási költség, megbizhatóság? Köszi!
A hosszabb jobb nekünk , ez nem impulzus üzemre készült .
Próbáld trióda bekötésben , 350V feletti tápról , az anódba kb. 10-12K , katódellenállást 150-220 ohm között szimmetrikus vágást beállítva belőni . 50K terhelésen mérd meg mit teljesít ..
Én már rendeltem tőlük foglalatokat. Még azon a héten megjött, ha viszont nincs minden amit keresel akkor beszerzik azt is.
Én egyszer rendelni akartam tőlük 6l6GC csöveket többször telefonáltam nekik, a tel. ki volt kapcsolva, Írtam e-mailt Bozó úrnak, infót kértem milyen gyártmány van, válaszolt is, a második e-mailomra már nem válaszolt. Lehet hogy csak én jártam így.
Szerintem jó beszerzési forrás még Pávó Ferenc. A HIFICITY -n szokott hirdetni.
Köszi a címet, fel is hívtam és van neki ami nekem kellene, de gyorsan meg is egyeztünk. 24ezer ft-ért akart adni 4 db párbaválogatott használt 6l6gc-t. 22 ezerért vettem amerikai új csöveket quadban a multkor
Tehát el kell felejteni a komát. Azért köszi hogy segíteni akartál.
Enyire változatos kivitelben készülnek .
Köszi ezek is jobbak árban mint a használt. Ha rendelek legközelebb az elektro parts-tól fogok. A RUBY most akciós.
Most került hozzám egy pár használt ruby 6l6gc és meg vagyok elégedve vele.
Én a JJ-t használom egy éve már , teljesen ok ...
Akkor 16000 Ft volt kvartettben .
Az más. Oda tökéletes a JJ. Azt mondják a zenészek, hogy a JJ-t nem szeretik a gitárvégfokban,mert túl tiszta a hangja a Tung-sol, Ruby ,Tad, jobbak, ütősebb a hangzás. A gitárerősítők más szempontok szerint vannak értékelve mint a stereo PP-k.
Én 50 wattal használom a 6l6-okat Hát tényleg ütős a hangja, persze kellenek hozzá megfelelő hangfalak !
Ezek a csövek ekkorák.
A 6Э6П-E a katalógus adatok alapján nagyon hasonlónak tűnik, és annál 6Э5П-vel szemben nem 500, hanem 10000 üzemórát garantál. Azt is tudnám használni ebben a kapcsolásban? A mérést ha lesz időm összeállítani ma megcsinálom. A generátor sajnos nincs nálam, de egy mérő CD-vel az erősítő elöfokának kivezetéséről meghajtva azt hiszem jó lesz. (Sem a hangkártyám, sem a DVD lejátszom nem produkál 2Veff-nél nagyobb jelet.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |