Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   575 / 2208
(#) CIROKL hozzászólása Máj 26, 2009
Sziasztok: ugy látom mostanában mindenki El84 -el dolgozik ? Akkor mutatok egy félig - meddig kész EL84 PP-ét A folytatás következik ! Így még kicsit csont de majd elkészül valaha ?
(#) CIROKL hozzászólása Máj 26, 2009
Az előbb elfelejettem hogy már működik csak a dobozolás a hiány ? Festegetés meg aztán ilyenek ! Az épités folyamatáról a szokásos foto Albumban lehet róla folyamatosan látni képeket !
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Máj 26, 2009
Megkérdezem a trafókészítő mestert, mit szól ennyi leágazáshoz, és ha vállalja, akkor így lesz.
Ha mindent jól számoltam összesen 134VA, így is belefér a 150VA-be. A másik trafóra meg a fűtések mennének.
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 26, 2009
A trafótakarón a lyuk az a varázsszemnek van? Vagy csak levegőkeringés miatt van?
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 26, 2009
Igen a válaszom rövid EM4!
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 26, 2009
A galériában ha jól emlékszek, akkor van már kép, hogy ott az EM. Vagy lehet, hogy másra emlékszek.
(#) Imi65 válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 26, 2009
Kolléga, Te csalsz! Azok a szögletes anódok inkább 6P14P-t sejtetnek. Ami - persze - az orosz EL84!
(#) CIROKL válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 26, 2009
Hát igen ez a kis csalás reméllem még belefér ? most azok vannak betéve 6P14P ! De van hozzá eredeti tungsram EL84 is !
(#) djhans hozzászólása Máj 26, 2009
Senki nem mond véleményt a kimenőről
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2009
Akkor megnyugodtam. Ha lesz időm összerakok egy deszkamodellt és letesztelem.
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Máj 26, 2009
Az osztással egészen biztos semmi gond tökéletes lessz a a hangzása ! Mekkora a vas ? Menet számra megeggyezik az enyéim :mel ! csak nem SM85-öt ?
(#) JZoli válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 26, 2009
Megkérdezhetem, hogy melyik kapcsolást építed? Panelrajz publikus?
(#) mark.budai válasza JZoli hozzászólására (») Máj 26, 2009
Infógyűjtés-infógyűjtés?
Ja, amúgy Szia!
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 26, 2009
12cm2-es EI
(#) JZoli hozzászólása Máj 26, 2009
Lenne egy kérdésem ami csak valamennyire csöves. A kondenzátorokon lévő betűjelek mekkora feszültségtűréseket jelentenek? (j;k;stb) Még azt szeretném megkérdezni, hogy az E80CC-s csöveket mire lehetne használni?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2009
Még csak az egyik van készen de előbb egy drótkupacban kipróbálom. Nincs türelmem megvárni amíg elkészül a doboz meg ilyenek.
(#) djhans válasza JZoli hozzászólására (») Máj 26, 2009
Nekem lehet adni, olyan van a csővoltmérőmben Persze csak viccelek ám! Előfoknak, meghajtó csőnek használhatod.
(#) CIROKL válasza JZoli hozzászólására (») Máj 26, 2009
Ez nem olyan szokványos kapcsolás ! a panelterv is mind a kapcsolási rajz nem az én szüleményem ! Csupán csak egy utánépítő lennék semmi más , alig egy fél éve mióta foglalkozgatom a csöves erősítők világával már azért mára kapisgálok egy pár dolgot belőle ? talánn .Megkérdem a szerzőjét hogy menyire publikus ez a kapcsolás és a panelterv is !
(#) mark.budai hozzászólása Máj 26, 2009
Találtam egy oldalt. Válogassatok!
(#) lpcollector válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 26, 2009
Itt akad JZolinak 807PP-ből bőven!
(#) MrBrown hozzászólása Máj 26, 2009
Sziasztok,
végre megszólalt a PCL86 SE De Luxe verziója! Úgyértem megszólalt úgy ahogy kell :yes:
Jöhet bele az anódfesz késleltető meg a varázsszem előfok, majd a várvavárt premier!
...mármint én várom nagyon
Megdöbbentő technikai megoldásokat ne várjatok, hiszen tudjátok hogy ahhoz kevés lennék (ezúton is köszönet Hans-nak a kiforrott, megbízható kapcsolásért, köbzolinak pedig a kimenőkért), de a külső megjelenésénél odatettem magam Meg CIROKL is odatette magát!
A képek érkeznek hamarosan
(#) MrBrown hozzászólása Máj 26, 2009
Természetesen egy másik project is készülget ami már előrehaladott allapotban van (bár ettől én még símán elhúzom 7-8 hónapig )
Elöljáróban csak annyit hogy benne lesz minden amiről csak álmodtam az elektroncsövek világában (EBL21, felsőanód, hálóanód) :yes: :yes: :yes:
(#) burgdavid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2009
Holnap viszem :hide:
(#) Mate78 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 26, 2009
Az látod lehet, hogy kevés a tápom, most olvasom Imi hozzászólását, hogy ő is 420V-ról járatja.
Hétvégén táptrafó csere, van otthon másik a Beag 080-asból azt egyenirányítva 400-420V-om lesz.

Majd beszámolok.

üdv
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 26, 2009
Kíváncsian várom az eredményt.Majd számolj be róla légyszíves.Habár sejtem...
(#) Mate78 válasza djhans hozzászólására (») Máj 26, 2009
Jani, nekem nagyon tetszik a munkád,és szerintem is elég az az osztás amit tekertél rá.
250-300V anódfesszel pentódában várható a 10-15 csöves Watt.

üdv
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Máj 27, 2009
Jani! Szerinted az új trafóimat (köszönet Neked érte) EF-es előfokkal építsem meg? Már ECC-st annyit csináltunk....
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2009
Gondolkodtam a 86-oson is (mert az HF cső), de pl. 80, 183, 184, 83, 89-ből van több. Ezekről mi a véleményezettséged? Tudom, rácsa van 1-2-3, tehát erősíteni lehet vele, de érdemes is? Eddig csak egy ruszki (fogalmam nincs, milyen) csövet használtam, az jó eredményt adott.
A 86-os is olyan kis gyengécske ezekhez képest.
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 27, 2009
Ha már EF86 , akkor itt van egy teljesen EF86-ra épülő meghajtás , ötletadónak ....

EF86.gif

(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2009
Igaz, a 80-as tényleg kicsit "cseng" azt egyszer próbáltam, most, hogy így mondod. (ha megpöccinted, több másodperc, mire "lecseng"). De - ha jól tudom - azonos a bekötése a 183-184-ével (mintha cserélgettük volna a TV-ben őket, csak a 80-assal kevéssé volt érzékeny, de legalább ment).
Következő: »»   575 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem