Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nyáktervezőhöz kellene, mivel más áramköröket simán tudok tervezni, de "csőkészlet" egyik paneltervezőmben sincsen, viszont a csöves erősítőkhök tervezéséhez nagyon jól jönne.
Szerintem az általad használt pár csövet simán belehetne vinni mint új, egyedi alkatrész. Nem? Számos tervező progi tud ilyet.
Ebben igazad lehet, de sajnos ilyen mértékig nem értek egyik paneltervezőhöz sem. Csak kezdő számítógépes paneltervező vagyok, és mint nagyon sokan erősen időhiánnyal küszködök szinte állandóan.
Én a hétvégén foglalkozhatok vele. Melyik program, milyen csövek kellenek?
Ha van SPRINT 5.0 pogramod , azzal simán csinálhatsz foglalatokat és elmented az alkatrészek közé .
A képen láthatod a kezdő lépéseket , de ha nem menne , akkor küldhetek már megtervezett foglalatot . Próbáld meg nagyon egyszerű , bármi megszerkeszthető .
A SPRINT 5.0-ás progit pont nem ismerem annyira, de most letöltöttem. Ha nem gond akkor elküldhetnéd inkább. Leírhatnád azt is, hogy kell beilleszteni az új alkatrészt.
Szia! Nekem is el tudnád küldeni? Köszi!
Az EF16 az milyen cső? csak mert BURABU-n kaptam egy csomó csövet,és erről nemtaláltam semmi információt a google-ban! :'(
Elindítottam EZT a monstrumot, ennyi vassal már eléggé emberes darab. Életvédelmi okok miatt zárt doboz kell.
Nincs valakinek egy üres APX100-as háza. Úgy gondoltam a végleges változatot 2 külön dobozba építeném. (1 már van) Más: Vidi Cleopatra hálózatija valakinek ? EI92-es vas
Még egy dolog:
Erősítsetek meg vagy cáfoljátok: Szerintem a PP erősítők esetében, ha a kimenőben nincs légrés, célszerű 1-2 V brummot rajtahagyni a kimenőn, hogy az egyfajta lemágnesezést csináljon, mert ha pl. egy fojtóval 1 V alá csökkentjük akkor a vas mindenképpen el fog billenni valamerre és felmágneseződik egy kicsit. Abból gondolom, mert a "Jolidá"-mba bekötöttem egy fojtót 0,2V brumm lett belőle és mintha eltűntek volna a mélyek, most kikötöttem, és megvan ami hiányzott. Legalább is úgy érzem, mert késő van nem döngethetem meg rendesen.
Szia! Nekem van komplett üres APX dobozom, meg egy sasszim tető, és alja nélkül, nagy segítség lenne, ha elfogadnád
Hát nem tudom, mert belegondolva a brumm rászuperponálódik a hasznos jelre, és 50 Hz-cel modulálja azt. másik meg, hogy a mélyátvitelt is rontja mert rossz esetben a zenében lévő 50 Hz és harmonikusai körüli jelek, ha 180 fokkal eltolt fázissal vannak jelen, még ki is oltódhatnak (szerintem), meg - szerintem - az is ronthat a mélyátvitelen, hogy 50 Hz-en állandóan "jár" az erősítő
Bár én ilyen magas szinten - sajnos egyelőre még - nem "űzöm az ipart" , mert se forrásom, se hangfalam nincs elég jó minőségű, illetve hangfalat azt most vettem a tegnap linkelt Phillipset. A PCL86 TV kimenős erősítő "megzabolázódott" tőle, illetve nem az erősítő, hanem a zene, nagyon tiszta, részletes hangja van, és meglepően sok mélye, amellett nagyon tiszta magasai nagy örömömre, ugyanis a lábcinre nagyon allergiás vagyok, ha "elmosódik" A közepei is rendben vannak, de még nagyobb hangerőn nem tudtam meghallgatni! Azt hiszem ez a hangfal megérdemel egy komolyabb SE-t! pláne hogy jövő hónapban lemezjátszó vétel a terv
Csak egyfajta igazolás (nem bizonyíték) hogy pl. az eredeti EA057 -es rajzán feltüntetik, hogy a 380 V 1,5 V váltót tartalmaz.
Amit ugye tudni kell a TK157-ről hogy az 2 anódtekercs között 2-3 ohm eltérés van. Én is ezt kvázi klónoztam. Azért volt furcsa nekem, hogy a kis M85b PP kimenőmmel jobbak voltak a mélyek mint a nagy M102B vel. A M85B kimenőmnél nincs 0,4 ohm eltérés a két tekercs között. Jelszó : elektroncso.hu
Nem tesszük brummossá, csak nem szűrjük agyon.
Ez a dolog azért vetődött fel bennem, mert ugye összeraktam ezt a PV200/1000 ei csöves cuccot amit ugye nem lehet telepakolni kondival. Ami azt jelenti, hogy a cső katódján van 23.5 µF ( 2 db 47uf sorba ) a fojtó után meg 50 µF ( 2 db 100 uf sorba) és akkorákat ütött, hogy majd lestem a székről
A csili vili EL34 PP meg csak puk puk puk Ugye emeltes kondik azért kellenek, mert nincs 500 V-os kondim, amikor bekapcsolod a cuccot akkor a PV katódján szépen felkúszik a fesz úgy 480 V-ra aztán ahogy felfűtenek a végcsövek lehúzzák 400-410 V-ra.
Szia!
Emlékszel még mekkora volt az a hiperszil kistrafó? SM...?
nem pörög a fórum.. Senki nem épít semmit? Én egy régi Böhm Regent 30-at alakítok át két csatornás zengetős gitárerősítővé
Én ma kezdem el áttervezni az EL84 PP nyákját, mert két ellenállás lemaradt.
A jövőhéten még lemennek a szóbelik, addigra meglesz a hálótrafó is, és mehet a GU50PP projekt :yes:
Azután wifiman kollégának építünk egy PCL86 SE-t, vagy PCL85 PP-t. Aztán össze kellene már raknom a gyakorló kombómat itthonra... Nameg bedobozolni a saját PCL86-osomat a szgép hangszórókhoz Ki sem látszok az építenivalókból
Én építek, de nem csöves. Vagyis még nem építem, majd délután. Egész pontosan egy 2LED-es villogót terveztem mára, persze panel nélkül.
Burgdavid: Lehet, hogy én is összedobok egy PCL85PP-t, de szét is szedem. Van egy 110-110V/6,3+4V-os trafóm, ami a csövek alatt füstölög, hát jó lesz próba kimenőnek. PP-ben ugye nem kell légrés?! Az EL84 anódfesztrafójával meg az anódfesz, mert az legalább 400mA-t ad 375V-tal. Azért is ez lesz a GU anódfesztrafója.
Szia!
Az orion műszereidnek, hogy van megoldva a hálózati kábele? Fixen be van kötve vagy külön van csatlakozóval? Nekem van egy orion hanggenerátorom, de nincs meg hozzá a hálózati kábel.De nem is tudom honnan tudnák szerezni. Nincs ötleted?
Én ha ilyesmivel "találkozok", akkor kikötöm a csatlakozót, és fixen bekötök egy kábelt, vagy a PC-knél használt aljzatot teszek bele.
Szia!
Ezek fix hálózati kábelesek! ha nincs kábeled ( mert gonodlom a régifajta hálózati aljzatod van ), akkor cseréld ki "rendes" hálózati csatlakozó aljzatra, ahogy a felettem szóló is mondta! PC tápból kitermelhető, de max 200 Ft-ért újonnan is beszerezhető + egy kábel hozzá 300-1000 Ft Kócos
[off]Nekem van egy rokonom, akihez nagyon sok számítogépet visznek újratelepítésre, stb..., ha a táp rossz, akkor el szoktam kérni tőle. Így ott a csatlakozó is, a doboza is, meg az alkatrészei is. Így nem kell mindenre fix kábelt tenni, a hely is több, olcsóbb is, mert nem kell mindenhez külön kábel, csak 1-2, hátha 2 dolgot akarok egyszerre működtetni. Van 3, vagy 4 ilyen kábelem, a PC-khez "rendelten" kívül.
Sziasztok!
Az első csöves erősítőmet szeretném megépíteni. A GU 50 Se mellett döntöttem, csövek,foglalatok megrendelve, kondik megvannak, háló trafó talán összejön. A gond a kimenő trafók. Kérdésem : Van 2db Tk 222-A kimenő trafóm Apt 100-asból. Ez tranyós erősítő, a vasmagja 0,3-as légrés nélküli. M 102-es mag. Felhasználhatom ezeket a vasakat az SE- hez?? Próbáltam utánna olvasgatni a témának , de nagyon ellentmondásos. köszi szépen János
Szép napot mindenkinek!
Tegnap bontottam szét egy csöves TV-t.. Felmerült bennem a gondolat, hogy meg kéne hallgatni egy csöves Mono végfokot.. De nekem ez lenne az első.... Szóval mint abszolút kezdőnek, megmondanátok melyik cső lenne a jó erre? Ecc82, PCL84, PCL85, PCL86, PY88 (ezt tudom hogy dióda) PL500 (ezt tudom hogy a sorkimenőt hajtotta) A kimenőről a hangszórót direkt le sem kötöttem.. Előre is köszönöm! Üdv!
Helló!
Neked a PCL86 kell. van is róla cikk, csak nézz körül. Egy pár kondi és ellenállás kell mellé, meg egy táptrafó és már szólhat is. Főleg, hogy a kimenője is megvan. Ugyanis a PCL86 hajtotta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |