Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
sziasztok szeretnem a segitsegeteket kerni van egy apx 100-am es a db elko kondit szeretnem kicserelni.
a kerdesem a kovetkezo hol es pontosan mit vegyek? szepen szol de nincs benne meg a kello dinamika
nem a géppel van probléma, hanem a szerszámmal. a cocalizmus "felszámolása" óta, minden "harmadik" háztartásban van egy présgép De a szerszámot legyártatni hozzá, az nem lenne olcsó múlattság. bár aztán lehetne belőle profitálni, mert pl azt a 400-as vasat, amit pl a waasner is használ , lehet kapni tekercselve, és úgy elég olcsó. Egyébként itt Túrkevén volt trafókivágó gép, meg "üzem" egy egykori dolgozótól kaptam is 40 kiló lemezt EI50-66 között ömlesztve
egyszer ki kellene válogatni egy pár pakettet azt mondja nagyon jó vas, de szigetelés sincs rajta :nemtudom: csak kezd rozsdásodni, le kéne "csapatni" olajjal ...
Mi ez a szigetelő anyag?....mintha már találkoztam volna vele én is.Az örvényáramú veszteségek csökkentésére szolgál?
Egyik trafóm lemezei is be vannak vonva valami ilyesmivel, de a többi trafómon meg nem látok ilyet. Akkor ez opcionális?
Elko: 105 fokos Jamicont vegyél 450 voltosat. Ha az egyenirányító hidat ami 4 db SIEk7, kicseréled by550-1000-re vagy 1n5407-re, akkor nyugodtan duplázd meg a szűrő elkók kapacitását - mivel nem csöves az egyenirányítás -, ha elférnek a készülékházban (Nem kell rám hallgatni, a kici occó-ékkal szemben mindent túlméretezek... . Ha marad az eredeti érték, az sem baj. BEAG APX100-zal kapcsolatban szerintem írj Gubán Gábornak, neki van három, paneltervvel.
Igen a lemezeket szigetelni kell, különben sok értelme nem lenne a lemezelésnek ... na jó lenne, de így hatásosabb. Igen az örvényáramú veszteség miatt kell! szinte mind szigetelve van ( ajobbak ), de van amelyik átlátszó ! Mérj rá ohm mérővel ! Van amelyiknek csak az egyik oldaluk van, ezért azokat csak egy irányban szabad lemezleni, tehát a lemezneknek a szigetelt oldaluk nem szigetelttel kell , hogy érintkezzen, ha jól megnézed a lemezeket, általában - a kivágás miatt - az egyik oldaluk picit "sorjás", illetve egy pici "domborúság" van bennük. ezeknek egyfelé kell nézniük !így lehet legkönnyebben egy irányba rendezni őket, aztán szépen rakosgatni be a pakettet.
Ezért nem szabad pl a hazsnált lemezt csiszolással megszabadítani az impregnálószertől. Azt mondják az "öregek", az is jó, ha rozsdás, mert ugye a vasoxid is szigetelő. de szerintem nem jó, mert a térfogata meg nagyobb, mint a vasnak, így nem tudsz annyi lemezt betenni, csökken a hasznos vaskeresztmetszet! Ráadásul az érdes felület is nehezíti a bevasalást. Én régi vasat tisztítás után olajos ronggyal áttörlök, így könnyebben "csúsznak " ( a gyári új lemezek is olajosak ), csak a már bevasalt trafókat valami zsírtalanítóval jól át kell törölni, ha esetleg festeni szeretné az ember, vagy lakkozni (esztétikai szempontok, oxidáció elleni védelem, "zörgés elleni" védelem
Akkor semmit nem ér a lemezelés, ha nincsenek elszigetelve egymástól. olyan, mintha nem is lennének elvágva, és az egész egy vastömb lenne. Létezett olyan trafó is, aminek lemezenkint selyempapír volt a szigetelése, aztán később rátértek a speckó lakkra vagy forró olajba mártásra, ekkor oxidréteg ég rá, ami jó szigetelő.
Aki nemes az nemes!
De jó...erre eddig nem is nagyon figyeltem.Igaz inkább hiperszilekkel dolgoztam eddig.És mi a helyzet az összehúzató csavarokkal?Azok is fémes kapcsolatba kerül(het)nek a lemezekkel.Vagy mi van akkor ha az egész pakettet összehegesztik?Nem kötekedésből kérdem ám...
Összehúzó csavarnak sárgarezet szoktak kultúrált helyeken. Az nem ferromágneses.
Az a helyzet pl a hegesztéssel, hogy ahol hegesztik, arra mágneses erővonal nem sokat jár . 1-2 % hátasfok csökkenést eredményez. a furat már önmagában viszonylag nagy veszteség, mert "akadályt" jelent az erővonalaknak, de ahogy DuMatyi is írja jobb helyeken sárgaréz csavarokkal szorítják össze, még jobb helyeken erre még egy műanyagcsövet is húznak, de a "legjobb" helyeken meg úgy szarják le, ahogy van az egész
egyébként az örvényáramok nem különösebben "foglalkoznak" azzal, hogy mágnesezhető-e az anyag, csak elektromos vezető legyen. Jól mutatja ezt a Waltenhofen-féle ingakísérlet, ami egyben rámutat, miért kell lemezelni a vasmagot
Sziasztok!
Nem teljesen a készítéshez vág, de van egy Videoton GR4300 típusú csöves rádióm ( egy ECL 86-ot láttam benne további 3 cső társaságában, róluk csak annyit bírtam leolvasni, h tungsram gyártmányúak, mert rossz szögben, vagy fém "foglalatban" álltak). Engem az antik híradástechnika és egyáltalán az audio célra épült erősítők jobbára hidegen hagynak, egyedül a hangszererősítők és egyéb zenei ( főleg gitáros) áramkörök foglalkoztatnak. Először is erősítsetek meg abban, hogy a rádió egyébként teljesen működőképes, csak 40 év porával borított kapcsolását őrültség ( parasztság) lenne megbolygatni(mert nekem valaki ezt javasolta!:O) Másfelől viszont nem akarom, hogy ez a rádió ott rohadjon el nagyanyámék polcán. Mit lehetne kezdeni vele??? Segítsetek! Köszi!
Hát, ha működésre akarod bírni, azaz megjavítani, érdemes az elkókat kicserélni, ha lehet , akkor a régi elkók tokjába egy ujat tenni, így megmarad a feeling, ha ez fontos, illetve megnézegetni fűtenek e a csövek, anódfesz megvan e, persze ez mind kondi csere után.
De van ennek topikja, ha restaurálni szeretnél. Üdv.
...akkor lehet, hogy elcsesztem az ei66-os lemezeimet, amikor a trafót kromofágba áztattam szétszedés előtt, hogy könnyebben kijöjjenek a lemezek?
...jól meg is törölgettem az oldószertől nedves vasakat egy ronggyal, hogy szépek legyenek ....csillog-villog az összes ..jó szilíciumosnak néz ki
Ez jó kérdés, én is csináltam már ilyet, hogy impregnált trafót némi kromofág segítségével szedtem szét.
Gondolom a kromofág a szigetelő réteget is leszedi, mint minden mást. kocos: lehet ilyet?
Helló. Nincsen valakinek fölös 8db fülnélküli kerámia foglalata (9 lábu)? Raknék fel képet de nem találom az f.gép kábelét és a világhálón se találok olyat. Sima kör alaku, és az oldalán középen, egy kis ives perem fut. Privátba jöhetnek az ajánlatok ha vannak. Köszi
Ez egy barom
mire elég 100 g huzal. Bővebben: Link ugye ha kiszámoljuk egy kb 10 kg-os tekert 100.000 Ft.
De azért trükkös. Szépen megválaszolja, hogy azoknak adja aranyáron, akiknek kevés kell.....
Én voltam a kérdező, gondoltam megkérdem, hogy vehetek-e 2 g-ot ?
Mennyi az áttekeresési díj, szerintem 3000 alatt nem úsznám meg, hogy egy méteres drótot letekerjen Szerintem a posta is csak 2000 Ft-os érték biztosítással mehet, mert nem bízik a postában
Én csak körbe kenem, és ami lejön azt gyorsan ledörzsölöm mondjuk gyökérkefével.És akkor jöhet a "késes" módszer.Ha nem jön szét, akkor én denaturált szeszben áztatom, akár több hétig is (mert közben másba kezdek, és elfelejtem . De pl TV képkimenőnél alapból úgy kezdek, hogy bele a denszeszbe egy hétre, aztán "beszélhetünk" De ugye ezeket már az összes szerelvény eltávolítása után. Viszont van hogy le kell fűrészelni a csévét, de ezt csak akkor érdemes, ha megéri a vas
Idézet: „Tisztelt Takács Úr! A kért anyagokra az ajánlatunk az alábbi: A 0,25 mm huzalból a minimálisan rendelhető mennyiség 1 cséve ami ca 10-12 kg 2460,-Ft/kg+ÁFA 0,315 mm 2xzom min rendelhető mennyiség 0,10 kg 2531,-Ft/kg+ÁFA+tekercselési díj ami 700,-Ft/kg+ÁFA Warnisch cső 1 mm 31,-Ft/fm+ÁFA” Csak úgy tájékozódás képpen Én bontatlan MKM 0.3 CuZ csévét (8 kg +) vettem 1600 HUF / kiloért. "élmény" vele tekercselni, komolyan, csak úgy "fut" a kezemben, nem úgy mint ezek a mostani kínai szarok ...
[OFF]Ilyet tőlünk nem fogsz hallani! Az meg hogy hangozna, hogy : Tisztelt Kócos Úr!
Kollégiumban mindig "mérnök úr"-nak hívtak viccből, mikor jól bekávézva okoskodtam a korcsmába'
Akkor Janikámnak jövök 20.000Ft al, mert ma kaptam tőle meg a 0.2-es huzalt, van vagy 2kg szerintem
Viccet félretéve, lassan neki állhatok a PCL kimenőknek, lesz mit melózni.
én most tekertem egy kimenőt, egy pacsirta hálózatit modoltam, meg a múltkori SM102/a hálózatim "megszáradt" a tesztelésre .
Szerintem egyik sem sikerült ....
Az szerintem B9A/Noval/ csőfoglalat lesz! Börzén lehet kapni,bár nemtudom mennyi az áruk,erre majd más válaszol!
[OFF]Kérdés, hogy menyire kell "bekávéznod" ahhoz, hogy a korcsmában található - amúgy rendkívül magas színvonalú - értelmi nívó alá süllyedj. Egyáltalán lehetséges ez!?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |