Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlet Mindenkinek! 1 kis segítség kellene az alábbi játékoshoz. Annyi lenne a probléma az adott készülékkel hogy a hálózati kapcsoló bekapcsolásakor nem indul a tv csak a készenlét jelző villog. én átnéztem mindent és nem találtam hibásnak semmit! mellékeltem 1 kapcsolási rajzot is .A Sorkimenő s1-es tekercsénél a 12-es kivezetésnél a d809-es számú dióda után (a dióda jó,mértem) van 1 darab c 822 számú kondenzátor (160v 100mikro)ha ezt kiveszem a probléma megszűnik.és működik tökéletesen.ha teszek bele 1 másik ugyan ilyen kapacitásút a probléma újra jelentkezik.raktam bele nagyobb feszültségűt is.feszültséget nem tudok mérni a 2 pontja között mert a műszerem 600v-os méréshatárnál is kiakad. Minden segítséget elfogadok mert teljesen tanácstalan lettem.
Előre is Köszönöm a segítségeteket!
Szia
Szerintem a táp más részein is körbe kellene nézni, mert valószinüleg megfut a táp. A kondi nélkül nem pufferel igy alacsonyabb de ha már ott van megemelkedik és letilt. Nézz "gyanus" kisebb kondikat a trafó tuloldalán, vagy cseréld ki mindet(nem nagy beruházás) ugyis ráfér idönként a kapcsitápokra.
Szia
kicseréltem a tápban az összeset,a probléma ugyan az.fogalmam sincs mi lehet a gondja.feszültségeket is megmértem és 1-2 volt eltérés van a rajz értékeihez képest
Szia!
A leírt hiba alapján TV-n a táp bekapcsoláskor "küzd-próbálkozik". Mivel az átkondizáson túl vagy, cseréld ki a QB-01-et (2SD-1555) (az emitter-collektor körben lévő dióda hiba okozhatja a megfutást, remélve, hogy az I 801 (TDA 4601) működik. Gyorsabban menne a javítás ha szkóppal tudnád megnézni a jelalakokat. Sok sikert! Üdv
Köszi a válaszod.én is erre gondoltam.egyébként készenléti üzemmódba kellene feszültséget mérnem a sorkimenő kapcsain? mert tudok mérni.és ha benne van a c822-es kondi akkor az megszűri ezt a tápot.és ezért nem indul.ha nincs benne akkor nem lehet feszültséget mérni.egyébként már valaki cserélte a tranzisztort.most akarom kivenni és kimérni hogy diódás van e benne.mert adatlapot nem találtam róla.egyébként BU 4508ax van benne.
Szia!
A Bu 4508ax-ben nincs dióda(www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/B/U/4/5/BU4508AX.shtml). Szerintem emiatt gerjed a táp indításkor, és tilt a TDA 4601.Cseréld ki a tranzisztort. A készenléti állapotot nem mértem. Sok sikert. Üdv
Szia!
Szakik szerint a sortáp meghajtótranyó kollektorán készenlétben +- 1V a megengedett eltérés az üzemi feszültséghez képest. (igaz az info TDA4600-ra vonatkozik 4601-el nem volt dolga de " így látatlanban egykaptafára" gondol.) Viszont abban megerősített, hogy diódásnak kell lennie a QB-01-nek, ha így sem megy cseréld ki a TDA4601-et. Üdv!
Szia!
Valószínűleg tda 4601-csere is lesz mert a bu-t kicseréltem és semmi változás.S2055N került a helyére mert 2sd1555-öt nem kaptam sehol.
Szia!
Előre is BUÉK neked, és minden olvasónak. Remélem sikerült megjavítani a készülékedet. Karácsony másnapján nekem (ajándék gyanánt) egy nagy durranással megadta magát a TV-m. Gyors kár és hibafelmérés: 2A-es biztosíték +TDA 4605-2 "szétrobbanva" és "vitte magával" a BUZ90A FET-et is a kukába. Gondolom nem kell nagyon körbeírni milyen körülményes ilyenkor hiányzó alkatrészt beszerezni. Végül (jobb híján) TDA 4605-3-mal + "noname" FET-tel megoldódott a problémám. Üdv.: atya28 |
Bejelentkezés
Hirdetés |