Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szép adag, kíváncsi leszek a végére!
Végülis tiszta alkalmi vétel lenne, csak még hátra van 6 nap és már százezren felül van... Ha valakinek van rá zsugája ezeket is megvehetné hasonló jutányos áron:B 7971 nixie
........és ebből nekem megint csak az álmodozás marad!
Engem már 6 darab IN-18 is boldoggá tenné, de nagyon. De sajnos az is nagyon drága.
Házilag talán egy króm kuka vagy rozsdamentes wckefe tartó feláldozásával lehetne megcsinálni, ha ügyesen vágod el 1mm-es flexel több darab is kijöhet belőle. A fúrás után a nagyobb nyílásokat köszörűvel lehet elkészíteni.Esetleg esztergáltathatsz a csövekre gyűrűket, ami még jobban elfedi a kivágásokat. Lehet elsőre nem lesz olyan mint a gyári, de sokkal nagyobb kihívás, mint készen megvenni . Az overkillhez elég 4 nagy furatot csinálni,(ha azt választod használhatod hozzá a nyomógombbal és glimm villogtatással kiegészített programomat) a mule kijelzőpaneljei pedig rendelkezésre állnak z560m csőhöz is. Esetleg esztergáltathatsz a csövekre gyűrűket, ami még jobban elfedi a kivágásokat.
Valahogy össze kellene állni, és megpróbálni venni Ukrajnában egy nagyobb tételt (min 50 db), hátha olcsóbban hozzá lehetne jutni.
Üdv,Csupasz
Az ötlet nem lenne rossz, egy pár darab tizezressel be is tudnék szállni. Vajon hány ember jönne össze?
Nekem szálra csiszolt savállónak tűnik, persze lehet szálra csiszolt alu is, azt nem ismerem annyira. A szomszédban van egy lakatos, aki szokott ilyen anyaggal (saválló) dolgozni, hogy hengeríteni tudja-e, azt nem tudom. Él-hajlítani és hegeszteni tudja, valamint van hengerítő gépje is, tehát gondolom igen. Nekünk üzemanyagkútra pisztolytartót szokott csinálni, az ~35k+fa. Szóval ez benne lehet 5-10.000-be. Ezen a savállón a szálracsiszolt oldalon van egy öntapadó fólia védőréteg, és gyakorlatilag készre lehet csinálni, és csak utána levenni róla, és akkor szép marad a felület. Ha esetleg érdekel a lakatos elérhetősége, akkor privátban írj, mert ezt a topikot nem figyelem rendszeresen. Megoldható vele az utánvétel is, mert szokott Pestre küldeni dolgokat, szóval nem kell Orosházára utaznod. Remélem tudtam segíteni.
Lenne még egy jelentkező...
Szerintem ebay kilőve...25 darab 1000 Dollár... Ukrajnába nem megy valaki mostanában véletlenül?
Az a gond, hogy ukrajnában sem dobálják feléd a csöveket, én egyszer pont azért mentem ki, hogy hátha látok ilyesmit (meg vodkázni persze) a piacon minden volt ami szem-száj ingere, de nem láttam retro cuccokat, viszont mindent ami a melózáshoz kell, szerszámot 2 m-es körfűrésztől a keményfémfúróig mindent. Szóval először kontakt kéne, aki felhajtja a régi raktáros csávókat és kiénekli belőlük a csöveket. Aki már az ebayon van az jól megméri az árát pl a lengyelektől ezelőtt pár évvel z566m-eket jól be lehetett szerezni, most nézd meg az árakat ... ugyanez lesz az ukránoknál is. Hacsak nem valahonnan a keleti szélről szerzel be csövet (Harkov meg ilyesmi) . Ha sikerül én is beszállok...
Tőled már nincs messze a határ átsétálhatunk ha gondolod tavasszal
Át kellene mennem üzleti ügyben is, de a fickó akit mondtam, nem lép semmit ezügyben.Megpróbálok valaki mást keresni.A beregszászi piacon néztem, az is viszonylag nagy, de ott nem láttam.Ungvárra kellene kimenni, az sokkal nagyobb piac,de én ott az autómat nem merem otthagyni...
Beindítok egy keresést, de a HE üzenetekbe írja már meg, akinek kellene, hogy hány db, és kb. mit szán rá.Mennyiség után lehet alkudni... Üdv,Csupasz
Úgy van, ahogy Mengyán kolléga mondja, szálra csiszolt saválló.A furatok helyét nagyon pontosan add meg, mert elég nehéz megmunkálni.Ha elcsúszik egy furat,a reszelőd simára húzhatod rajta.A védőfólia alatt nem sérül, és valóban szép felület.De ha van egy kis türelmed, egy drótkoronggal, egymás mellé rakva, fúróban, szintén szép felületet tudsz csinálni.
Üdv,Csupasz
Épeszű áron nem lenne hülyeség.
Köszönöm a válaszokat, mindenképp legyártatnám valahol úgyhogy a WC kefe tartó kilőve, a savállóval meg az a gondom hogy a kép szerinti vastagságban (2-3mm) kb a csillagos eget verdesné az ára. Maradok a szálra húzott alunál, arra nincs esetleg tipp?
Sziasztok,
Szerintetek ez a dolog működik még ha az eleganciát és az érintésvédelmet mellőzi is? A lehető legegyszerűbben a legkevesebb alkatrészel kellene kiviteleznem egy 3 fokozatú bemenetválasztót Z560M nixie kijelzéssel egy erősítőn. A tápellátás egyenesen a konnektorból jönne. Az egész természetesen teljesen zárt védőföldre kötött fém dobozban kapna helyet.
Igen, de az késleltetve van ezt meg nem szeretném. bár leágazhatnék a relé előtt is MILYEN IGAZ...
E130L PP fejben módosítgatom A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Hát én figyeltem a végét ennek a Z568M aukciónak, őszintén szólva eléggé meglepődtem az utolsó pár másodpercben. 1600$ fölött volt a vége felé, ami 40ezer HUF/darabra jött volna ki, máskor is láttam már ilyen árakat. A meglepetés az volt, mikor a legvégén feltornászták 6808$-ra.... Akárhogy számolom, az durván 1,5millió HUF a 9 csőért... Brutális... így majdnem 170ezer HUF egy cső... Nagyon kíváncsi leszek, tényleg megveszi-e az illető.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Hát nem igazán értem, valamit nagyon benézhetett a licitáló. Se a 14 szegmenses nagy nixik, se az igazán nagy CD47 (GR414) nem volt még ilyen magas áron még arányában sem. Lehet valaki atomcsapásra készül és nem bízik az integrált áramkörökben a háborúban a pénz nem számít... (ja 9 cső, akkor a CD47 volt olyan drága, de az egy léptékkel nagyobb és ritkább is)
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
CD 47-est láttam korábban darabonként 1400€ körül elmenni, 2db-ot, egyesével. De nemrég ment el egy "csupán" ~500€-ért... Biztos a válság miatt. Szerintem nem nézte be, csak nagyon akarta, de úgy is ki fog derülni. Majd az értékeléseket néha nézem, abból kiderül, hogy tényleg megkötetett-e az üzlet. De most szerintem irreálisan magas áron ment. Azért egy pillanatra megfordult a fejemben, mi lenne, ha az összeset feldobnám én is eladni...
Sziasztok!
IN-1 nixie foglalatot mivel szoktátok megoldani? Találtam egy megoldást: Link de iszonyat ára van! Létezik valami egyszerűbb megoldás is? Gondolom a csőlábak nem forraszthatók közvetlenül a panelba...
Szia!
Én a Lomex-ben vettem a számítógép tápcsati aljzathoz való kis belső érintkezőt vagy micsodát. A rendelési száma 43-09-19, ez pont jó a csőhöz.
Szia!
Ez a 5 1/4 floppy tápcsatlakozójához való ellendarab, ami a PC táp vezetékein van. Onnan bontható is, csak a panelbe forrasztást kell megoldani.
Köszönöm pont valami ilyesmire gondoltam!
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |