Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   176 / 254
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Most vettem 60 mm-eset itt az apróban (vagy 4 métert) , igaz fénycső foglalatként árulták. 2 nixie pont így beleférne egymás mellett., csak nehéz szépen karcmentesen megmunkálni (nekem )
(#) vicsys válasza sooty hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

90mm körül lenne király. A 60mm, tényleg szűkös.

Azt sajnos aranyért adják, a lentebb korábban bemutatott órámhoz is olyan kellett....
(#) vicsys válasza sooty hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Találtam egy céget. 2fm, 94-es belső és 100mm külső: 8980.- Nem is olyan borzasztó. Ha 3-4 ember összeállna... http://www.plexicso.hu/
Szerk: Jaj! Ez csak métere..?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
(#) kocsgab002 válasza H2opok hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Hát ez nagyon kemény...nekem ez már nagyon "art deco" de van benne meló, ez látszik rajta..

Igen, és limitált a vásárolható minimális mennyiség, nem beszélve a méretrevágásról stb. A 60 mm-esbe is bele lehet tenni az órát, csak az elektronikát át kell rakni talapzatba.... (jó nem a z568m -eket )
(#) Csupasz hozzászólása Dec 28, 2012 /

Sziasztok
A Mule órát utánépítettem, de 1,8inch Led kijelzővel.Már több mint egy fél éve kiválóan működik, semmi probléma vele.Tegnap este viszont úgy tűnt, mintha olyan szegmensek is világítanának halványan, aminek nem kellene.Most leültem elé, és látom, hogy valamit számol, de hogy mit, azt nem tudom, mert az óra is működik.
Találkozott-e már valaki ilyen hibával, illetve mit javasoltok, hol kezdjem az ellenőrzést, mi okozhatja ezt (szkópom nincs)?
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv,Csupasz
(#) ludus hozzászólása Dec 28, 2012 /

Sziasztok!
Az előbb találtam nem tudtam kihagyni az igazi "Ungarische folklor"-t hogy be ne linkeljem a nagyérdműnek: Link
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és BUÉK!
(#) havranarpi válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Nem vagyok nagy prof ,de úgy tudom ,hogy kezdenek meghalni a kapcsoló tranzisztorok
(#) kocsgab002 válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Milyen ledmeghajtót használsz hozzá? Valószínűleg az kezd elhalálozni..
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

A tranzisztorok alatti területet először meg kéne tisztítani, lehet, hogy oda került valami oxid az eltelt idő során, persze a ledmeghajtó cseréje gyors próbát megér... valószínű, hogy a másodperc érték látszik más digitekben, ez az anódvezérlés hibájára utal szerintem.
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Megpróbálom megtsztítani, aztán ha nem jó, jöhet a csere. Az IC-re vagy a tranyákra gondolsz, hogy cseréljem?
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Először ic, aztán tranyó, ha nem lett jó.
(#) kondorzs válasza H2opok hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Köszönöm a jókívánságot és ezúton én is szeretnék mindenkinek, világvége mentes Boldog Nixie és VFD órákban Bővülködő Új Évet Kívánni!

Köszönet a jó minőségű panelekért H2opok és a profi programokért Hp41C.

Király az Órád Sooty!
Remélem még sokáig élni fog ez a téma és sokat tanulhatok az itt megforduló szakemberektől!

Olcsó áramköröket 2013 -ra !!!!
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Na, most éjfél után jobban látom:
10 óra mutatja az 1 másodpercet
1órát mutatja a 10 perc
10 percet mutatja a 10 másodperc.
Többire nem tudok rájönni....
Akkor holnap (ma?) kezdünk IC cserével!
Jó éjszakát!
Üdv,Zoli
(#) H2opok válasza vicsys hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Én tudok szerezni, ha érdekel. Sooty-nak is én csináltattam a burkolatot, igaz nem volt olcsó, 8ezer ft volt.
(#) Pali79 válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Csak tipp, de nem lehet, hogy a multiplex betett a kijelzőnek?
(#) kocsgab002 válasza sooty hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Az én verzióm is készen lett.
Bővebben: Link
(#) H2opok válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Gratula, szupi lett. Ez most akkor Sooty-val a nagy plexicsöves verseny? Én is tervezek most egy új Z573 design-t, kb. 250mm magas, álló plexicsöves,amiben kettesével lesznek a nixik, felül óra,alatta a perc,alatta másodperc. Cső rgb megvilágítással. Persze pöpecül ahogy azt kell.
(#) vicsys válasza H2opok hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Szintén. Ha meglesz a cső, indulhat a verseny!
(#) kocsgab002 válasza H2opok hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Nem, több plexicsöves dizájn nem lesz

A következő projekt a "The Big One" óra, Z568 csövekkel.
Az lesz a nagy durranás ám...
(#) H2opok válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Mások is szeretik a plexicsövet:
Nixi

Na a z568 ra nekem is fáj a fogam, csak ezt beszerezni.......
A másik. Én ezen gondolkodom már régen, hogy egy ilyent megvenni, és csak egy plekó dobozt kellene neki csinálni, mint az én "tipusom".
IN-18

Mert IGY már jobban nézne ki, igaz ez a fa talp eléggé tréé a fekete plexivel.
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Szia! Szerintem fénycsövet is fel lehetne "szeletelni" és az nem kerül semmibe! Csak ki kell törölni a bevonóréteget a belső faláról.. Lánghegesztővel még lehet peremezni is akár.
(#) vicsys válasza patexati hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Csak az elég vékonyka. A germicid csövet még törölgetni sem kell.
(#) patexati válasza vicsys hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Vannak közvilágításra használt nátriumizzók azok is megtennék csak egy karbantartót kellene keresni ki tudna rosszakat gyűjteni
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Próbálkoztam germicidcsővel... elvágni nehéz, nagyon vékony az üveg. Ha gázlámpával melegíted és nem tudod egyenletesen csinálni, össze vissza hajlik. A két vége a csőnek (használt) be van getteresedve, de ha pirosra izzítod, akkor le lehet róla párologtatni.

DSC02646.JPG

(#) Honki válasza sooty hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Szia! Ha vékony csőbe szeretnéd pl az elválasztóglimmeket rakni, ahhoz szuperjó a vérvételi cső. Van műanyag meg üveg is belőle. Én régebben az üveget rátekert ellenálláshuzallal vágtam el. Kellett több próba hogy szép legyen.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) Gafly válasza Honki hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Vagy lehet kis kémcső is, úgysem kell orvosi, steril minőség...

Ha úgy is jó, hogy a teteje nem kerek (bár szerintem úgy szebb) akkor lehet használt injekciós patron is. Gumidugót kivesz, tetejére tetszőleges dekor kupakot tesz...

Személy szerint a kis kémcső nekem jobban bejön.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Szia
Sajnos nem volt időm belemenni az órába, de annyit láttam, hogy akkor produkálja a hibát, amikor éjszakára leveszem a fényerőt, 22óra után.Nem veszi le a fényerőt, és alatta a gyenge fénnyel valamit számol...Van valami újabb ötlet??
Üdv, és szép napot!
Zoli
(#) ludus hozzászólása Jan 10, 2013 /

Sziasztok!
Az E-Bayen nézelődve beleszerettem egy design nixie órába, csak hát az ára
El is határoztam hogy a következő projektem ez lesz. Hogy overkill, mule vagy egy egyszerűbb áramkör kerül bele az még a jövő zenéje, a lényeg a design.
Abban kérném a segítségeteket hogy van e tipp hogy hol tudnám legyártatni az óra "előlapját" mert ugye ez határozza meg a végső kinézetet.
Az előlap méretei egyébként 325x132,5mm a leírás szerint,az anyag lehet szálcsiszolt alu vagy akár eloxált lemez is, ami gépmunka az ugye a méretre vágás-íves formára hajlítás-6db furat a nixie csöveknek...
Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013

1.jpg

Következő: »»   176 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem