Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Most vettem 60 mm-eset itt az apróban (vagy 4 métert) , igaz fénycső foglalatként árulták. 2 nixie pont így beleférne egymás mellett., csak nehéz szépen karcmentesen megmunkálni (nekem )
90mm körül lenne király. A 60mm, tényleg szűkös.
Azt sajnos aranyért adják, a lentebb korábban bemutatott órámhoz is olyan kellett....
Találtam egy céget. 2fm, 94-es belső és 100mm külső: 8980.- Nem is olyan borzasztó. Ha 3-4 ember összeállna... http://www.plexicso.hu/
Szerk: Jaj! Ez csak métere..? A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Hát ez nagyon kemény...nekem ez már nagyon "art deco" de van benne meló, ez látszik rajta..
Igen, és limitált a vásárolható minimális mennyiség, nem beszélve a méretrevágásról stb. A 60 mm-esbe is bele lehet tenni az órát, csak az elektronikát át kell rakni talapzatba.... (jó nem a z568m -eket )
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Sziasztok
A Mule órát utánépítettem, de 1,8inch Led kijelzővel.Már több mint egy fél éve kiválóan működik, semmi probléma vele.Tegnap este viszont úgy tűnt, mintha olyan szegmensek is világítanának halványan, aminek nem kellene.Most leültem elé, és látom, hogy valamit számol, de hogy mit, azt nem tudom, mert az óra is működik. Találkozott-e már valaki ilyen hibával, illetve mit javasoltok, hol kezdjem az ellenőrzést, mi okozhatja ezt (szkópom nincs)? Előre is köszönöm a segítséget Üdv,Csupasz
Sziasztok!
Az előbb találtam nem tudtam kihagyni az igazi "Ungarische folklor"-t hogy be ne linkeljem a nagyérdműnek: Link Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és BUÉK!
Nem vagyok nagy prof ,de úgy tudom ,hogy kezdenek meghalni a kapcsoló tranzisztorok
Milyen ledmeghajtót használsz hozzá? Valószínűleg az kezd elhalálozni..
A tranzisztorok alatti területet először meg kéne tisztítani, lehet, hogy oda került valami oxid az eltelt idő során, persze a ledmeghajtó cseréje gyors próbát megér... valószínű, hogy a másodperc érték látszik más digitekben, ez az anódvezérlés hibájára utal szerintem.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Megpróbálom megtsztítani, aztán ha nem jó, jöhet a csere. Az IC-re vagy a tranyákra gondolsz, hogy cseréljem?
Először ic, aztán tranyó, ha nem lett jó.
Köszönöm a jókívánságot és ezúton én is szeretnék mindenkinek, világvége mentes Boldog Nixie és VFD órákban Bővülködő Új Évet Kívánni!
Köszönet a jó minőségű panelekért H2opok és a profi programokért Hp41C. Király az Órád Sooty! Remélem még sokáig élni fog ez a téma és sokat tanulhatok az itt megforduló szakemberektől! Olcsó áramköröket 2013 -ra !!!!
Na, most éjfél után jobban látom:
10 óra mutatja az 1 másodpercet 1órát mutatja a 10 perc 10 percet mutatja a 10 másodperc. Többire nem tudok rájönni.... Akkor holnap (ma?) kezdünk IC cserével! Jó éjszakát! Üdv,Zoli
Én tudok szerezni, ha érdekel. Sooty-nak is én csináltattam a burkolatot, igaz nem volt olcsó, 8ezer ft volt.
Csak tipp, de nem lehet, hogy a multiplex betett a kijelzőnek?
Az én verzióm is készen lett.
Bővebben: Link
Gratula, szupi lett. Ez most akkor Sooty-val a nagy plexicsöves verseny? Én is tervezek most egy új Z573 design-t, kb. 250mm magas, álló plexicsöves,amiben kettesével lesznek a nixik, felül óra,alatta a perc,alatta másodperc. Cső rgb megvilágítással. Persze pöpecül ahogy azt kell.
Szintén. Ha meglesz a cső, indulhat a verseny!
Nem, több plexicsöves dizájn nem lesz
A következő projekt a "The Big One" óra, Z568 csövekkel. Az lesz a nagy durranás ám...
Mások is szeretik a plexicsövet:
Nixi Na a z568 ra nekem is fáj a fogam, csak ezt beszerezni....... A másik. Én ezen gondolkodom már régen, hogy egy ilyent megvenni, és csak egy plekó dobozt kellene neki csinálni, mint az én "tipusom". IN-18 Mert IGY már jobban nézne ki, igaz ez a fa talp eléggé tréé a fekete plexivel.
Szia! Szerintem fénycsövet is fel lehetne "szeletelni" és az nem kerül semmibe! Csak ki kell törölni a bevonóréteget a belső faláról.. Lánghegesztővel még lehet peremezni is akár.
Csak az elég vékonyka. A germicid csövet még törölgetni sem kell.
Vannak közvilágításra használt nátriumizzók azok is megtennék csak egy karbantartót kellene keresni ki tudna rosszakat gyűjteni
Próbálkoztam germicidcsővel... elvágni nehéz, nagyon vékony az üveg. Ha gázlámpával melegíted és nem tudod egyenletesen csinálni, össze vissza hajlik. A két vége a csőnek (használt) be van getteresedve, de ha pirosra izzítod, akkor le lehet róla párologtatni.
Szia! Ha vékony csőbe szeretnéd pl az elválasztóglimmeket rakni, ahhoz szuperjó a vérvételi cső. Van műanyag meg üveg is belőle. Én régebben az üveget rátekert ellenálláshuzallal vágtam el. Kellett több próba hogy szép legyen.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Vagy lehet kis kémcső is, úgysem kell orvosi, steril minőség...
Ha úgy is jó, hogy a teteje nem kerek (bár szerintem úgy szebb) akkor lehet használt injekciós patron is. Gumidugót kivesz, tetejére tetszőleges dekor kupakot tesz... Személy szerint a kis kémcső nekem jobban bejön. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Szia
Sajnos nem volt időm belemenni az órába, de annyit láttam, hogy akkor produkálja a hibát, amikor éjszakára leveszem a fényerőt, 22óra után.Nem veszi le a fényerőt, és alatta a gyenge fénnyel valamit számol...Van valami újabb ötlet?? Üdv, és szép napot! Zoli
Sziasztok!
Az E-Bayen nézelődve beleszerettem egy design nixie órába, csak hát az ára El is határoztam hogy a következő projektem ez lesz. Hogy overkill, mule vagy egy egyszerűbb áramkör kerül bele az még a jövő zenéje, a lényeg a design. Abban kérném a segítségeteket hogy van e tipp hogy hol tudnám legyártatni az óra "előlapját" mert ugye ez határozza meg a végső kinézetet. Az előlap méretei egyébként 325x132,5mm a leírás szerint,az anyag lehet szálcsiszolt alu vagy akár eloxált lemez is, ami gépmunka az ugye a méretre vágás-íves formára hajlítás-6db furat a nixie csöveknek... Köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |