Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Még azt tűnt fel, hogy a teli 4-essel rendelkező csöveknek sötétebb a piros bevonata. Azok szebbek is szerintem. Az ebay-en is van egy sötétpiros bevonatos pakk, az a neve, hogy Deep Red version. Z566M
Az szerintem messze nem volt tudatos. Mikor milyenre sikerült kikeverni a lakkot. Ezeknél a csöveknél sajnos ezt nem tudom megnézni, mert csak egy piros belőlük, hét eredetileg is lakk nélküli verzió, a többi meg már lemosva került hozzám. De más csöveknél én is látok világosabbat, sötétebbet egyaránt.
Szerk: a nocrotec-es csávó szeret ilyen hangzatos neveket adni a cuccainak. Több néven is árult már, több weboldala is van. (Amin behaltam a termékei közül, az a nixie cső lábegyenesítő. Érdemes az árát is megnézi. ) A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Hát lehet, hogy így sikerült a lakkot kikeverni. Ez az AS (ahogy sikerült) verzió. Neked csak lakkmentes csöveid vannak? Ja azon szoktam én is röhögni, hogy a Nocrotec-es csávó mindíg a csajával próbálja eladni a cuccokat. Hát nem semmi szerszám ez a lábegyengető az biztos. Most vagy olyan sok csöve van, hogy szüksége van egy ilyenre, vagy nincs fogója.
Szerk: Egyébként most próbálom a katódmérgezést megszüntetni az egyik csőnél. Csak néhány karakter olyan, de szépen gyógyul. Az 5-ösnek például nem látszott a teteje, de most már szépen világít. Nagyobb áramot engedek át rajta. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Vagy egy nagyon menőnek kinézni akaró cucc, amiért sokat lehet elkérni... Amúgy nem hülye ötlet, de a töredékéért sem kéne. Igen, azokat a képeket is láttam.
566-os-ból igen, egy kivételével mind lakk nélküli. De a más típusúak 1-2 kivétellel mind eredeti állapotúak.
Hát itt a CNC melót kell megfizetni, meg a gravírozást. Amúgy tényleg nem rossz ötlet, de szerintem is felesleges. Mondjuk aki erős, az belenyomja egy ilyenbe, és van az ügyes, ő meg használja a fogóját.
És használsz eléjük valami piros plexit? Vagy ilyen doboz tetejére kiültetős? Amúgy Te hogyan csinálnád a katódmérgezés megszüntetését?
Nekem 21+6 csőből egy sem "teli" 4-es , akkor igaza lesz a nocrotekesnek, hogy ritka... Amúgy láttam közben egy szép kevert csöveset: Standard
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Amúgy mennyire lehet megbízni ebben a nocrotec-es emberkében? Ha az oldalán van fenn olyan pl, hogy Z566m New, in original box, akkor az tényleg teljesen úgy és sosem használt?
Hát akkor én pont kifogtam két ilyen ritka példányt. Hú de szép ez a kevert csöves óra.
Áhhh..., megnéztem, nekem is mindegyik az "újabbik/gyakoribb" verzió. Összekevertem az IN-18-as órám 4-es karaktereivel
Köszi szépen, hogy megnézted, hát akkor most tényleg nem tudom mit kezdjek ezekkel a felemás csövekkel. Mert tényleg szép a teli négyes, de valahogy hülyén mutat, hogy nem egyforma. Esetleg meggyőzhetnélek arról, hogy eladnál nekem két esetleg három csövet?
Sziasztok!
Szerettem volna innenBővebben: Link letölteni az elvi kapcsolási rajzot, de sajnos nem lehet. Fel tudná ide tenni valaki akinek esetleg megvan? Köszönöm!
Az az igazság, hogy a felhalmozott készletemből egyedül a 4db új Z568M-től szabadúlnék meg, de (...) annyiért nem fognak kapkodni utána. Legalább is itthon nem, a nemzetközi szállítás meg túlságosan rizikós nekem.
A cikk elején ott van jó felbontású képen, az nem jó?
Hát ha nem vagyok indiszkrét miért adnád el és mennyiért?
A négyet együtt 300.000HUF-ért, csak személyes átvétel, Budapesten belűl bárhova elviszem. Elsőre pofátlannak tűnő ár tudom, de az ebay-hez képest (és máshol nemigazán fellelhető) korrekt.
Sosem használt, dobozos példányok.
A cikk elején kép van, a letölthető anyagoknál meg sch fájl. Azért a kettő nem ugyanaz.
Nem is állítottam, hogy ugyan az, de tartalmilag az van azon is.
Köszönöm szépen a rajzot!
Kérdezném még, hogy piros festésű nixie csövekről le lehet-e mosni a festést? Érdemes ilyesmin gondolkodni, vagy nem? Csinált már valaki ilyesmit? Úgy értesültem a higany alkalmazása miatt kék vagy lila árnyalatúan világítanak a számjegyek ezért kell a piros szűrő.
Le lehet mosni, langyos víz és szivacs kell hozzá.
Piros bevonat nélkül is szép élénk narancssárgán világítanak a csövek.
Akkor elgondolkodom a dolgon, mert így csak pirosan lehetne alávilágítani. Minden más szín eltűnik benne (z570m). Meg aztán az aljában lévő műanyag lap is sokat felfog.
Nyugodtan lemoshatod, és akár RGB LED is mehet alá...
Ha az emule-hoz kitalált RGB alávilágítást megcsinálod akkor egyenesen kötelező lemosni. Egyébként jobban lejön a lakk ha langyos vízbe állítod a csöveket pár órára. Utána körömmel megkaparva szinte egybe lejön róla.
Azt hiszem láttam már itt a topic-n azt az rgb-s tervet. Majd végigolvasom az egészet! Egyenlőre alkatrészbeszerzés. Még csak a csövek vannak meg, meg a dobozjelöltek.
Nagyon jó az itteni fiúk által összehozott RGB(mellékelem a tervet, de itt is fent van már több verzióban is). Kezeli a PIC alapból, távirányítóval olyan színt állítasz be amit akarsz, sőt még magától is keveri, változtatja a színeket ha úgy akarod. Én nem hittem benne elsőre (3db ilyen órát raktam össze), de egyszer gondoltam kipróbálom. A panel elég macerás, sok smd alkatrésszel, viszonylag finom rajzolattal, de a végeredmény csodaszép!
Az apróhirdetések között panel ajánlat is van.
Ha H2opok paneljára gondolsz, az már elkelt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |