Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Ez csak a lap és ezt még ki kellene fúrni? (ja látom.. )
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
Hát ez nem lesz olcsó mulatság. Köszi, hogy megkérdezted. Ők a fúrást nem tudják elvállalni? Azért megkérdem Tesómat is, hogy esetleg tud-e nekünk valamiben segíteni.
Na bekértem még egy 6-8 cégtől árajánlatot, nem hiszem el, hogy ez ennyire drága lenne...
Olyan drága, hogy le sem mered írni?
Tesóm is mondta, hogy nem lesz olcsó mulatság. Azt mondja, hogy olyan CNC gépbeállítási árak vannak, hogy becsokizok. Ő valami olyat tud, hogy vízsugárral dolgoznak, mert az sorjamentes. Megmutattam, hogy mit szeretnénk, elküldtem tesómnak a kijelző képét, és olyan 600 db plexilapra kértem ajánlatot. (Úgyis többen érdeklődünk a téma iránt.) 30-40mm-es karaktermagasság, 20-25mm karakterszélesség és a lapok szélessége 40-50mm, magassága 70-80mm és a vastagsága 1-1,5mm. Ilyen kondíciókkal kértem. Hát majd meglátjuk.
Le merem írni 50db lapra 9300 lett a vége.
Sooty-val beszéltünk róla, hogy az egész kisebb lenne, kb a fele, mint amit eredetileg gondoltam.
Hogyhogy a fele lenne? Zsebóra lesz? Mekkora karakterrel lenne? Szerintem ez is csak nagyban szép nem? Az eredeti kijelzőn 30mm-esek a karakterek.
Megvan a következő árajánlat: 10000ft+áfa...egyre jobb.
Ez is csak a lap, fúrás nélkül?
Csak a lap.
Hát ezek meg vannak őrülve. Aranyból van az a plexi? Mennyi lenne fúrással? Lassan annyiba fog kerülni mint egy garnitúra Z566M
Nem, tudom, arra nem is merek már gondolni.
Most apróban keresek olyan embert, aki tudna vági, mert alapanyag talán megoldható olcsóbban is.
Nem a plexi, a gépóra, meg a programmozás.
Igen, ha nem magának csinálja valaki, közel annyiba fog kerüln. ......
Hát ettől félek én is. Tesóm azt mondja, hogy próbálkozzunk meg Kínával. Alibaba.com Azt mondja ami itt nincs azt nem gyártják Kínában. Lehet hogy olcsóbban megúsznánk a dolgot. Bár nem tudom. Beírtam, hogy edge light display és kapásból van két cég is aki foglalkozik ilyesmivel. Amúgy még nem kapott választ a kontakt emberétől.
Például: 2-5$/db, min rendelés 200db: Customized LED Acrylic Display manufacturer A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
A kínai ezt gyártja ezt adja.Tomeggyartas.
De ez egy gyártó cég, nem egy gyártmány, ami itt az alibaba.com-on van, és nem ezt az egyféle cuccot gyártja, hanem egyedi megrendelés alapján csinálja. Szerintem ha leadjuk nekik a rajzokat, hogy mit kérünk akkor legyártják nekünk. Acrylból, plexiből és perspexből is gyárt.
Ennyi erővel bármelyik CNC -st meg lehetne vele bízni, mondjuk innen a hobbielektronika.hu -ról, ami azért csak megbízhatóbb, igényesebb, mintha valami kínai gyárból rendelnéd.
Fel is adtam egy hírdetést apróban, hátha.
Én is kértem árajánlatot egy fokkal konkrétabban...
Jól néz ki.
Méretek mekkorák?
1:1 azt mondtátok kicsi a 30mm-es méret...
Ha ezt Sprint Layout-ba rajzoltad, tedd már fel azt is légyszíves!
Szia, nem sprint, corel, régebben kezdtem rajzolni, most csak felnagyítottam. Sajnos pontonként át kell rajzolni, de nem stimmel a raszter.
Ha tud DXF-et csinálni akkor az jó lenne!
Egy párat átrajzoltam, egy próbához elég lehet...
Jó lesz!!! Szerinted mekkora fúróval kellene fúrni? Látom 1,8 a külső átmérő és 0,35 a belső. Kis pontatlanságot figyelembe véve 1,5-ös furat jó lehet vagy nagyobb kellene?
Tetszés szerint, 1,8 - 2 - 1,5 bármelyik jó lehet. Furál már plexit? Elolvad vagy ha nem jó a szöge az élnek felrántja és eltöri a lapot, fúrót stb.
Szerintem a 2 már nagy, kevés a hely a pontok között. Tudom mocsok egy anyag, van hűtőfolyadék is már, holnap megpróbálom, referálok majd!
1,5-ös vagy 2-es furatot akartok bele csinálni? Nem lesz az nagy? Az eredeti kijelzőn szerintem éppen csak pöttyök vannak a felületén a plexinek és nem furatok. De próbáljátok ki. Kíváncsi leszek az eredményre. CNC-vel, vagy kézzel fúrod?
A kettest nagyon nagynak gondolom, szerintem 0,5-0,6mm jobb lenne, persze ha megoldható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |