Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Üdv! Először is köszönöm, hogy válaszolt! Rendben! Még gondolkozok, hogy elkezdjem e, mert nem könnyű feladat és sok dolgot nem értek, ami levan írva, de azthiszem az építéshez nem is nagyon kell...még. Értem! (Azért ha belekezdek, akkor lehet vennék felprogramozott PIC-et) Jóéjt!
Szia.
Nyugodtan vagj bele, nagyon sokan megépitettük ezt az órát, én is 3-4 példányban, segítünk ha elakadsz valahol.
Rendben, köszönöm!
Készen vagyok a fapados modellel. Amit jelenleg tud:
- Nagypontosságú RTC-ről jár (alapban) - Nyomógombokkal beállítható az óra/perc - Nulla kioltás az óra tizeseknél - DCF-ről szinkronizál. - Ha volt az elmúlt 1 órában sikeres szinkron, világít egy led (bal alsó sarok a videon) - Beállítható nagyfesz (DC/DC) konverter VIDEO A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
Mégvalami!A Nixie cső melletti glimmeket hova kell kötni?ÉS lehet valahonnan ÚJ z573m csöveket venni?ELőre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
A Nixie melletti Glimeket a LED jelöléshez kell kötni és van az alsó panelon a tranyóktól balra 3 Tüske 180V-os jelöléssel oda kell kötni a Glimmeket.
Itt vannak új csövek: Bővebben: Link
Szerintem felesleges új csövekben gondolkodnod, hacsak nem tudod megvenni valami nagyon olcsón. Nekem csak bontott csöveim vannak, itteni apróból vagy aukciós oldalakról, mind legalább 30 éves és köszönik szépen semmi bajuk.
KÖszi a válaszokat! Igen, így máris meggondolom, hogy újat vennék e, vagy nem. Vaterán is találtam 4200-ért..
Na és akkor, hogyan is lehet lemosni róla a piros festéket?
Langyos víz, mosogatószivacs.
Szépen lejön róla.
Értem.
Én pálinkás pohárba állítottam őket vízbe, néhány óra ázás és szinte egy darabban le tudtam húzni kézzel róla.
ÉRtem! Csak azért kérdeztem, mert nem szeretném a víz miatt tönkretenni egy pár értékes csövet.
Ha a gáztöltet nem jön ki ,a víz sem fog belemenni...
A lábait ne éztasd be, mert rozsdásodhatnak utána. A rozsda bemehet az üveg és a láb közé.
A lábaknál nincsenek befestve, ezért bele kell lógatni fejjel lefelé a meleg vízbe pár percre, utána könnyedén lejön. Nem kell órákig áztatni...
Osztom sooty véleményét, pár perc langyos víz (mert éppen az jött a csövön) és mint a virsliről a műbél...
A lábainak sem árt, csak nem kell otthagyni. Mikor kész a "nagymosás", letörlés után hajszárítóval megküldöm. Persze nem közvetlen közelről és csak alacsony fokozaton, de garantáltan nem marad rajta víz, rozsdásodni sem fog.
Az állam leesett ettől a házi csőtől. Nagyon jól sikerültek. Láttam az ebayen is, amit Sooty belinkelt. Kíváncsi leszek átáll-e sorozatgyártásba.
Köszönöm a válaszokat!
Helló.Egy olyan kérdésem lenne hogy ezt az áramkört hogyan kéne átalakítani úgy hogy csak 150V-os legyen a végkimenő feszültsége?Nixie-csövekhez volna rá szükség,az adatokat a képen is feltüntettem.Még annyit hogy az IRF730 helyére megfelelne-e egy IRFZ 30-as mosfet?A válaszokat előre is köszönöm.
A fet nem jó, mert csak 50V-ot bír ki. A tápon nem kell változtatni, mert szerintem letekerhető 150V-ig.
A 150v ot honnan gondoltad? A cső adatlapján a 170v a minimális tápfesz. A mule / overkill tápját (lásd cikkek) épitsd meg ugyanez az 555-ös kapcsolás kb 180v stabilan megy a z560m. Vagy készíthetsz tápot mc34063-mal is.
És ha IRFP460LC-t használnék? Az 500V-os fet elméletileg.
20A-es fet. Teljesen indokolatlan...
De a célra megfelel?Csak ezek a típusok vannak itthon.
Megfelel, csak hatalmas lesz az áramkörben.
Lefektetem .Akkor nemsokára írok hogy hogyan sikerült az áramkör köszönöm a válaszokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |