Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   211 / 254
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Ez lenne a cél, hogy minden vett kód látható legyen...
(#) sooty válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Ahogy Hp41C mester mondja, a 94h = 94 hexadecimális.
(#) baloghvl válasza sooty hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Köszi mindkettőtöknek, így már áramlanak a kódok! Ezt a toggle bitet még nem nagyon értem. Bal oldalon 10-et ír, jobb oldalon a kódot. Ha még egyszer ugyanazt a gombot megnyomom akkor bal oldalon 60-ra vált, jobb oldal marad.

Ha kétszer egymásután ugyanaz a kód jön, akkor így látszik, hogy volt jel vétel. Így lehet pl. a percet gombnyomogatással beállítani amíg ugyanaz a távirányító kód jön ugyanazzal a toggle bittel addig nem engedted el a gombot, ha a toggle bit vált, akkor újra megnyomtad tehát újból növelni kell a perc értékét stb.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2014

Akkor itt csak azt kell nézni hogy változik-e újbóli gombnyomásra, más dolog nincs vele?

Igen. Viszont a kisebbik szám lesz az óra címe... át kell váltani hexába és úgy beírni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2014

OK, akkor megvan a holnapi program. Remélem sikerül.
(#) Danaman hozzászólása Jan 18, 2014 /

Üdv, nemrégiben elkészítettem egy nixie cső tesztert, ehhez egy tápegységet is, amit a mellékletben találtok.
Problémám a következő: Terheléssel vagy a nélkül is 10V-os bemenettel közel 600V van a kimeneten, az alkatrészeket többször kimértem, egyik sem hibás, a potméter állítására nem reagál. Nyákon hibát nem találtam, a rajzhoz képest annyi eltérés van, hogy a dióda egy FR153-as, illetve C1 470µF-os.

getfile.pdf

(#) sooty válasza Danaman hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Ez majdnem megegyezik a mule2 órában használt táppal, nekem pont az szokott vele a bajom lenni, hogy nincs meg a feszültség, nem azzal hogy 3x-os...
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
(#) Hp41C válasza Danaman hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

A visszacsatolt feszültség nem jut el Q2 bázisára, az lezár, a konverter maximális feszültséget ad ki. Q2 hibás, nem jó lábkiosztású típus vagy forrasztási hiba, ónhíd a bázis vezetéken. Esetleg a VR1 csúszkája szakadt. Ennek a hibának elkerülésére ajánlottuk, hogy a VR1 220k felüli vége és a csúszkája közé be kellene rakni egy ellenállást.
(#) Danaman válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Közben méregettem, és meg is találtam a hibát, VR1 csuszkája szakadás a többi lábához képest, cseréltem, és már működik is.
Köszönöm a választ.
(#) baloghvl válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Sziasztok!

Sikerült beállítani a távirányítót, köszönet még egyszer a segítségért!

Azt vettem észre, hogy a kék és a zöld fényerő szabályzásnál a 4. szinten nem világítanak a ledek. A pirosnál nincs ilyen. Ez direkt van így a programban? Esetleg a vezérlőpanelen van valami hiba?
(#) Hp41C válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Szia!
Inkább a vezérlő panelen nem lesz beültetve a legfelső bithez tartozó ellenállásai, vagy kontakthibásak vagy az átvezetések a panel oldalai között nem jók.
(#) baloghvl válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Igazából már átböngésztem a vezérlőpanelt, volt is egy hibás átvezetés ami azt eredményezte hogy két led mindíg halványabb volt a többinél. Én úgy látom: ahhoz hogy mind a 6 led ne világítson 1-vagy több fényerősségtartományban 3db egyforma ellenállásnak kellene hiányoznia színenként. Ez már így 6db, ami azért feltűnt volna.

Esetleg nézzem meg más szoftververzióval?
(#) baloghvl válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Betöltöttem a 2.46-os verziót, így működik a fényerősség 4. szintje. Sőt a glimm villogtatás is. Igaz kikapcsolt csöveknél is villog de ez nem baj, sokkal inkább zavaró a ledek időnkénti felvillanása. Ezt hogyan lehetne kikapcsolni?

Nemigazán értem ezt a 7 színváltoztatási módot sem. Most akkor a 0. és 2. ugyanaz? Ugyanígy a 4. és a 6. is?
(#) pfcsabi hozzászólása Jan 23, 2014 /

Sziasztok!
PIC 18 as szériához van valakinek programja esetleg/mátrixos, DCF77, 6 digites verzió/
és ha kérhetném, hogy feltegye legyen olyan kedves ne hexába hanem .asm vagy .txt formába!
Előre is köszi!
(#) halasizs hozzászólása Jan 24, 2014 /

Sziasztok!

Segítsetek van egy Mule v2-es órám.
A problémám az utolsó cső számait látom az első csőben is, igaz csak halványan az első cső számát a másodikban látom a másodikat a harmadikban ez így tovább az ötödik csőig.
Olyan mintha szellem képes lenne. Az MPSA92-ből 4db-ot és MPSA42-ből 2db-ot cseréltem mert jelenleg ennyi volt tartalékban itthon. Az orosz IC-t is cseréltem ,de így is meg van a hiba.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) kaqkk válasza halasizs hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Az orosz ic-t másik oroszra cserélted, vagy eredti 74141 re ?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) Pali79 válasza halasizs hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szerintem valami halvány zárlat lesz. Nézd át a panelt, mosd le a gyantamaradékot.
(#) halasizs válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Másik orosz ic-re.
(#) halasizs hozzászólása Jan 24, 2014 /

Mondjuk furcsállom a hibát mert évekig jó volt, nem volt vele semmi gond.
(#) kaqkk válasza halasizs hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Ott lesz a bibi , a mostani orosz ic-k nem szeretik a multiplex vezérlést (lassúak) ezért a szellemkép tegyél be helyette 74141 et , én az órám programját vagy 10*átírtam mire rájöttem hogy miért szellemképes..
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) halasizs válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Ja, akkor keresek eladót.
(#) sooty válasza halasizs hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Por és gyanta lesz a panelon az évek során és egy kis levegő nedvességre elkezdett átvezetni. Le kell mosni a panelt és lelakkozni, ha megszűnt a hiba. Az orosz ic-vel nekem nem volt még bajom, azon kívül hogy puha a lába és nem szereti, ha ki be rakják a foglalatból.
(#) halasizs válasza sooty hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Lemosást még megpróbálom,hát ha. Izopropil alkohol jó lesz?
(#) sooty válasza halasizs hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Jó, csak húzd ki előtte a konnektorból
(#) halasizs válasza sooty hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Rendben
(#) halasizs válasza halasizs hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Nos, újabb fejlemény van.
Panelt lesikáltam(fogkefével) alkohollal. A cső feszültséget lejeb vettem 170 voltra.
Nox72-nek hála kicseréltem az MPSA92 maradék 2db-ot és az orosz ic helyett kapott egy 74141-est, de hiba megmaradt. A pic-be vissza raktam egy régebbi programot, gondoltam hát ha,de semmi változás. Majd feltemet a legutolsót (2.49).
Lépegettem a menüben és észre vettem, hogy a fényerő értéke bődületesen nagy volt az éf érték ~30 " Fényerő: nf.3_.éf nappali és éjszakai fényerő értéke (0 .. 7)" be állítottam 5-re és rendbe jött.
Kérdés, ez produkálhatott ilyen hibát?
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) vicsys hozzászólása Jan 25, 2014 /

Egy kis mechanikai segítséget kérnék. Tervezgetem az új órámat Z560M csövekkel és arra gondoltam, hogy a csövek köré egy kis aranyszínű gyűrűt teszek. Ötleteket szeretnék kérni, hogy vajon, hogyan és miből lenne a legegyszerűbb elkészíteni? A festés nem gond, van arany és réz színű festékem is.
(#) kaqkk válasza vicsys hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Milyen "vastag" gyűrűre gondoltál? Az első ötletem: réz "drót" vagy 6mm es réz cső mint alapanyag egy megfelelő méretű rúdra feltekerve , menetenként elvágva és a csőre felhúzva ,majd a cső hátulján pillanatragasztóval rögzítve
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Következő: »»   211 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem