Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
photo-elements.lbr-ben vannak.
A kulcsszó a *photo*, avagy a dzsókerkarakterek csodákra képesek.
Hé! Ezt már egyszer kérdezted, ilyen feledékeny vagy?
Ezt válaszoltam rá!
Bocsi már tényleg kérdeztem.
Csak ilyen feledékeny vagyok.
A drc-nél lehet a vastagságot meg minden egyebet beállítani, nézd át valamelyik fül, fejből nem nyomom, utána mehet az autoroute.
Sziasztok!
Egyszer mintha már lett volna szó róla, de nem találom a választ. Lehet-e átkonvertálni egy .jpg kapcsolási rajzot az Eagle számára emészthető .sch-ba? Ha vki tudja, kérem avasson be! Köszönöm.
Nem lehet. Csak gondold végig! A karakterfelismerők mennyit veszkődnek a 32 karakteres abc-vel, itt meg lehet 1000 féle alkatrész mindenféle feliratokkal, vonalak egymást keresztezve, csomópontok, buszok....
Csak olyanról tudok ami .bmp-t konvertál .brd-ba, de az sem használható valami jól...
A pixelgrafikát hogyan konvertálnád vektorosra? Ha majd feltalálják, szólj nekünk is.
Valóban... ezt benéztem... Látszik nem használom az autoroute-ot.
Azzal csak képeket lehet a BRD-be vagy a kapcsolási rajzba importálni, a pixeleket négyszögekké alakítja. Semmiképpen nem használható a kapcsolási rajzokra vagy a NYÁK tervekhez.
Persze, tudom. Igazatok van, de arra gondoltam, hogy egy eredetileg .sch kierjesztésű (barna-zöld) .jpg-ből, hátha mégis vissza lehet varázsolni az eredeti filét.
Nem, hát nem. Nagy kár, mert akkor nem kéne újra megszerkeszteni azt, ami már egyszer megvolt, csak az alkotója irígy... Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Idézet: Bővebben: Link Az Auto CAD-eknél már majd 20 éve használják. „A pixelgrafikát hogyan konvertálnád vektorosra?”
De ettől még nem lesz kapcsolási rajz, csak vektoros lesz.
Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy az a progi azt is tudja, hogy a kapcsolási rajzban használt minimum 8, a boardon pedig néhány tíz rétegből mit melyikre helyezzen. Az Eagle, meg más CAD programok 255 réteget (más CAD programban fóliának nevezik, nem tudom miért) is használhatnak. Miből tudja a vectormagic, mit melyik rétegre helyezzen? Anélkül pedig itt nem használható.
2-3 hsz-el korábban említettem, hogy van rá lehetőség, de csak egyetlen rétegen használható ábrák importálására. Abból viszont sosem lesz kapcs. rajz vagy nyákterv.
Igen! De itt az van állítva, hogy pixelgrafikusból nem lehet vektorost előállítani. Erre mutattam egy egyszerű megoldást.
Az eredeti kérdés itt volt feltéve: (#530541) W.A.Lacky.
Arra próbáltam én is és Gulasoft is egyszerű, rövid választ adni. Ha mindenki minden részletre kitérne, ez a topic nem 216, hanem 2160 oldalas lenne. Egy CAD formátumnak csak az egyik jellemzője, hogy vektoros. Ugyanígy vektoros a PDF, meg néhány más is, mégsem azt használják a tervezők. Vajon miért? Mert csak a vektoros formátum nem elegendő. Ahogy látom a vectormagicot, az sem elsősorban a mérnöki tervezéshez készült.
Nem biztos, hogy irigységről van ám szó! Konkrétan akiről tudok pl:Attila86 azért nem ad eredeti projektfájlokat, mert viszontlátta saját kapcsolását más nevével egy másik oldalon, és mondjuk ha fejlesztesz valamit 1 évig, majd a nyilvánosság elé tárod, aztán valaki más lenyúlja és sajátjaként tünteti fel, az azért elég nem kellemes érzés. Tőlem is kértek már többen is privibe Eagle fájlokat, de okulva Attila példájából, meg szoktam mondani, hogy nem adok eredeti fájlt, fel szoktam ajánlani, hogy kiimportálom a kapcsolási rajzot vagy nyákot, beültetést vagy bármelyik réteget pdf-be vagy valami képfájlba. Igaz én nem dolgozok "nagy" projekteken, de van amit hónapokig javítgatok módosítgatok, azt nem szívesen adom "bárkinek". Persze biztos vannak rendkívül önzetlen emberek és akik megbíznak "bárkiben", de vannak olyanok is, mint "mi" akik nem engednek... És ezt ne vedd sértésnek csak leírtam a véleményem.
üdv.
Igen, tudom, kipróbáltam, azért írtam, hogy nem igazán használható.
Gulasoft megadta a korrekt választ itt, amelyben taglalja, hogy milyen bonyolult egy kapcsrajz, s az OCR-ek is mennyit szenvednek a sima szöveggel. Tehát lehet(ne), de bonyolult.
Te pedig itt azt állítod, hogy nem létezik az a technológia, amely a pixelgrafikus képet vektorgrafikussá alakítja, s tudassuk veled, ha feltalálják. Én tudattam. Idézet: „Ha mindenki minden részletre kitérne, ...” Talán épp a részletekben rejlik a válasz. Nem mindig elég az a válasz, hogy: - Nem! - Miért nem? - Csak! Ez egy szakmai fórum, van hely és idő megtárgyalni a részleteket is.
Ha valaki kérdez ezen a topicon, feltételezhető, hogy valamennyire ismeri az Eagle-t. Nem fogja senki azt elemezni, miért nem lehet ebbe a programba pixeleset konvertálni. Aki ismeri a programot, az tudja. Egy kérdésre a válasz nem lehet kiselőadás egy szoftver tulajdonságairól és használatáról.
Egyébként erről már régebben volt szó, és a múltkor az volt kritizálva, hogy egyesek ugyanazt többször kérdezik, mert lusták keresni. Idézet: „„A pixelgrafikát hogyan konvertálnád vektorosra? Az Auto CAD-eknél már majd 20 éve használják.” Ne keverje össze senki a CAD programokat az Eagle-vel. AutoCAD...ArchiCAD...stb és az Eagle közt még érintő pont sincs nem hogy kapcsolat ? Eagleből sosem lesz valós CAD mert a fejlesztői gyerekcipőben, és homlokegyenest dellentétes gondolkodásmóddal bírnak. És igazából arra amire való a vektoros megjelenítés önmagában bőven elég.
Én nem keverem össze, csak elektrocad azt állította, hogy nem létezik az a technológia, amely a pixelgrafikus képet vektorgrafikussá alakítja, s tudassuk vele, ha feltalálják. Én tudattam. S erre egy példa volt a vektormagic meg az Auto CAD.
Idézet: „AutoCAD...ArchiCAD...stb és az Eagle közt még érintő pont sincs nem hogy kapcsolat ? Eagleből sosem lesz valós CAD ...” Az első mondatodban csak annyi az igaz, hogy valóban nem ugyanarra való programok. Az első egy gépészeti, a második egy építészeti az utolsó egy elektronikai CAD program. Valóban annyira különböznek egymástól, mint az egyes iparágaik. Igaz, a kőműveslapáttal nem lehet forrasztani, de nem is arra való. Miért legyen érintő pontjuk? Egyébként van! Az Eagle tud DXF-be exportálni, amit pedig megnyithatsz AutoCAD-ben. Ugye milyen egyszerű kapcsolatot találni. Mivel nem vagyok építész, az ArchiCAD-et nem ismerem, így arról nem tudok nyilatkozni. A másik mondatodra csak annyit: CAD, már az. Itt nem a díjak a lényegesek, hanem a kategória. Azt meg tőlünk okosabb emberek választották. Tehát az Eagle egy CAD program. A fejlesztők gondolkodásmódjáról pedig csak annyit: Olyan amilyen, nem kell elfogadni, sok más ilyen célú program létezik. Lehet válogatni. Itt a második oldal bal alsó sarkában, a kék mezőben találsz egy koránt sem teljes felhasználói listát. Azt hiszem meggyőző, hogy ha ezen cégek elégedettek vele, nem lehet nagyon gagyi.
Ahhoz, hogy DXF-be (CAD formátum) konvertálhass, 295 USD-t kérnek. Ezt elfelejtetted megemlíteni. Egy rajzot inkább átrajzolok annyiért.
Idézet: „Valóban annyira különböznek egymástól, mint az egyes iparágaik” CAD programok közt a CAD rendszeréből adódóan kis eltérések vannak, éppen csak a célirányosság miatt. Idézet: „Az Eagle tud DXF-be exportálni, amit pedig megnyithatsz AutoCAD-ben. Ugye milyen egyszerű kapcsolatot találni.” Akkor még vagy 100 rajzprogrammal is találhatsz kapcsolatot ami nevében még a CAD betűk sem szerepelnek. Idézet: „Itt nem a díjak a lényegesek, hanem a kategória.” Van az a pénz amiért engem is kegyelmes úrnak szólítanak Idézet: „Azt hiszem meggyőző, hogy ha ezen cégek elégedettek vele, nem lehet nagyon gagyi.” "És igazából arra amire való a vektoros megjelenítés önmagában bőven elég. " Tehát a program amire való arra a vektoros megjelenítés önmagában bőven elég. ( nem vitattam a program önmagában való jóságát ) Vita gyakorlatilag már lerágott csont egy ideje ahogy olvasom, ezek a hsz-k is azok.
Kissé nevetségesek az érveid, válaszaid.
Idézet: „Tehát a program amire való arra a vektoros megjelenítés önmagában bőven elég.” Önmagában a vektoros megjelenítés egy rétegre vonatkozik. Tervezz meg egyetlen rétegen egy NYÁK panelt, majd próbálj meg belőle Gerbert, Excellont, stb generálni. Vagy vidd el egy gyártóhoz és hallgasd végig hogyan küldenek haza. Ilyen erővel elegendő lenne a papír és ceruza is. Valamikor régen nem volt más.
Na be lehet fejezni, jó az a vektoros progi, sajnos az online verzió nem tud olyan formátumot amit az eagle megeszik (mintha a desktop tudna). A lényeg az, hogy kapcsolási rajzot nem tud jpg-ből beolvasni, az meg hogy ki mire használja legyen az Ő dolga. Nem azért vagyunk itt mert nem használjuk, hanem azért mert használjuk, vagy használni akarjuk. Nagyon jó hogy van ingyenes verziója kevés ilyen tudású cad ad ingyenes verziót a programjából. Mondjuk az autoroute egy kalap kaki, de erre is tudunk már ugye megoldást, az alkatrészkönyvtára meg fenomenális és még bővíthető is.
Mindig tanul az ember, én a flash-ben láttam ilyen vektorizálót, de ez jobbnak tűnik.
Autómata elhelyezés nem nálam működik. Autómata rajzolás van.
Sziasztok! Megrajzoltam ezt a labortápot eagleben csak nem vagyok biztos hogy helyesen rajzoltam e meg. Ha valaki lenne olyan rendes és vetne rá egy pillantást azt megköszönném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |