Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   157 / 443
(#) gydanee válasza Heliosz hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Hali!

Ha jól tudom akkor az Eagle nem tud ilyet.
De viszont a Sprint-Layout tervező tud!
(#) elektrocad válasza eddie hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Az oldal, amit belinkeltél, közepén található a DesignLink. Érdemes oda is ellátogatni.
Én ebből a globalizáció egy további lépését látom. A Farnellnek lesz majd az Eagle-hez is egy eszköze, amely segítségével ösztönözni fogja az Eagle felhasználókat, hogy majd alkatrészeket tőlük vásárolják.
Egyelőre a Farnell angliai székhelyétől közelebbi képviseletet nem találtam, szerintem egyhamar nem is lesz.
Egyelőre nem tudok arról, hogy a Cadsoft a meglévő regionális képviseleteit megszüntetné.
(#) elektrocad válasza gydanee hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Az Eagle-be is lehet képeket beilleszteni, de abból nem lesz NYÁK terv. Például logók, stb. beillesztésére használható. Szerintem egy jpg-t egyik tervezőprogram sem tudja CAD alapúvá konvertálni a szükséges információk hiányában.
(#) gydanee válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Teljes mértékben igazad van.
Én fogalmaztam félreérthetően.
Arra gondoltam hogy a Sprint-Layout-ban van egy olyan funkció hogy berakod a NYÁK terveződ hátterébe a jpg kiterjesztésű képet, be lehet állítani a méretarányt is. Majd ha pontos a méretarány egyszerűen áthúzod a vezetősávokat, és lerakod a forrpontokat. Hasznos technika régi újságokból szerzett rossz minőségű, és nem pontos méretarányú NYÁK terveknél.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Mindenesetre jó lesz figyelni a Farnell-re, Tőled, mint legilletékesebbtől a fórumtársak között, pedig kérném/kérnénk, hogy jelezd, ha megtudsz valami fontos, - és persze publikus - információt, ezzel kapcsolatban!
Előre is köszönjük!
(#) Attila86 válasza Heliosz hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

(#) Lucifer válasza gydanee hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Írtam a Cadsoft suggestion listára, mert már egy ideje nekem is a eszemben van a dolog. Meglátjuk mit reagálnak.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Természetesen az újabb fejleményeket közlöm. Egyelőre csak annyit tudok, ami a Cadsoft honlapján is ott van, a fejlesztés tovább folytatódik az eredeti fejlesztőkkel. A kereskedelmi részéről egyelőre pontosabbat nem tudok. Ezidáig a régiek szerint működik.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Előre is köszönjük.
Idézet:
„Ezidáig a régiek szerint működik.”

Ha jól értettem, egyelőre marad is így.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Remélem.
(#) gerry hozzászólása Nov 1, 2009 /

Kis segítség kellene! Az eagle-ben hol találok PC táp csatlakozót? A nagyobbik kellene a "12V-GND-GND-5V". Köszönöm
(#) mammut válasza gerry hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Elvileg Con_molex.lbr, viszont én nem igazán találtam benne a szokványos 90°-os táp csatlakozót...
(#) Lucifer válasza gydanee hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Nos a levlistán a következő workaroundot javasolták:
http://www.abstractpath.com/powermenu/
Ezzel átlátszóvá tudod tenni a szerkesztőt, és mögé egy másik programba betöltve a képet tudod szerkeszteni.
(#) Electricboy hozzászólása Nov 3, 2009 /

Üdv!

Lenne egy gyors kérdésem!
Megszerkesztettem egy nyáktervet, és ezt pdf formátumban szeretném menteni/nyomtatni, ezt hogy tudom megcsinálni? (Eagle 5.3.0.)
(#) Bonanza02 válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Izé..
Miért pdf?
JPG nem jó?
(#) Electricboy válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Végül is jó az is. Csak akkor méretarányos legyen.
(#) kaqkk válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

a nyomtató ikonra klikkelsz és az ablakban kiválasztod a pdf-et majd mentés asztalra
(#) MolnarG válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Kép:
File>>Export>>Image
.jpg nincs, de nem is baj, van .png!!

Pdf:
File>>Print
5.6-ba van egy "pdf..." gomb, innen egyértelmű. 5.3-ba nem tudom, hogy van.
(#) Electricboy válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Köszönöm mind kettőtöknek!
(Sikerült!)
(#) Bonanza02 válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

.bmp > .jpg

140.JPG

(#) kaqkk válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ez smd nyák ? A programban a kék szín a forrasztási oldal !
(#) MolnarG válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Nem szeretem a többszörös konverziót, .jpg-t is igyekszem egyre kevesebbet használni inkább a .png .
(#) Bonanza02 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Bocs,de ezt nem értettem.Nem smd. Egyoldalas panelnél csak TOP van,kétoldalasnál van BOTTOM is,az a kék.
(#) dinokal válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Bocs de egyoldalas panelnél csak bottom van, topon a normál alkatrészeket helyezed el, az smd-k a bottom-ra kerülnek.
(#) MolnarG válasza dinokal hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Már bocs mindenkitől, de ha egyoldalas az lehet csak bottom is meg csak top is... alkatrész és tervezőfüggő.
(#) Bonanza02 válasza dinokal hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ha te fotózod,akkor tudsz kinyomtatni olyan klisé rajzot,ami lehet mirror is és fordítasz egyet a klisén.Ha le akarod adni gyártásra,akkor 1 oldalas top, 2 oldalas top+bottom.

(nekem legalábbis így gyártották eddig)
(#) elektrocad válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ez így igaz. A furatszerelt alkatrészek esetében a PAD-ek mindkét oldalon ott vannak. Mivel a program a panel alkatrész felüli oldalát mutatja, a felső, tehát alkatrész felöli oldala a TOP. Alapbeállítás szerint az a piros, a túloldali, BOTTOM (alsó) pedig a kék.
Alapbeállítás szerint az összes alkatrészt a felső oldalra helyezi. Az SMD alkatrészeket az alkatrész felőli, tehát TOP oldalon pirossal, a furatszerelteket pedig a BOTTOM oldalon kékkel huzalozza. Lehetőség van egy rétegű tervezésre is úgy, hogy vegyesen furatszerelt, ill. SMD alkatrészeket használunk, ekkor a TOP rétegen kell huzalozni. Ezért vannak a furatszerelt PAD-ek mindkét oldalon. Az SMD-k az asó oldalra tükrözéssel helyezhetők át.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Teljesen mindegy melyik oldalon huzalozol mert vegyesnél egyik fajtát mindenképpen tükrözni kell.
(#) Electricboy hozzászólása Nov 4, 2009 /

Üdvözlet!
Próbálgatok nyákot tervezgetni több kevesebb sikerrel.
Mostanra elég jól össze jött viszont láttam olyat amit a mellékletben megtaláltok ilyet lehet csinálni eagle-be. Tehát nem az egészet kell kimaratni hanem csak a vezetősávok közötti részt. (nem tudom hogy hívják)
(#) Rakloo hozzászólása Nov 4, 2009 /

Már többször is felmerült,ha egyre gondolunk.
Szóval csinálsz egy Polygont és átnevezedd GND-re.
Következő: »»   157 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem