Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A kapcs. rajzban szerintem egyértelműen benne van hogy a 2-es pont is beköthető legyen, remélhetőleg jól látszik hogy ott is világos a vezeték tehát a húzóvonalnak illene leszállni a 3-as pontról!
@karaszbandi: Ha ráerőltetem akkor nem biztos hogy összeköti, nagyon pontosan rá kellene mutatnom. Ha meg nem köti össze akkor duplán kell kattintani, majd Ratsnest, és csak ezután köthető össze, tehát 3x tovább tart a művelet mint kéne. Ráadásul ha nincs húzóvonal akkor sokszor elég nehéz észrevenni hogy "jééé, erre is el tudom vinni"!
Azért azt ne felejtsük el, hogy ezek még csak bétateszt-verziók, ne várjuk, hogy minden tökéletes legyen! Épp ez a célja, hogy ezeket a hibákat feltárjuk, és eljuttassuk a Fejlesztőknek. Ne akarjuk, hogy egy bétateszt már tökéletes legyen, nem ez a dolga.
Egyébként pedig elektrocad fórumtárs leírta: töltsd le a frissebb verziót, abban sok mindent javítottak már!
Köszönöm, eddig nem is sejtettem hogy a 6.1.0 az bétateszt.
Másik apróság: megváltozott a BRD formátuma, a korábbi bináris helyett XML kódokat használ. Visszakonverzióra van valami megoldás vagy ez így teljesen okés? Egy ismerős szerint ez várható volt mivel ő már az 1.x.y-es verziótól kezdve ismeri és mindig amikor megváltozott a főverziószám, más lett a formátum. Az új program a régi áramköröket mindig beolvasta, fordítva viszont nem működött azaz a régebbi program az új fájlokat nem olvasta. Idézet: „Az új program a régi áramköröket mindig beolvasta, fordítva viszont nem működött azaz a régebbi program az új fájlokat nem olvasta.” Ez minden programmal (szinte) így szokott lenni. Általában a programok fentről lefelé kompatibilisek, ami - ha jobban belegondolunk - nem véletlen, és teljesen logikus is. Idézet: „megváltozott a BRD formátuma, a korábbi bináris helyett XML kódokat használ. Visszakonverzióra van valami megoldás vagy ez így teljesen okés?” Erre - sajnos - nem tudok választ adni Neked.
Én csak azt nem értem, hogy ha valami egyszer jól működik, akkor az egy verzió váltáskor mitől romlik el?
Lehet, hogy ezért nem vagyok programozó?
Igen !!!
Idézet: „A kapcs. rajzban szerintem egyértelműen benne van hogy a 2-es pont is beköthető legyen, remélhetőleg jól látszik hogy ott is világos a vezeték tehát a húzóvonalnak illene leszállni a 3-as pontról!” A kapcs. rajzot nem láttuk. Idézet: „Köszönöm, eddig nem is sejtettem hogy a 6.1.0 az bétateszt.” Nem a 6.1.0. a bétateszt, hanem a 6.1.1. Azt hiszem nincs mód az XML binárisra konvertálására. Az XML nem a felhasználók bosszantása miatt lett bevezetve, hanem, hogy az adatok más XML-t értelmező programban is feldolgozhatók legyenek. Ez, úgy gondolom, egy nagyon jó ötlet volt.
Idézet: „Én csak azt nem értem, hogy ha valami egyszer jól működik, akkor az egy verzió váltáskor mitől romlik el?” Ha elolvasod, mi minden változott és mennyi újdonságot vezettek be, rájöhetsz, hogy nem csak a verziószámot írták át. Sajnos a programok ilyenek, ha megírják vagy működnek, vagy nem. Viszont folyamatosan javítják. Lehet, hogy az elhamarkodott megjelentetés helyett inkább a hibákat kereshették volna. Először január vége - február elejére tervezték a kiadását, erre december közepén kiadták és máris javíthatták. Ez egy kicsit elhamarkodott volt. De azért lássuk a jó szándékot is.
Minthogy magam sem vagyok programozó, így én is csak a másoktól látott, tapasztalt dolgokról írhatok.
Épp most fut egy projekt a cégnél, egy speciális szoftver kifejlesztése, a projekt vezetője én vagyok. Látom, hogy egy-egy verziófrissítés során a fejlesztők mi mindent átalakítanak. Ebből egyenesen adódik, hogy - főleg egy ilyen bonyolult programban, ahol sok az összefüggés - egy módosítás a programban nem csak egy helyen vált ki módosulást, és ily módon szinte "minden mindennel" összefügg. Ha tehát valahol módosítanak egy dolgot, akkor az másutt is generál változásokat, amelyek nem biztos, hogy úgy alakulnak, ahogyan azt tervezték, ezért ott ismét módosítani kell valamit. De ez a módosítás is generál újabb változásokat, megint másutt, amik nem feltétlenül jók, tehát azt megint javítani kell, és így egy szinte végtelen fejlesztési láncba keverednek bele. Az biztos, hogy én semmi pénzért nem csinálnám! Idézet: „Nem a 6.1.0. a bétateszt, hanem a 6.1.1.” Bocsánat, ezt akkor rosszul tudtam. ![]() De ne OFF-oljunk tovább, mert kikapunk. ![]()
Sziasztok!
Lenne egy apró kérdésem. Feliratokat, logo-kat szeretnék szitáztatni a nyákomra. Sajnos csak a 2 féle betűtípust tudom előcsalogatni az Eagle-ből. Van valami megoldás, hogy mondjuk egy Corel vagy más vektoros formátumu grafikát beillesszek a szita felületre?
Szerintem nem OFF, nagyon is hozzátartozik a témához.
Ma volt időm a 6.1.0-val többet dolgozni, és az 5.10.0-hoz képest egy picivel jobban/gyorsabban ment. A vezetékek tördelése elmaradt, de minden 3.-4. Route kellős közepén ESC-et kellett nyomnom, mert "nem adja". Vagy a húzóvonal ragad be, vagy amikor már összeérinteném a végével akkor nem kapja el.
Szerintem, ha lehetne, tudnánk róla. Miért nem jó BMP-ben? Nagy? Jahhh.. kérem...
![]()
Sziasztok!
Eagle 6-ból hogy tudok menteni nyáktervet, hogy 5.4-es verzióval is meg tudjam nyitni?
Most már nem csak az alps rotary encoderrel van gond, hanem a tl072-essel is. Nem tudom bekötni a tápokat.
![]()
Sehogy !!!
Sziasztok!
Már többször belefutottam abba, hogy egy hosszabb szakasz részenkénti összeállításánál az utolsó légvezetékek nem oda estek, ahonnan én folytatni szeretném. Ilyenkor a route csak abból a pontból hajlandó indulni, az azzal ponttal már összekötött másik helyekről viszont nem. Ha a légvezeték mind a két vége rossz pontban van, akkor megáll a tudományom. Illetve jön a szerepcsere és én próbálom kitalálni, hogy az Eagle-nek mi a jó. Pl itt-ott visszabontom, más sorrendben újra rajzolom stb. A képen mellékelek egy esetet, amikor én az oválissal jelölt pontokat szeretném összekötni a program által kijelölt négyszöggel megjelölt pontok helyett. Van erre valamilyen felhasználóbarát megoldás? 6.1.0 Light-ot használok. (Nem Zombee által jelzett problémát ismétlem, nála az egyik kiindulási pont jó volt.)
Itt is működik! Ez sokat segített, köszönöm!
![]()
Sziasztok, ilyen nyákba ültethető csatlakozó lib-et honnan lehet letölteni? Üdv!
Hello!
Hülyeség végigrajzolni mégegyszer csak azért hogy a hosszabb útvonalon köthesd be! Az én megoldásom az, hogy a kívánt útvonal egy részét(kivéve a két végpontot) WIRE eszközzel rajzlom meg, majd jobbegér-->Name; és itt beállítom azt a vezetéknevet amelyiken az összekötést akarom végrehajtani. Eredmény: a szabad kézzel rajzolt vezeték két végpontján megjelenik az Unrouted húzóvonal, amit azonnal be is köthetsz mindkét végén.
Úgy van, de IMi linkje a probléma felvetésre mutatott, egyel alatta a van a megoldás, hogy nyomd a CTRL gombot és úgy kattints az egér bal gombjával a neked jó pontra.
Hát még van mit tanulnom, ez nekem is hasznos volt...
![]()
köszönöm segítő hozzászólásodat....
közben rájöttem, hogy van ez az import-bmp.ulp lehetőség, és ha a BMP felbontását úgy állítod be, hogy 1 pixel 1mic-nek feleljen meg a rajzon, akkor szép lesz a grafika, pixelesedés nélkül :p
Egyébként ha BMP-ból kell importálni akkor tudtommal nem pixelek hanem csíkok keletkeznek. Jól tuom?
És egy kis apróság. Ha már az új változat XML-t használ aminek kódját - szerintem - nem nehéz megérteni, akkor lehet hogy a képeket egy külső program is előállíthatja. Neadjisten írni is lehetne ilyet.
Csíkokká alakítja, de úgy kell beállítani a felbontást, ahogy leírtam. Így a csíkszélesség a beállított érték lesz. Tehát, ha mm-es értéket állítasz be, akkor mm-es lépcsők lesznek a grafikán, tehát pixelesnek látod...
Senki nem tud segíteni az alps rotary encoder gombjának bekötésében?
![]() Az EC12E-nek nem tudok vezetékeket húzni a gombjára sehogysem.
A lib szerkesztesevel lehetne segiteni rajta, mert valoszinu nincs raszteren a bekotesi pont. Esetleg vedd kisebbre a rasztermeretet, es talan sikerul.
Próbáltam kisebbre venni, de nem sikerült úgy sem. A lib-en elvileg ott vannak a pontok a lábak végén, de mégsem sikerül.
Szia!
Nem tudom erre gondolsz-e? ALPS Ha igen, akkor nincs ezzel semmi baj, csak az, hogy valami dilettáns kolléga alkatrésze ellenőrzés nélkül került a programba. Az ALPS katalógusában, ezen a néven, én egy öt lábú eszközt találtam, amiből három A, B, C, az elektromos csatlakozása, kettő pedig a kapcsoló házából kialakított mechanikus rögzítőfül, aminek semmilyen elektromos szerepe nincs. Tehát az alkatrész szimbólumán nem is kellene szerepelnie, pláne nem nyomógomb kivezetéseiként !!! Viszont legalább lehagyta a kivezetések (A,B,C) jelölését, ami tényleg fontos lett volna... ![]() Egyszerűen, hagyd figyelmen kívül ! u.i. azért a NYÁK tervezésekor ellenőrizd, hogy melyik láb, melyik kivezetés, mert ezek után ugye.... ![]()
Szeretnék kapcsolási rajzot és nyáktervet egyszerre másolni a "duplicate" nevezetű ulp, scr és társai segítségével (Bővebben: Link).
De már hónapok óta nem használtam ezt a módszert és azóta átváltottam az 5-ös Eagle-re. Le akartam hát tölteni ismét a Cadsoft oldaláról a szükséges fájlokat (duplicate.scr, markers.scr, duplicate_schematic.ulp, duplicate_board.ulp), de már nincsenek fent a neten! Megvan valakinek? Nem értem miért. Sok munkaidőt spórolnék vele... |
Bejelentkezés
Hirdetés |