Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Abból könnyű bmp-t csinálni: pdf to bmp
Ki lehet az alkatrészek tápjainak automatikus összekötést kapcsolni anélkül, hogy az érintett alkatrészeket a könyvtárban átszerkeszteném? Mondjuk ha egy optocsatolós leválasztás két oldalára jutnak ilyen IC-k, akkor biztos nem kell összekötni őket. A kapcsolási rajzon nem látszik csak a nyákterven. Ha a rajzon az egyik IC Vcc lábát bekötöttem valahova, pl. egy másik lábához, vagy csak egy vezetékhez aminek a másik vége a levegőben van, akkor már nem kötődött más Vcc-hez. Ha valaki meg pont kihasználná, pl. egy engedélyező lábat fixen odakötne a saját IC-je valamelyik tápjához, az is hoppon marad. (7.5-ös verzióm van.)
Ha nem akarod valamelyik IC tápját a közös tápra automatikusan kapcsoltatni, a kapcsolási rajzban az adott alkatrészre az INVOKE paranccsal elő tudod hozni a táp pineket és oda kötöd (ahhoz a nethez) ahová akarod. Ha más nethez kapcsolódik, a panelen sem huzalozza a közös tápvezetékhez.
Megvolt az invoke és huzalozással láttam, hogy eltűnik, csak reméltem van valami globális, vagy (kapcsolási rajzra helyezett) alkatrész szintű ki/be kapcsoló erre, hogy még tervezés előtt frissiben le lehessen ezt a funkciót lőni amikor engem zavarna. (Szóval mindig.
![]()
hA nincs a kapcsolásodban 100db IC, akkor nyugodtan meg lehet jeleníteni egyesével is a táp lábakat, amiket oda kötsz ahova szeretnél.
Idézet: „még tervezés előtt frissiben le lehessen ezt a funkciót lőni amikor engem zavarna. (Szóval mindig. )” Csak azt ne mondd, hogy mindig minden IC -t más tápra kötsz. Éppen ez a lényeg, hogy az azonos táplálású IC-k esetében nem kell bajlódni a tápokkal, megcsinálja automatikusan, a kivételhez meg ott az INVOKE. ![]() Idézet: „alkatrész szintű ki/be kapcsoló” Hát az INVOKE éppen alkatrész szintű, az egyes alkatrészekre vonatkozik. ![]()
Ok, köszi!
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Rajzoltam egy schematic-ot, de most mikor meg szeretném nyitni akkor ezt mondja az Eagle:
Idézet: „Hiba: sor 7528, oszlop 67 a 'SUPPLY1' név újra lett definiálva a <part> tagban” Meg lehet ezt javítani valahogy szerintetek? Nem szeretném újrarajzolni az egészet...
Üdv.
Nem tudja valaki véletlenül , hogy az eagle-ben hol találom meg a 2SC5200 tipusú tranzisztort vagy a tokozását csak.? Köszönöm!
Innen úgy látom letöltheted, csak regisztrálnod kell hozzá. Bővebben: Link
Üdv.
Keresem azt a *.lbr filet az eagle-ben, ahol megtalálom az Bővebben: Link uA709 IC-t Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
Keresed? És? Az még nem kérdés.
Ha egy kicsit feljebb néztél volna, a sárga mezőben van egy link, ahol több, mint 25 millió alkatrészből válogathatsz. ![]()
Készítettem egy nyáktervet, amiből több darabot szeretnék feltenni egy 10x10cm-es nyákra (később pedig majd feldarabolom a nyákot). Eddig semmi gond, de a nyákon az alkatrészek pozíciószámai (pl. C3, C4, IC2, R3, stb) is fel lennének írva. Viszont amikor az Eagle-ben a nyákot másolom, akkor a másolaton (értelemszerűen) átírja a pozíciószámozást, mert nem lehet két egyforma pozíciószámú alkatrész. Próbáltam átrakni másik rétegre a feliratokat, és külön másolni, de ez nem működik.
Létezik egyszerű megoldás erre a problémára, azon kívül, hogy a másolás előtt minden egyes alkatrészhez külön feliratot készítek? Tippként kaptam olyan megoldást is , hogy az alkatrész értékéhez írjam a poziciószámozást, mert azt nem változtatja meg másoláskor. Ez működne is, csak ugyanannyi munka mint egyesével feliratozni az alkatrészeket (bár ha lenne rá olyan ULP ami megcsinálja....).
Esetleg ha készítenél egy mindentől független másolatot a feliratokról, akkor azt már tudnád duplázni, és mozgatni. Ha lehet ilyet egyáltalán. Amikor nekem ilyen kellett, külön írtam a pozíciószámokat minden alkatrészhez külön szövegként.
Szia!
Van rá ULP. Most mobilról vagyok, de ha emlékeim nem csalnak, hackaday cikk is van róla. A kulcsszó: panelize A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
A kulcsszó volt a lényeg: van panelize.ulp az Eagle-ben, és pontosan azt teszi amit kell! Köszi!
Ez a minimum azok után, amennyit a honlapodon lévő dolgokból hasznosítottam az évek folyamán. Végre valami kis viszonzást tudtam adni érte
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
Kerestem, le is van töltve a linear.lbr file (az Eagle oldaláról az összes lbr file megvan) , de nincs benne, engem pedig az *.sch kapcsolási rajzhoz szükséges szimbólum érdekelne ... mint pl. a mellékelt képen ...
Nem lehetsz ennyire érthetetlen, vagy mennyire szájbarágósan kell valamit elmagyarázni?
A fenti sárga mező utolsó sorára utaltam. Szájbarágósan ezt a szöveget keresd ezen az oldalon fent: Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com és a leírás hozzá. Így már érthető?
Nem olyan nagy dolog egy alkatrészt megrajzolni/létrehozni az eagle-ben. Szerintem találhatsz leírást hozzá. Ha sikerül a dolog, onnantól kezdve nincs olyan probléma, hogy valamely alkatrész nincs benne az Eagle-ben, mert pillanatok alatt létre lehet hozni. Sokszor nem is állok neki .lbr-t keresni a neten, mert hamarabb meg tudom rajzolni az alkatrészt az adatlapja alapján.
Most nézem egy sima 709-es kell? Melyik tokozással? Írd meg, és megcsinálom neked. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
Tessék, 8 lábú, DIL8 és SO8 tokkal megfelel?
Nem vagyok értetlen, elég sokat átnéztem! De nálam nem jelenik meg a symbol a 709 típusnál, bármelyiket is választom, fizetni meg nem fogok érte ... ezért kértem, amit kértem.
*** A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2017
Köszönöm szépen! a következő az lett volna, hogy megrajzolom, csak még el kell olvasnom, hogy hogyan.
Nem néztem utána, hogy milyen alkatrészeik vannak, és milyenek nincsenek.
Azt nem írtad korábban, hogy már utána néztél, ezért válaszoltam, amit válaszoltam, *** A képen látható "Average Price" az alkatrész átlagára, nem pedig az adatbázisba való elkészítés ára. Az ingyenes használat esetében havonta egy alkatrészt ingyen megcsinálnak a kérésedre, nem kell érte fizetned. *** A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2017
"... Kerestem, le is van töltve a linear.lbr file (az Eagle oldaláról az összes lbr file megvan) , de nincs benne, engem pedig az *.sch kapcsolási rajzhoz szükséges szimbólum érdekelne ... mint pl. a mellékelt képen ..." - *** A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2017
Köszi még egyszer, igaz a DIL14 tokkal kellett volna, de próbálkozok ...
Az is bent van
A személyeskedő, ill. nem ide tartozó szövegrészek eltávolítva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |