Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A FRAME törlést már próbáltam, most újra megpróbáltam, nem engedi. Tehát (nyilván) csak az sch-ról van szó. Pillanatnyilag csak egy lehetőséget találtam, ami randa, de a célnak megfelel - rátettem egy A3-as frame-et az A4-esre és tovább rajzolom a scheetet a bővítéssel. A boardon ez nem kelt problémát, a kapcsolatok folytatódnak, a konzisztencia megmarad. Persze, ha valakinek van korrekt ötlete, azt szívesen fogadnám. De az nem úgy működik, hogy ötletelek, aztán mondok valamit, tanács előtt célszerű kipróbálni, és ha működik, akkor javasolni...
Szendru Idézet: És persze célszerű lenne a válasz gombot használni, és nem leszúrni a fórum látogatóit, akik úgy próbálnak neked segíteni, hogy a probléma náluk nem áll fenn, esetleg még sose jött elő. Ha pedig azt nézzük, hogy te mennyi segítséget nyújtottál a probléma reprodukálásához? Egész pontosan semmit.„De az nem úgy működik, hogy ötletelek, aztán mondok valamit, tanács előtt célszerű kipróbálni, és ha működik, akkor javasolni...” 1. melyik verzióban készült az eredeti terved? 2. melyik verzióban jött elő a probléma? 3. licenc típusa? 4. hol van a hibás projektfájl, amin esetleg ki lehetne próbálni a megoldást? 5. hogyan készítetted a "hibás" fájlt?
Idézet: „Persze, ha valakinek van korrekt ötlete, azt szívesen fogadnám. De az nem úgy működik, hogy ötletelek, aztán mondok valamit, tanács előtt célszerű kipróbálni, és ha működik, akkor javasolni...” Az, hogy nyugdíjas vagy, - te írtad - nem ok arra, hogy ilyeneket írj. A csütörtöki mindkét válaszunk működik, a válaszadók több éves tapasztalattal rendelkeznek. Ezek korrekt "ötletek" voltak. Idézet: „A FRAME törlést már próbáltam, most újra megpróbáltam, nem engedi.” Miért nem engedi? Milyen hibaüzenetet ír ki a te verziód? Minden egyes szimbólum - a frame is az - a megragadási pontjánál törölhető, elmozdítható, stb. A frame esetében általában a bal alsó sarkában van, arra kattintva a színárnyalata megváltozik, csak akkor törölhető.
Én nem vagyok a dolog szakértője, de még a probléma felvetésed sem értem.
Kipróbáltam, és nekem minden gond nélkül sikerült egy A4-es keretet A3-ra váltani. A "keret" is egy sima alkatrészként kezelhető. Letöröltem a bal alsó sarkon való kijelölés után, és minden gond nélkül felraktam helyette egy A3-as méretűt. Az csak részben tartozik ide, minek a keret. Ezt régen, a papíralapú rajzokon való tájékozódás miatt találták ki, de a mostani monitoros rajzolásnál a keresők ettől sokkal hatékonyabban találnak rá akármire.
Sziasztok!
Sprint Layout után az Eaglet is szeretném megtanulni. Nyákterv készítésnél a légvezetéket hogyan tudom automatikusan eltüntetni, ha már be van kötve a vezetősáv mindenhova? Ha kikapcsolom a rétegét, akkor még azt sem mutatja, ami még nincs bekötve a padhez. Régebbi verzióban úgy emlékszem, mintha automatikusan csinálta volna.
A RATSNEST parancs lesz a te barátod. Kis zöld pöttyök gomb.
A kérdésed alapján nekem úgy tünik, hogy rossz eszközzel kötötted össze, mert magátol el kellene tünnie az összes légvezetéknek. Lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem a megfelelö "net" helyett "wire"-t használtál a kötögetéshez.
Nálam eltűnik ha újra rákattintok a légkötésre.
Az mindegy, igy nem a normál folyamat.
Valóban, nem jó eszközzel kezdtem neki.
"Alkotó válasza szendru hozzászólására"
Stimmel, erre - anélkül, hogy olvastam volna tanácsod - ma jöttem rá. A gond az volt, hogy nem az "origóban" kattittottam rá. Így már kapásból törlődött. De azért köszi! Üdv. Szendru
Légy szíves, és használd a "Válasz"-t, ha valakinek a hozzászólására válaszolsz, így könnyebb nyomon követni a beszélgetést!
Köszönöm.
Ahoy,
Tud-e valaki valami módot arra, hogy cam fájlból tudjak CAM feladatokat tudjak "headless" módban parancssorból futtani? A parancssori argumentumokat elnézve lehet CAM taszkokat futtatni feladatonként, de komplett feladatfájl futtatására nem láttam lehtőséget. Ezt meg tudnám oldani úgy, hogy a CAM fájlt felparsolom lévén INI, majd ez alapján meghívogatom az EAGLE-t, de ez így azért még a nemán kategóriába esik. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
Csak egy ötlet, én nem próbáltam: Script-tel próbáltad?
Hát a scr-ekben elvileg ugyanazokat a parancsokat tudom futtatni, mint amit a parancsértelmezőben. Namost a CAM processzorra vonatkozóan nem találtam semmilyen parancsot .
Érdekes módon például PRINT parancs létezik.
Akkor félreértettelek. Azt hittem több CAM jobot akarsz összefűzni.
Mivel ilyen kérdéssel még ne találkoztam, nézz körül itt. Akit érdekel az ULP programozás, mellékelek egy már néhány éves leírást. Korábban, amíg a Cadsofté volt a program, elérhető volt a honlapjukon.
Nem, egy CAM jobbal kellett volna gerbert generálni N+1 nyáktervből, és nem akartam kézzel csinálni.
Autodeskes fórumon már kérdeztem, de egyelőre senki nem válaszolt. A poén az, hogy ez már 8 éve is téma volt.
Sziasztok.
Ha telefóliás nyákot tervezek top,és botton oldalra, poligonnal körberajzolom a nyákot, elnevezem GND-nek, és akkor szépen kitölti a keretig telefóliával. Ha megrajzolom a panel keretet a dimension rétegre, akkor már nem tölti ki a széléig a telefóliával. Viszont a NYÁK gyártó panaszkodik, hogy nincs meg a panel széle, ha nincs dimension réteg. Nem tudja hol kell a kontúrmarás. Tudtok valami módszert erre? Köszönöm! Zoli
DRC szabályok közt a "clearance" fülön a "copper/dimension" értékét állíthatod, az szabályozza.
Először megrajzolod a keretet a dimension rétegen, majd a poligonnal folytatod. Azután nevezed el GND-nek, majd a "Ratsnet" ikonra kattintasz, és "voilá"...
Nálam frankón működik.
Talán verzióeltérés miatt, de a kívánt paraméter egy másik fül alatt található, nem Clearance hanem Distance, de egyébként pont azt csinálja amit most el akartunk érni.
De az is lehet, hogy csak elírtam a fül nevét, viszont remekül megmutattad a képen, hogy melyik pontot kell keresni
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
A kontúrmarást a 46-os Milling rétegen kell bejelölni.
Helló. A kérdésem: ez milyen csatlakozó (nyákba forrasztható) és hol található az eagle-ben?
Elterjedten késes csatlakozónak hívják, és többféle méretben létezik. A fotódon tördelhető kialakítás van, és ha jól gondolom egyben tud fogadni vagy 1 db 6,3-as csatlakozót, vagy 2 db 2,8-ast. Ilyen ez ha a HEStoreban vennéd.
Ez hasonló: Pack 500 Vertical PCB Blade Connectors 6.35mm X 0.8mm
Bővebben: Link vagy ez: Bővebben: Link Az EAGLE-ben én nem találtam, de keresgélj a con- nevezetűeknél.
Szia,
A DRC beállításokban rendesen add meg a gyártó által meghatározott paramétereket, így a távolságot is a panel szélétől (ez általában minimum 0,25mm). Majd gerber generálásakor minden rajzra tedd be a Dimension réteget is, így rajta lesz a valós kontúr.
Kedves Godypapa és Alkotó. Ezeket én is megtaláltam, de most egy panelt kellene lemásolnom. Azt nem tudom, hogy az eredeti kettős késesre 2 db. keskeny csuszka megy rá (gyárilag) vagy csak egy széles. Mert ha az utóbbi, akkor helyettesíthető a ti általatok javasolttal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |