Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni,adott egy proteco leader 3 szett Q80a típusú vezérlővel,zárási infrasorompóval. Betanítás megtörtént,rendeltetés szerűen működik egészen addig amíg a zárás folyamat meg nem szakad mert valaki átszalad a fotocellán. Utána a kapu addig nyit ameddig be nem feszül,és onnantól nem lesz újra pozícióban csak kulccsal oldom a motorokat és a helyére mozgatom. Találkozott valaki esetleg ezzel a problémával? Köszönöm a segítséget
Hello!
Nyitáshoz is szükséges ütköző. Szerintem itt lehet baj
Szerintem is illik mindkét végállásban ütköző.
Arra nem tudtam görcsöt kötni, hogy "átszaladástól" miért "feszül" be. Szerintem nem attól. Magát a nyitott állapotban befeszülést, ugyan nem ennél kapunál, már én is tapasztaltam, és valóban csak "kikulcsolással" lehetett működésre bírni. Azóta viszont működik, úgyhogy a kérdés tisztázását későbbre (azaz amikor megint nem tudom becsukni ) halasztottam.
Hello!
Proteco kapunyitóval kapcsolatban nincs tapasztalatom ilyen téren. Minap raktam fel egy motorline nyitót, mc2 vezérlővel és észrevettem, hogy áthaladáskor, vagy mikor kézzel megállítom indítom, a beállított idő fog lefutni, mintha a teljes nyitást vagy zárást hajtaná végre. Beninca cuccokat jópárat felraktam, az nagyjából eltalálja mennyire van nyitva és nem a teljes üzemidőig nyomja ki vagy be a kaput. Szerintem itt elcsúszhat a dolog, főleg ha nincs ütköző és teljesen ki vagy benyomja a mechanikát.
Mindenképp kell nyitási ütköztetés mert meg fog halni az orsós szerkezet, nincs mindegyik felkészítve határolásra.
Azért kell az ütköző, ha pedlógázzal nekimegy (ami egyébként nem szokásos és nem rendeltetésszerű) akkor is el tudjon indulni, ha a menet végére fut a motor, akkor sajna be tud ékelődni, hogy nem tud vissza indulni, valamint megnézném a kondenzátorok állapotát, ha esetleg nem új szettről van szó
Hali!
A Proteco-nál, az van a leírásban, hogy nyitási funkcióhoz nem szükséges ütköző. A motornak a belső mechanikája úgy van kialakítva, hogy nem szabad neki megszorulni. Ennek ellenére, ha valaki mégis ilyet vesz, és megkér hogy telepítsem neki, én biztos rakok oda is. De én, ezt a típust biztos nem veszek senkinek!
Sziasztok
Life Acer tolókapu nyitóhoz vadásznék dokumentációt, nyilván nem arra gondolok, hogy kell lebetonozni, meg rákötni a 220-at, hanem a vezérlésének a programozási leírását.
Se kép...se típusszám? 4...AC4R...6, stb?
Sziasztok,van egy tolokapum ami PROTECO MOVER-8N tolókapu motorral es ROLL 230 vezerlovel van szerelve.
Ha a tolokaput utkozben megallitom,utana nem indul el, csak ha aramtalanitom, akkor se mindig. Mi lehet a hiba? Koszonettel varom a segitseget.
Szia Acer Ac4p van a motorjára írva a vezérlés oldalára 838A van.
Örök hála, ha tudsz segíteni.
Mellékeltem még a tasztatúráját, mintha a világon nem létezne, irgalmatlan homály az egész, legszívesebben felgyújtanám.
A poén az, hogy a hibát amivel hozták megjavítottam, de nem tudom tesztelni. Eleve mekkora hülyeség, hogy nem reagál a végállás kapcsolókra, de mégnagyobb hülyeség, hogy NO-esek a végálláskapcsolók. Az is hülye aki ezt forgalmazza, ezt most megcsinálom, ha már bevállaltam, de ezt a kife márkát az életbe többet látni se akarom.
Na, megoldódott6 a nagy rejtély, nekem a leírásom szárnyaskapunyitóhoz volt, ez meg tolókapunyitó (a tasztatúra ugyanolyan) Amannaál a 10-essel kell indítani a menet beidomítást, ennél meg a 7-essel... pfff
Érvéghüvelyezés van, csatlakozásokat átnézted, biztonsági eszközök jól működnek?
A motor kondiját is meg kellene nézni, kapacvesztett lesz...
esetleg a motor kivezetésekre köss 2 izzólámpát (hagyományost!), azon láthatod a vezérlés "akarja-e" mozgatni a motort A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Ékezetek?
A megállítás többféleképpen történhet...de fogjuk rá, hogy a távirányítóval állítod meg félúton. De az is történhet "csukás" vagy nyitás közben is... A Roll 230-ból is létezik min. "nyócféle" ! Pl.: Bővebben: Link A tiéd melyik verzió? A vezérlőn vannak nagyon "beszédes" LED-ek...ezek jelzéseiből kiolvasható a hiba. Ha "beragad" valamelyik "Limit SW" végállás mikrokapcsoló...azt a LED-ek egyike jelzi. Ha nyitás közben megállítod és beragadva marad a "CL" mikrokapcsoló, akkor logikus, hogy meg sem fog moccanni a következő gombnyomásra, mert... ??? Az "nem indul" is jelenthet néma mozdulatlanságot, vagy "motormorgással" kisérve...
Hali
Ismeri valaki ezt a modult? Bővebben: Link Sim kártyát nem látja, USB-ről nem kapcsolódik. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2022
Sziasztok
adódott egy kis problémám egy GardenGate Roll230 ver.2020.2 vezérlő panellal. A napokban egyszer csak nem működött. Én telepítettem magamnak így szétszedtem és azt vettem észre hogy a infra érzékelők felőli részen meg van égve a NYÁK, szétszedtem az érzékelőket és az adó nyákján található ellenállás is el van porladva kicsit. A NYÁK-on található 230V illetve 12V LEDek valamint a megállító visszajelző LEDek világítanak csak az infa rész halt meg, olyan mintha túláramot kapott volna mert egy kb 1 forintos nagyságú égés nyom a műanyag kötő dobozon is volt. Kérdésem az volna hogy a csatolt képek alapján javítható e a vezérlő NYÁK megégett része és javítás után működhet e, illetve honnan lehetne kideríteni hogy mekkora ellenállás van az infra jeladóba? A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2022
Az első fotódon a kondi púpos? Gyanús hogy valami zárlat van a panelen, azért füstölt el az ellenállás, valószinűleg a táppal sorban van, a stabkocka tehermentesítésére. Az értékét nem tudom, nézd meg a stabkockát milyen, pár voltal adj többet labortápról, hagyd ki az ellenállást, figyeld, az áramfelvételt
Hello! Nem ártana a fotocella típusszámát megnevezni! A neten talán van más kép is róla...
Én 100 ohm körüli "biztosíték" ellenállást be mernék tenni a helyére... De fontosabb lenne a Roll 230V vezérlő működőképességéről meggyőződni...ez a fotocella bemenet átkötésével kideríthető. Ha a vezérlő nem működik, akkor...
Fotocella előtét ellenállás megégés általában a Infraled hiba miatt szokott lenni, van, hogy csak melegszik mint állat.
Nekem vannak régi biztonsági kameráim, amiből szoktam kiszedni infraledeket és ezekkel helyettesítem.
Igen jól látod nekem elsőre fel se tünt de nagyító alatt látszik. Valamint egy IC is eldurrant a vezérlő paneljén nekem az sem tünt fel Elviszem egy szakihoz kérek rá szakvéleményt meg árat hogy egyáltalán lehet e és megéri e javítani. Az új szett 25 körül lenne postával együtt.
Én első körbe villámra gyanakodtam mert a múlt héten adta meg magát amikor többször is volt viharos idő és ez az infra egy vas oszlopon pihen ami 230 magas és 1 méter van a földbe, körülötte pedig fák de lehet hogy rosszul gondolom.
Ha a vezérlő alatt a kapu vezérlőt érted... Jobban jársz, ha nem "szakihoz", hanem a gardengate.hu -hoz viszed ha a pic kontroller durrant el, csak ők tudják cserélni... ha mást nem is, de legalább hívd fel őket, mit mondanak.
Ha az infra is Gardengate-s, azt is... Idézet: „ez az infra egy vas oszlopon pihen ami 230 magas” Hú, majdnem akkora mint a csepeli vasoszlop. Inkább lámpa kell a tetejére, mint infra az aljára...
A szaki alatt egy hivatalosan dolgozó elektronikai műszerészt értettem. Elküldtem a képeket a GardenGatenek kedden lesz műszerész akkor fogja megnézni hogy érdemes e vele foglalkozni.
Basszus, nincs ember abba a városba aki tudna forrasztani?
Hogyne lenne, és nem csak cinez, hanem
még ki is vizelez.
Értetlenül állok egy hiba előtt.
Roll230, kétszárnyas, én üzemeltem be 2 éve, azóta hibátlan. Úgy van beállítva hogy távra nyit, majd 20 másodperc múlva automatán zár, 1 pár fotocella van használatba. 1 hete meghülyült, random kinyitott, vagy visszacsuk vagy nem, ezt éjjel, nappal, bármikor, naponta 1-5x produkálta. Lekötöttem a fotocellákat, hátha az bezavar, áthidaltam a foto bemenetet, így csak a kapunyitó maradt. Ugyanazt csinálja. Környéken villámlás, villámcsapás nem volt, áramszünet sem. Valaki találkozott ilyennel, van valami ötlet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |