Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A felirat felől nézve: ECB. Bővebben: Link
Jelenleg így van bekötve. Viszont két adatlap másféleképp írja és nem működik a cuccos. Most akkor még sz.pjak a kiforrasztással vagy inkább akkor most kuka?
Melyik az a két adatlap? Nem szopni kell, hanem megtalálni a hibát!
Így néz ki az enyém inkább:
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/stmicroelectronics/4186.pdf De ezt találtam elsőre, és ehhez viszonyítottam: http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/40/BD140.pdf
Mindkét adatlapban azonos a bekötés. ECB
Tényleg. Csak a számozás más. Most már viszont megégettem magam a pákával is és kezdek fáradni, úgyhogy valami ötlet esetleg még?
( meg akkor visszaforrasztgatom amit sikeresen kiforrasztottam... )
Egyenlőre nincs több ötlet. Talán még rakhatnál fel képeket is, de ne ide, hanem a H-hidas topikba. Multiméterrel ellenőrizd azért a tranzisztorokat, ha már kint vannak. Jó éjt!
Rendben. Azért köszi a segítséget!
Jóéjt!
Nekem az a kérdésem, hogy a rajzon a potit ugye úgy kell bekötni, hogy azt a lábat ami mellet nincs másik, tehát egy van összekötöm a egy másikkal ahol kettő van, és a megmaradt egyet pedig a földre kötöm ?
Bővebben: Link
üdv
vannak képeim a tegnap említett panelekről. lehetséges, hogy csak a nyákon égett el a réz? vagy ha ilyen túlfeszt kapott ez-az akkor biztos h elromlott más is? a 14lábúakat hogy tunám mérni? van rá mód?
Kedves Fórumozók!
Igaz új vagyok, és tökre nem hozzá értő De lelkes. Olyan jellegű kérdésem lenne, hogy adott 11db LED illetve még egy 10részes ledsor. Ezeket szeretném egy chippel vezérleten 1 másodperces lépcsőnként váltakozva kapcsolgatni. Vagyis pl. első idő pillanatban ég az 1, 3. led plusz egy led a tízes sorból A második idő pillanatban pedig másik ledek pl. 2, 4-es és egy másik led a ledsoron világít. STB STB kb 5-6 ciklusról lenne szó de max 10. Mire van szükségem ennek a megvalósításához? Nyilván a ledekre és a ledsorra Ezt mindjárt gondoltam. Halottam továbbá hogy a ledekhez előtét ellenállásra van szükségem ,ha igen milyenre? Illetve ez a ledsornál is kell e minden ledhez. Szerintem igen ha logikusan gondolkodom. Továbbá kéne ugye egy chip amibe valami úton módon bele kéne írom a váltási léptéket, és hogy mikor melyik ledhez kapcsoljon feszültséget. Szóval, hogy tudom megcsinálni mindezt úgy hogy 9-15v között működjön. Legideálisabb a 12v lenne. Próbálkozom ExpressPCB-vel szerény tudásommal vázolom mire gondoltam kb (elvi síkon), de lehet marhaság Segítő megjegyzéseiteket előre is köszönöm. Feri
Valószínű. Láttam már érdekes bekötésű potmétert. +++ Én a csuszkát teljesen le/balra tekerném, majd megnézném ellenállásmérővel/dióda/szakadásmérővel, melyik két láb zárlat. Azt kötném össze, illetve a földre. Biztos, ami ziher.
Sziasztok!
Én is kezdő vagyok. Most gondolkodom egy egyenfeszültségű tápegység beszerzésén, de ahogy nézem elég borsos árfekvésben vannak. Ezért elhatároztam, hogy magamnak kell megcsinálnom, ha nem akarok rá így az elején tízezreket költeni. A kérdésem a következő: mennyire érdemes kereskedelmi forgalomban is kapható tápáramkörökből nekiállni tápot készíteni? Jó minőségűek ezek? Kinek mi a tapasztalata velük? Példa a HEstor-ból
Attól függ mik az igényeid. Milyen tápot szeretnél kezdésnek. Én is kezdő vagyok és magam építem a tápom. Kezdésnek nekem elegendő a 1,3-10V szabályozás és 500 mA terhelés. Ha érdekel küldök róla bővebb infót. Próba panelen már üzemel. Most tervezem hozzá a nyákokat.
Nekem még vannak olyan ellenállásaim és kondijaim is,ahol számokkal vannak feltüntetve az értékek.A gond akkor van amikor egy pindurka ellenállásra is számmal írják az értéket.
Hello mindenkinek.
Én igen amatör vagyok mivel autókat készítek hobby szinten így ez a rész nekem kínai. De mivel olvasgattam miket írtok így láttam hogy van itt segítő kész ember Az volna a fő problémám. Van egy erősítőm egy SANSUI AU-4900 jelzéssel. Hiba jel az hogy kb 40 perc használat után elkezd szisteregni mint az állat és hiába halkítom le akkor is üvölt. de míg ezt nem kezdi el nagyon jól müködik. szétszedtem és van benne 2 darab50v 3300µF 85c jelzésű kondi ebből az egyik teteje púposodik. ez lehet a hiba oka? vagy más? Kitakarítottam komperosszoral kifujtam hátha melegedés de semmi ugyan olyan bekapcs müködik aztán idővel kezdi a hülyeségét. Valakinek valami ötlete? Vagy hogy mit tudok tenni megnézni meg ilyenek. Előre is köszi. DE a másik. mivel mindig is kreatív voltam szeretnék itthonra egy jó kis erősítőt építeni aminek az ára sem vészes de a hatásfka az árához képest igen jó. háha tudtok valami jó kis Kit et. köszi
Üdv! Egy pitbikera szeretnék sebességfokozat kijelzőt építeni barátom elmondása szerint van benne egy olyasmi szerkezet hogy egy réz forog körbe valami műanyag körűl és abból egy vezeték jön le és minden sebességnek van egy helye ahol megáll ez a kis rézdarab nem láttam még csak így elmondás szerint!
1db kábel jön le róla ezért nem tudom, hogy működik de gondolom, hogy sebességfokozat kijelzőhöz van mert minden sebességnek megvan a hely ahol a réz megáll! Szerintetek ez, hogy működik milyen kapcsolást lehetne ehez építeni! Köszi!
Az első dolgod legyen az elkók cseréje!
Sziasztok!
Egy kapcsolasbn azt irja: R409 F4,3 2w Mit jelent az F?
7mega ppdfbe, nem tudom csatolni!
http://www.girlshare.ro/489320.7 A sortrafo 2 es labarol jon ki a 16 v ami ramegy a 12v os stabkockara, az egyeniranyito dioda elotti ellenrasrol volna szo.
Az egy fusible (F) ellenállás. Pótold egy 2W-os, 4,3 ohm-os ellenállással, ha rossz.
Hi!
Magam részéről ha bonyolultabbat akarsz, akkor egy PIC-es vezérlést ajánlanék ( lásd 18f4550 ) ha meg valami egyszerűbbet, akkor nézd meg a hobbielektronika egyszerű kapcsolások részt, ott van LED villogtatás.
Szia! Három lehetőség van szerintem az elgondolásod megvalósítására.
1: Logikai lapukkal kell kialakítani a "dekódoló" hálózatot. Nem egyszerű de kis fejtöréssel lehuzalozható. 2: Bináris számláló + n-1 dekóder ( , vagy 4017-es számláló IC ) és diódahálózat. Itt a logikai kapcsolatot a diódahálózat fogja alkotni. 3: A feladatnak megfelelően fel kel programozni egy mikrokontrollert, PIC-et vagy AVR-rt. Egyszerű hardver. De a program megírásához és az CHIP felprogramozásához kell egy kis programozói ismeret és programozó "készülék". Ha jól értem akkor a következő lenne a folyamatábra a LED-ek vezérlésére:
Ahol 1-es van ott a kimeneteken magas H-szint mérhető. Remélem valami hasonló folyamatra gondoltál.
Üdvözletem!
Nézgettem e-shopokban BNC-banándugó átalakítót.Példának okáért,itt a HE store-ban 4000Ft-ért vesztegetik.Mármost a kérdésem:Ez valamilyen speciális kütyü?Mert ha nem,akkor mi kerül ennyibe rajta? Köszönettel:Máté.
Sziasztok. Nekem most kivételesen nem elektronikai kérdésem van. Azt kérdem, hogy hol lehet olyan kis szekrény-polcot venni, amibe az alkatrészeket lehet rakni. Kihúzós fiókos, ami az üzletekben is van?
Szia!
Válogass: Bővebben: Link
Aha, köszi. Nekem egész pici is jó. Azt hittem tudtok boltokat is :pirul:
Az ott szinte mind bolt. Kattints a képekre és bejön a kép nagyban, majd kattints a kép mellé és bejön az üzlet weboldala. Ez a másik fajta (hagyományos) keresés: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |