Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen,persze akksis.Egy Aprilia SR 2008-as.
Sziasztok.Van egy trafom ami egyeniranyitas utan 33 v jon ki.Ennek a kapcsolasnak szabad akkorat adni?
Sziasztok!
Lehet abból baj, ha egyenáramú hídra egyenáramot kapcsolok? nem melegedhet túl, hogy mindig csak a "fele" dolgozik?
Nem lesz semmi baja hacsak túl nem terheled. Számolj azzal hogy a kimenetén levő feszültség 1,2-1,4V-al kevesebb lesz mint amit a bemenetére kötöttél.
Az IC ugyan 36 voltos de ügyeni kell az elkókra is. Nem ajánlatos.
Itt még az sem világos hogy ez a feszültséget a kondenzátorokon mérted e vagy simán egyenirányítás után. Mert ha így van akkor a feszültség 46-V lesz.
Ne is beszélve arról, hogy ez egy híd kapcsolás amit alapból nem ajánlott ekkora feszültségen működtetni pár nyomós okból.
Üdv!
a kérdésem hogy van ugye egy rj45 csatlakozo(enthernet dugó) abba ugye 8 szál van de az lpt nyomtató portnak kellene a kilencedik száll is mivel az egyben a negetív azzal elehetne e intézni hogy a 9 re az akumlátor - rákötöm ahova kell meg a pozitívat vagy minden féle képpen kell a 9-25 kapcsolat Mellékeltem a kapcs.rajzot
Szures utan mertem.Ok koszonom.Akkor valaki tudna ajanlani valami jo kis kapcsolast mindegy milyen icvel mert rendelem.Asszimetrikus tappal kellene hogy mukodjan.A osztalyt nem akarom csinalni mert nem eleg nagy hozza a trafom.Segitseget elore koszonom.
Akkor köss vele sorba valami nagyobb feszültségű izzót (pl 24V). Vagy próbáld meg egy 12Vos, de nagyobb áramot igénylő izzóval (a tiéd 15W, akkor olyan 30W körülivel) sorba kötni. El fog halványulni. A kapcsolót pedig úgy kösd be, hogy az izzót egyszerüen rövidre kösse.
Vagy ha két izzód van, át lehetne őket kötni párhuzamosról sorosra is akár, de nem ismerem a lámpa felépítését. Kis kísérletezgetéssel rá fogsz jönni milyen a megfelelő izzó. Lehet pont ugyan olyan lenne a jó mint ami benne van (akk feleakkora áram jut az izzóra). Kell egy izzókészlet és semmi több Ha pedig a lámpádba 2 izzó van (úgy írtad 2*15W), akkor egy gépkocsi izzó lesz a megfelelő választás. 3 lába van, egyik vezetéket a középsőre rakd, a másikkal próbáld ki hogy jobb, a megmaradó 2ből melyik lábon.
Kérdés menyi elektrolit kondiit lehet párhuzamosan kötni mert gondolom ennek is vannak határai?
Hello!
Esetleg "magyarul is írhattál volna", mert nagybetű és írásjelek híján, egy ilyen hosszúra nyúl mondatban nem lehet kibogozni ki kihez tartozik.. Lehet én vagyok értetlen, de többször el kellett olvasnom, mire kb. rájöttem mit is szeretnél. Az LPT porton, a nyolc D0..D7 adatbit van használva és egy GND vezeték. A GND fontos, hiszen ehhez a lábhoz képest mérhető a nyolc kimeneti vonal állapota. Vagy is mindenféle képen 9 összekötő vezetékre van szükség. Az akkumulátor (amiről vélhetően táplálni szeretnéd a motor teljesítmény áramkörét) negatív vezetékének közösnek kell lenni a PC GND pontjával. (25-ös láb) üdv! proli007
Hello!
Elvileg tetszőleges számú kondi párhuzamosan köthető. De célszerű a kondikat összekötő vezetéket "brutális vezetősínként" kialakítani. Mert a kondi-egyenirányító, vagy kondi-végfok között hatalmas áramok futhatnak. (Van is itt rá példa, Rozsda "kondi telepeként" egy motorvezérlőben.) üdv! proli007
Hello!
Ha jól látom ez egy kommutátoros motor, ami a víznek nem szokott örülni. De "vízhatlanná" úgy szokták tenni a motort, hogy hermetikusan zárt házat kap, és a tengelyre pedig szimeringet. Ezt érdemes megduplázni, ha lehet.. üdv! proli007
Hellosztok!
Kéne nekem egy kapcsolás mely egy 9V dc motort forgatna de úgy hogy egyszer balra majd jobrra eszt folyamatosan Disco-s külytühöz kéne! Én Ne555 kapcsolásra gondoltam! Szerintetek?
Kösszönöm szépen a vállaszt.
Még egy kérdésem lenne . Az alábi motorok közül melyiket lehet használni az uln2803 stepper motor vezérlő höz .Előre is ellnézést kérek a kép minősége miat , és még az lenne a kérdésem valahogy pc nélkül is megleht forgatni mert össze forrasztottam minden stimmel. Rákötöttem a wincehster hdd-nek a 4 lábát sorba ahogy kell majd a + ahogy itt is van Bővebben: Link a fém burkához érintettem lehet hogy pont ez a baj de nem pörgöt hogy kell bekötni mert csak 4 drót van .
Hello!
Ezt a kérdést (de már az előzőt is) a "Léptetőmotor v. Léptetőmotor vezérlő" topikban tedd fel az értőknek. Vagy kérd meg a Modikat, helyezzék át. üdv! proli007
Sziasztok!
Zselés akkumulátort szabad elfektetve használni?
Igen.
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Szeretnék egy hordozható füstgépet összeszedni. Találtam egy kisebb teljesítményű diszkócuccot: Füstgép Az lenne a kérdésem, hogy ha ezt a gépet egy inverter segítségével egy 12V-os ólom akksira akarnám kötni, akkor mekkora teljesítményű akksiban lenne érdemes gondolkozni? A célom az lenne, hogy minél könnyebb legyen a felszerelés egyben. Nem kellene neki éjszakákat kibírni, csak mondjuk egy jó 10 percet. Egy 9Ah-os zselés akksi nagyon picike lenne? Tudnátok segíteni? Köszi Zoli
Sziasztok.
Mi alapján állapíthatom meg, hogy melyik az SMD led + lába, és az smd- elkónak melyik fele van jelölve, a -?
Először keress 400w os invertert. Én még nem láttam olyat.
Az smd lednél a negatív réz részen van egy pici fekete vonal. Az smd kondinál szintén de az inkább tantál lesz.
Ez jó lenne, nem? Inverter
Szerintem igen kérdés hogy meddig fog menni. Sajnos a képletet most nem tudom.
400W teljesítmény 10 percen keresztül 66 Wh energia. Egy 12V-os 9Ah-s akku 80-100 Wh energiát tud biztosítani körülbelül. (Azért nem lehet megmondani pontosan, mert ekkora áramnál már nem tudjuk a teljes kapacitást kinyerni az akkuból, azt általában 20 órás kisütési időre adják meg.) Mindent figyelembe véve én inkább 12 Ah-s akkuval táplálnám inkább, az biztosabban elég lenne.
400W-os inverter.
Szia!
Igen a válasz.
Hány ohm -ra kell és mekkora teljesítmény lenne elég neked? Nem felel meg egy szimpla TDA2030-as teljesítménye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |