Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Más alkatrésznek a hibája (kondi, ellenállás, stb..) mekkora a valószínűsége? vagy annak kell hogy legyenek jelei a füstön kívül?
A kis idő elteltével keletkező zúgást (majd füstölést) is okozhatja a kinyírt IC?
Kondi púposodik, ereszt/pukkan; ellenállás barnul. Szerintem akkor igen, ha csak részben halott az ic.
Vidd el szerelőhöz mielőtt kinyírod magad, vagy vegyél másikat ha már úgyis olcsó kínai.
Energiatakarékos PC táp a gépedben van. Ha rossz, vegyél másikat.
Ha mégis építeni szeretnél, számolj rá pár hónap kemény munkát, 20-50 ezret anyagköltségnek, plusz 15-20 db processzort, ugyanennyi HDD-t, és alaplapot. Ha mindez összejön, lesz egy gányolt cuccod, ami 3-10-szer annyit fogyaszt, mint a legolcsóbb bolti.
Megnéztem: Az IC-k nem melegednek, csak a FET-eket tartó borda langyosodik csak.
Igazad van.... Holnap beviszem egy TV-szerelőhöz, hogy legalább vmi műszerrel mérje be hogy mi adta meg magát...Aztán majd lehet hogy akkor szerzek bele ami kell.. Kicsit félek az ilyen cuccoktól... Szerinted mit fog szólni a szaki egy agyonforrasztott-szakadtfóliás áramkörhöz? Köszönöm azért a segítséget!
Inkább nem ecsetelném azt, hogy mit fog szólni hozzá.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni..... Egy 5.1es erősítőt javítgatok ami végfok hibás, összesen 6 pár tranyó van benne és multiméterrel kimérve egy pár kuka, de az összes többinél elvileg jó értékeket mutat a műszer, azt leszámítva hogy az npn-ek C=mínusz E=plusz irányban (a pnp-k pedig fordítva) egy 480 körüli értéket mutatnak diódavizsgáló állásban..... Előfordulhat hogy ettől még működnek csak darlingtonok és nem jól mutat a műszer? itt vannak az adatlapjaik: Bővebben: Link Bővebben: Link Vagy van esetleg valami egyszerű kapcsolás amivel kideríthetem biztosra? Előre is köszi a segítséget!
Soha nem volt dolgom SMD-vel, de most szeretnék ilyet használni. Az lenne a kérdésem, hogyan állapítom meg az SMD led polaritását? Vannak kétszínű ledek is, amiket még kevésbé értek, hoygan is kell bekötni őket.
Erre gondolok Segítene valaki?
Heló!
A zöld csíkkal jelölik a katód-ot. A bekötés pedig ott szerepel az adatlapon.
Sziasztok! Tudna *
*Törölve! Az aprónkba tedd fel légyszíves. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Köszönöm. Akkor a linkelt SMD kettős led paralell, vagyis mindkét led egyszerre világít.
Van SMD-ben antiparalell kétszínű led is? Aminek két kivezetése van és az áram iránytól függően világít egyik vagy másik színnel. Vagy ilyet ne is keressek és inkább két SMD ledet forrasszak egymás mellé fordított állásban? Hestore-ban is csak egy dupla SMD led, az is párhuzamos.
Nem. A linkelt led az két led egy tokban, teljesen külön kivezetéssel. Ezen kívül kettős ledben van még az antiparalel, ami polaritástól függően világít, ez két kivezetéses, van a "háromlábú" ahol vagy az anód, vagy a katód közös. Amiben eleve párhuzamosan van kötve a két led nem sok értelme lenne, mivel más a nyitófeszültségük így csak egy világítana, de ha ezt a tokon belül ellenállással vagy áramgenerátorral, vagy bárhogy meg is oldanák már nem kétszínű lenne csak egy.
Smd duo ledek.
Sziasztok.Csináltam egy telefontöltőt amit 12 v-ról üzemel .. van benne stabilizátor IC ellenállások kondenzátorok és sikerült is kerek 5.00 v-ot csinálnom vele .. bekötöttem USB-portba a megfelelő helyre (ezzel nem volt nehéz dolgom mivel egy számítógépből kivett port kábellel oldottam meg) és a polaritásra is odafigyeltem . Kimértem az USB kapcsain és ott is ugyan annyi a feszültség (5.00 v) . Most jön a kérdésem... Szerintetek miért nem működik ? A telefon nem fogadja el ? Nem jelzi ki hogy töltene. Ha rádugom a gépre akkor tölt, de ezzel meg nem . Ha valaki tud segítsen nekem.. Előre is köszönöm.
lehet hogy a telefonnak kell valami más feszültség is hogy tölthessem.. valami kapcsoló üzemű feszültség valamelyik másik áramkörön? vagy a töltéshez valamilyen parancs kell a telefonnak amit a töltő egység ad , hogy engedélyezze a töltést ? Én ezt nem értem ..
Szia! A szabvány akksinak 5V a feszültsége, tehát attól nagyobbal kellene tölteni,és be kell korlátozni az áramfelvételét.
Szia. Az akkumolátor feszültsége 3,7 v .. A gyári töltő is és a számítógép USB portja is 5 v-ot ad le .. átagosan 200-300 mA -rel kell tölteni.. ez meg is van..
Milyen telefonról van szó? Bizonyos telefonok, például Motorola igényelnek egyebet is - hogy mit, az fejből nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Okostelefonon tesztelem.. SAMSUNG Galaxy mini GT-S5570 .. (Azért ezen mert szintén egy okostelefonra lesz)
A polaritás nincs felcserélve? Ugyanilyen telefonom van. Működik.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Nincs Azt is ellenőriztem.. Az USB port 4. kapcsa a pozitív.. a háza pedig a negatív . Számítógépől ugyanezzel az adatkábellel tölt a telefonom de erről nem.
A csatlakozókiosztás nem stimmel. Az 1. pozitív, a 4. a negatív (test/föld). A ház nem számít - általában.
USB lábkiosztás
Sziasztok!
Erősítő vezetékezéshez mekkora keresztmetszetű vezetéket ajánlotok? És sodrott vagy egy tömör szálasat a legcélszerűbb használni? A tápkörben 23V folyik 6A-nál biztos hogy nem vesz fel többet az ic (LM3886T), ide elegendő 1.5mm2-es vagy inkább 2.5mm2-es felelne meg jobban? És a kivezérlésjelzőnél és a meghajtásnál az 1mm2 elég lesz? Válaszotokat előre is köszönöm! További szép napot!
Szia. a felvett teljesítménytől függ nem csak az áramerősségtől. oda elég még egy 0,5 ös vezeték is mert ha a trafódnak ezek a paraméterei akkor az nem nagyobb 138 w -nál az erősítődnek meg szerintem amúgy sem kell ennyi úgyhogy elég a 1.5 -ös .. az hogy tömör vagy sodrott az nem számít ilyen esetben.. a sodrott vezeték szerintem jobban bírja a gyűrődést.
Értem a táblázatod meg amit modasz is, de az USB-nél gyárilag volt így bekötve.. így vettem ki a számítógépből.. nem lehet hogy az 1.0-ás táblázat amit mutattál ? .. azért kipróbálom .. remélem baj nem lesz belőle.. Én nem vitázom csak mondom hogy én nem így tudom.
Rendben, köszi szépen a gyors választ!
A tápkiosztás akármelyik USB verziónál ugyanaz.
Üdv!
Régebben egy próbapanelbe megépítettem ezt a segédórajel generátort, ami szépen is működött. A panelt nemrég szétszedtem és helyette egy 74HC4060-val akartam megoldani. A gond csak az, hogy a panelen nem tudtam úgy elhelyezni a kristályt, ahogy kellene, így az órajelet megint a segéd generátorral akartam létrehozni. A gondom, hogy vagy nem megy egyáltalán vagy rossz órajelet kapok (32768Hz-es kristállyal ~7923Hz-et kapok) vagy ugrál össze vissza. kép Az oldalon található kapcsolási rajzot felhasználva a következőek az alkatrészek: IC: CD4069 R1: 1MOhm R2: 200kOhm (a R = 1/(2*pi*f*C) képlettel 220kOhm jött ki) Q1: 32,768kHz C1&C2: 22pF Valami elképzelés hogy mi lehet a baj? SB
Ezen az oldalon van hasonló kapcsolás ellenőrizd le hátha segít: http://morgoelektronika.hu/kapcsolas_vegyes.php?menu=6010
Ha jól látom, akkor 2 lehetőség van.
1. R1 ne 1 hanem 10MOhm-os 2. C1&C2 22 helyett mondjuk 30-33pF Ez az alacsonyabb Hz miatt van így? Ki is próbáltam egy 4MHzes és egy 16MHzes kristállyal és azokkal működik (3,99MHz, és 15,99MHzet mértem). |
Bejelentkezés
Hirdetés |