Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv!
Ebben a kapcsolásban nem cserélheti ki a tranyót, mert ez így egy oszcillátor és a FET-el nem fog működni. Ha külső forrásból hajtja meg a FET-et, pl NE555-el, akkor ok, de ebben az esetben a visszacsatoló tekercs nem kell.
Talán ha a fűtőszál ellenállásával megegyező ellenállást teszel bele, vagy egy kis trafót, akkor jó lesz.
Üdv!
Ha a fűtőszál ellenállásával megegyező ellenállást tesz bele, az pontosan úgy fog fűteni, mint a fűtőszál. Viszont mivel kicsi a hőleadó felülete, fél perc alatt el fog füstölni!
Akkor a trafós megoldás maradt!
Sziasztok! Került hozzám egy Ilyen led lámpa, érintőgombos, dimmelhető. Sajnos nem működik.A led vezérlő pwm bemenetét megérintve vibrál, viszont az érintőgombra nyomáskor semmit nem csinál. ADA01AL az érintőgombos ic, ami szerintem hibás, viszont ilyet sehol nem lehet kapni. Mivel lehetne kiváltani, vagy esetleg nem is ezzel lenne a hiba?
Köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Forrasztások rendben vannak? A "DC-" nem tűnik stabilnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Persze, végig néztem mindent, rendben vannak.
Ezt találtam én is. A led vezérlő rajzán nincs 6os láb, ha arra adok tápot maxon világít a lámpa.
Gondolom itt venné a pwm jelet, de nem kapja a touch ictől.
Meg lehetne próbálni esetleg a touch-ic *out2* lábat kötni a vez.ic 6-os lábra. Bár ha az *out1* nem ad ki semmi jelet akkor nagy valószínüséggel halott az ic.
Köszönöm válaszod, a tolatókamerán és a radaron is gondolkoztam, csak túl közelre kell állnom a falhoz, kb1cm-re tőle, mert csak így tudom becsukni az ajtót. Nem tudom mennyire kis távolságra lehet állítani őket, vagy hogy lehet-e állítani.
Tolatókamerával akár centi pontossággal lehet beállni ha a falon elhelyezel egy marker jelet. Nekem is az van, eddig nem mentem neki semminek.
Azért tápfeszt és a D1-et ellenőrizd a touchnál.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Ha 1cm-en belüli pontosság kell, akkor inkább javasolnám a lézer pointert, lehet kapni csak a lézert is, lehet bontani is, pl rossz lézeres vízmértékből. Ha megoldod a mechanikus mozgatást akkor egy vonalat lehet látni, amit beállíthatsz mondjuk az ablakmosó fúvókájára stb...
Itt egy rajz, hogy mire gondoltam. Ha a tolatókamera képéről eltünik a pont akkor épp az adott távolságban vagy a faltól.
A dióda rossz, külön tápról megy, csak 1vot kapott a touch IC.
Milyet rakhatok a helyére? jelöletlen.
Én a padlóra csavaroznék le valamit (pl. zártszelvény) a kerekek mögé a jajz szerint.
Ha az van a táp lábaira kötve akkor feltehetően zener lesz (nem látom pontosan a nyák rajzolatot).
Üdv!
Ha ledek nyitófeszültségét mérem, mekkora áramfelvételnél határozzam meg a feszültség értékét?
Itt azt írja az IC-ről: 用电压范围宽,可在 2.4~5.5V 之间任意选择。 Alkalmazott feszültség tartomány lehet önkényesen kiválasztott 2,4 ~ 5.5V. közötti
5.1V ment bele, mert csak azt találtam itthon, de lehet lecserélem majd 3Vra.
Köszönöm a segítséget tökéletesen megy!
Sziasztok.Led-kérdésben kérném a segítségeteket,autó teljes ledezését csináltam meg a napokban.
5mm-es piros,és kék ledekkel, minden oké sikerült a kivitelezés kapcsolók,vissza jelzők jók is lettek, de a Km-óra nem tetszik a sima hagyományos led ide nem a leg jobb szerintem. Így arra gondoltam meg próbálnám SMD-leddel, de ezekről még annyit sem tudok mint a hagyományos ledről,kis hely lévén milyen és mekkora ellenállást javasoltok ??(szintén SMD-ellenállás) A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
A Választott led tulajdonságai:
Méret: 5050 SMD méret - Fényerő: 1000 - 3500 mcd - Szín: Kék (466 - 469 nm) - Üzemi áram: 60mA * - Nyitófeszültség: 3.1 - 3.3V - Sugárzási szög: 120°
Az SMD kivitel nem számít az ellenállás értékének kiszámításánál, ugyanúgy a tápfeszültség, a led nyitófeszültsége és a ledek száma az érdekes, mint a hagyományos ledeknél.
Itt van az ellenállás számító program. |
Bejelentkezés
Hirdetés |