Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hogy a szekunderek tekercselési irány szerinti kezdő és végpontjai ne ellentétesen legyenek bekötve, hanem egyformán.
Ha a két tekercs nincs kapcsolatban egymással, akkor teljesen mindegy, melyik vezeték hova van kötve.
„Üdv ! Adott a kepen látható elektromos kapu nyáklapjának 1 reszlete , tükörképe . Annyiban szeretném módósítani hogy a 0/C és LAMP mikrokapcsolókról szeretnek 1-1 plusz billenőkapcsolót ráforrasztani ( és ez lenne a kerdes hogy hova forrasszam a ket vezetéket ?? ) amit bele tudok majd az e kapu vezerlődobozába szerkeszteni majd.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
Ezek a forrasztási pontok lesznek.
Ez a két nyomógomb a kontrollerre megy közvetlen. Ha szerencséd lesz (eléggé nagy a valószínűsége), jó nagy antennákkal fogod kibővíteni a rendszert és sok szép zavart fogsz belevinni. Kb. olyan lesz, mintha valaki véletlenszerűen nyomogatná a két gombot.
Hello! Lehet vezérelni a kontrollerrel, de az IC bemenete és a poti között egy RC integráló tagot kell alkalmazni, célszerűen egy 10..100-szor nagyobb időállandóval, mint amilyen a PWM freki lesz. Ez egyenfeszültséget fog készíteni a vezérléshez a PWM jelből.
Sziasztok
Tudnátok linkelni vagy készíteni olyan kapcsolást ami azt végezné el ,hogy ha kb 1 percig nincs audio jel akkor lekapcsolja a ledet ha meg jelenika jel akkor pedig fel kapcsolná? Segítségeteket nagyon megköszönném. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
Szia! Ez relét kapcsol és több mint 1 perc a késleltetése, de a jelérzékelést ami a fő feladat, szépen végzi Bővebben: Link
A D5-ön előálló referenciafeszültséget lejjebb kell vinni 1,5-2 V-ra.
Ez egy 8 lábu Attiny13 -al is simán megoldható szerintem. Egy/két analóg bemenettel figyeled a pillanatnyi jelszintet megfelelően leosztva ha szükséges, és a szerint vezérelsz egy digitális kimenetet...
Mondjuk igaz egy pic el is meglehetne oldani egyszerübben. Rendben köszönöm az infokat.
Kedves "reloop" kolégának is köszönöm a gyors választ
Azt elfelejtettem írni, hogy lehetőleg a negatív félhullámokat azért vágd le előbb, de remélem ez magától értetődik...
Üdvözletem Mindenkinek!
Urak,köszönöm a hozzászólásokat! proli007, megépítettem rajzod alapján és kifogástalanul működik. Annyit változtattam, hogy a zener 6,1V-ra cseréltem. Teljes feltöltöttség esetén az akkuk kb. 4 óráig képesek működtetni a ventilátor motort, ami elegendő a helység teljes levegő cseréjéhez. Még egyszer köszönöm a segítséget! További szép napot kívánok.
Helló mindenkinek ! Arra lennék kíváncsi hogy ez milyen kondenzátor és mi célt szolgál ,feltétlen fontos e a villanymotor működéséhez ? 0,3 mikrofarát+2x2600 pF 250 V három kivezetése van ! Elképzelhető-e hogy ez miatt nincs teljes fordulata a fúrógépnek ?
Sziasztok! Lehetséges-e koaxon jövö tv adást a laptopon megnézni és milyen átalakítás kellene.
Nem látszik jól a kép, de a leírtak szerint az csak zavarszűrő, a fordulatszámot nem befolyásolja.
Az csak zavarszűrő. kihagyhatod belőle. De illik újat beszerezni, mert anélkül zavarja a rádió, TV vételt.
Milyen adás jön a koaxon, DVBT2 vagy 4 vagy digitális kábel, mert sima analóg antennahálózat Mo.-n már nincs.
Már mért vágod rá ilyen hirtelen, hogy nincs? Nekem is analog jon be a UPC koax-on. Sőt, a DIGI-s ONT-bol is analog + digitalis jel jon ki a koaxon. Foldi sugarzas nincs, de a kabeltv szolgaltatok nyomjak az analog jelet is.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
Idézet: „...mert sima analóg antennahálózat Mo.-n már nincs.” Ezt nem tudom mire értetted. A DIGI nálunk szolgáltat analóg csatornán is. Nincs semmiféle beltéri egység, a bejövő koax közvetlenül megy egy TV-be (1986-ban gyártott ITT Nokia!), és a listájukon lévő összes adás fogható. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
Idézet: „analóg antennahálózat Mo.-n már nincs.” Már miért vágod rá ilyen hirtelen, hogy van antennahálózat?
Mert az nem antennahálózat, ha kábelen jön....
Ott van fenn eszakon. Felebarati. (Ez egy filmbol van...) De mi az, hogy antennahalozat? Mert azt nem tudom. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs. De az biztos, hogy az eredeti kerdes arra vonatkozott, hogy hogyan tudja laptopon nezni a koax-on jovo TV adast. Ha figyelmesen elolvasod a sajat hozzaszolasodat, akkor eszreveheted, hogy az eleve ertelmetlen, mert egy kerdessel kezdodik, de nincs a vegen kerdojel, hanem folytatodik egy nem relevans kijelentessel. Ebbol a legjobb indulattal is csak azt olvassa ki az atlag olvaso, hogy Magyarorszagon nem jon analog jel koaxon.
A kérdezőtől kérdeztem, azért, hogy pontosan segíteni lehessen. Hogy a koax-on jövő jel fajtájához megfelelő tunerkártyát, usb-tunert kell beszerezni, nem mindegy milyen a jel. Egy szóval sem mondtam, hogy analóg jel már nem létezik, de egy pl. yagi antennára kötött egy szál koaxxal már nem lesz Magyar adás, ezt kell most itt elmagyarázni, édesjóistenem
És akkor mi van ha nem megy a fúrógép csak olyan negyed fordulaton ! Fúrás közben lett ilyen de füst nem volt ,szénkefe rendben még kopás is alig ,kommutátoron nem látni hibát ,égésnyomot ! Esetleg a forgórészben lehet hiba ? Vagy a kapcsoló égett szét ami fordulatszám szabályozós ! 1010 W fúrógép Sparky BUR2 típusú !
Nagy eséllyel a szabályzós kapcsolóban lesz hiba. Tesztelhető ha a motorra közvetlen kapcsolod a tápot a kapcsoló megkerülésével.
Hi Mesterek!
Elakadtam szóval lenne ez a STP6A60 ami tönkre ment. Adatlapja szerint Thyristor, de két irányú. Nálam ez triak-ot jelent. Az lenne a kérdésem hogy pl.:BTA16-600 triac-al helyettesíthetem-e a kétirányú Thyristor-t? Egyébként mi a különbség? |
Bejelentkezés
Hirdetés |