Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Azt nem hiszem, hogy az akku ettől ment volna tönkre, és a töltőnek se feltétlen kellene. A túlfeszvédős elosztó egyébként jó, de nem erre.
Anno én is laktam hasonló körülmények között koliban, én UPS-t vettem, az megoldotta az ilyen áramkimaradásokat. Nem tudom merre laksz, Pesten az SOS UPS-nél lehet venni használt (de felújított, garanciális) APC UPS-eket párezer Ft-ért.
Nemrég láttam itt az apróban szünetmentest elfogadható áron, persze akku nélkül. Azt viszont lehet pótolni. ( ha szeretnéd, segítek)
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2018
Idézet: „az nem er el a tudatukig, hogy elso sorban a tulterhelest kellene megszuntetni” Nincs tudatuk. Ez egy automatika, aminek az a feladata, hogy ha zárlatot érzékel lekapcsol, majd egy bizonyos idő után újra megpróbál visszakapcsolni. Ha elmúlt a zárlat akkor bekapcsolva marad (pl. a zárlatot egy a KÖF távvezetékbe repült madár, vagy odaesett vizes faág okozta ami ki is esett onnan). Ha továbbra is zárlatot érzékel (pl. leszakadt vezeték) akkor újra kikapcsol. Ezt a próbálkozást az automatika háromszor ismétli majd végleg lekapcsol. Ami neked kell az egy jó minőségű túlfeszültség védelem és egy szünetmentes táp. Az ú.n. D-típusú túlfeszültség védelem (túlfeszvédős elosztó) pont ezekre az áramimpulzusokra jó, de csak ezekre, a villámot nem tartja távol. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2018
Lehet, hogy nem automatika (sőt biztos), kézzel lökdösik vissza.
Nekem is úgy tűnik, hogy egy lakóközösségről van szó, és kézzel nyomkodják vissza miután lekapcsolt a kismegszakító.
Régen egy olyan koliban laktam, ahol az elektromos rendszer kb. arra volt méretezve, hogy a tükörnél bedugjanak egy villanyborotvát. Majd oda beszabadult párszáz diák, szobánként néhány számítógéppel, TV-vel, hűtővel, mikróval, stb., aztán esténként mindennaposak lettek az egész épületet érintő áramszünetek. A megszakítókat nem lehetett nagyobbra cserélni a vezetékek cseréje előtt, de még így is előfordult, hogy fülstölt a vezeték a falban.
Bármi lehet, Ez egy határ menti nem túl nagy település, a fővárosból (Belgrádból) nézve a világ, és a drót vége.
Ismerős körülmények, jelenleg én is ilyen helyen élek Budapesten.
Nekem a hozzászólásból az jött le, hogy szolgáltatói mikroáramszünetről van szó.
Jó reggelt mindenkinek! Tudna-e valaki analóg,vezetékes telefonhoz egyszerű hang erősítő kapcsolást , mivel az anyukám egyre rosszabbul hall, ordibálni kell a telefonba,hogy megértse mit akarok mondani. Nem az a gondom, hogy ordibálnom kell, hanem az, hogy Ő sajnos nem hall engem, még ha hangosabb is vagyok mint kellene
Egész jókat lehet vásárolni, akár alig láthatót, a fül mögött alig észrevehető! Ekkor nem kell se a tv-t, se a rádiót, se a kapucsengőt duplájára felhangosítani, plusz ordítani sem kell, mert a kis szerkezet a fül mögött pont azokon a frekvenciákon erősít, ami a fülnek hiányzik! Idővel újrakalibrálható, ha a hallás ismét romlik. Ha minden frekvenciát felerősítesz a telefonnál, azzal csak azt éred el, hogy a hallás még megfelelően működő frekvenciatartományát túlterheled, károsítod.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2018
pont ez az amit az Anyukám esetében lehetetlen megoldani . Sem kihangosító (nem tudná kezelni) ,sem ilyen fül mögötti izé nem jöhet szóba, 90 éves , idős kori erős memóriazavara van , ez fül mögötti izé, kb. egyetlen napig lenne meg, mert amikor leveszi, és elrakja valahová , nem emlékezne rá hogy hová is tette, mi pedig 100 km-re lakunk , így nekünk megkeresni sem volna egyszerű feladat. Továbbra is várom a lehetséges megoldásokat analóg telefon hangerősítő kapcsoláshoz.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2018
Szia, kellemes karácsonyt!
Azt hiszem értem a problémádat. Két megoldási javaslatom is lenne: - Tudok ajándékozni olyan kihangosítót, ami a "telefonvonalból táplálkozik". Arra használtuk annó, hogy gomb nyomásra hallják a többiek is mit mond a másik oldal. Ez annyiban lenne problémádra megoldás, hogy ha van otthon más is, akkor utána bele tudná kiabálni a néni fülébe a fordítást (fraudi félre hallás, elsőre automatikusan ordítást írtam ). - Elvileg tudok buherálni olyan telefont, aminek a vevő oldala "meg van turbózva". Csak kell rá cimke, hogy más ne szorítsa a fülére. - +1. Milyen telefon, lehet hogy akkor tudunk adni tippet, hogy mit lehetne benne módosítani, hogy (akár állíthatóan/kapcsolhatóan) hangosabb legyen... Idézet: Szociális otthon nem merült fel? Még mielőtt nagyobb gond lesz. Mi akkor döntöttünk így, amikor a szintén idős nagyi a főút túloldalán lévő tüzépre ment csekket befizetni. „erős memóriazavara van”
Vannak kihangosítható asztali telefonok ... legfeljebb még a hangszórót ki kell vezetékezni, hogy a füléhez tudja tartani.
Kösz,szociális otthon nem,azt én nem engedném, de egyébként sincs hely, jelenleg 100 a várakozók száma. Naponta háromszor jár hozzá gondozó , házi készítésű ételt eszik ,otthoni környezetben ismerős szomszédok között van, cseeket én fizetem minden hónapban.
Az előzőekben leírtam már, de most még egyszer, kihangosítós telefont nem !!!
Gomb megnyomásos ,meg kihangosítós kösz nem ! egyedül él már régóta...sajnos. Nincs aki kiabálna mellette .
Én szeretném "buherálni" de inkább pontosan megépíteni egy kapcsolási rajz alapján. Akkor most még egyszer : analóg vezetékes telefonba építhető , külső áramellátás nélkül működő hang erősítő kapcsolást keresek. Nem gombnyomogatósat, nem kihangosítósat, nem fül mögötti izéset , hanem olyat ami működik, és arra van kitalálva, hogy akinek rossz a hallása az is értse mit mondanak neki a vonal túlsó végén, mert felerősíti a telefon kézibeszélő kis hangszórójából érkező hanghullámokat. Ha nincs egyéb ötlet, akkor mindenkinek megköszönöm a figyelmet.
Pontosan, megfejtetted a dolgot, hiszen errol van szo. (kollegium)
Koszonom mindenkinek a segitseget, akkor egy szunetmentes tapegyseget fogok beszerezni minel elobb. Kellemes unnepeket, sikerekben gazdag, boldog uj evet mindenkinek!
Idézet: „külső áramellátás nélkül” Sajnos ez nem megoldható. A telefonvonal nem tud ellátni egy erősítőt elég energiával (legjobb tudomásom szerint). Ha a külső táp megoldható (akár egy telefontöltő is jó) akkor egy szimpla erősítő (mondjuk LM386-al) pont jó lesz. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2018
Hány Volt kell neki?? A telefonban van üzenetrögzítő 3 db AA elemről működik. Elegendő ez az LM386-nak??
Bőséggel. Persze csak akkor, ha nem akarod, hogy a szomszédok is hallják. Kb. 0,2...0,3 W-ot tud.
Ha a telefonvonalból 20 mA -nél nagyobb áramot veszel ki, az azt jelenti, hogy felvetted a kagylót.
Nagyjából 10 mA max az az áram, amit büntetlenül használhatsz, viszont ez elegendő lehet egy akkucella töltésére.
Én egy külső fali dugasztápot használnék. A telefon hátuljára tudsz rakni DC csatlakozót. A telefon kagyló részébe egy erősítőt, akár a javasolt LM386-ot, a bemenetére bekötöd az eredetileg, hangszóróba menő vezetéket (lehet, hogy kell ellenállás osztó), majd az erősítőre mehet a hallgató hangszórója, ha egyáltalán jó oda (tudni kellene hány Ohmos). Ha kimerül a 3db AA ceruzaelem, lehet, hogy semmit nem fogsz hallani a hallgatóban, még annyit sem, mint erősítő nélkül! Emiatt stresszt kapni és 100km-t utazni nagy kár lenne.
Sziasztok, tönkrement az egyik régi laptopom, miközben anyám használta. Elvileg töltőn volt, ennek ellenére lemerült és azóta be sem kapcsol és nem is tölt a laptop.
A laptop nem ér annyit, hogy elvigyem megszereltetni, ezért megprobáltam én utánajárni, hogy miért rossz. Szét is szedtem az egészet, sérült alkatrészt a szemeimmel és a multiméterrel nem találtam. A neten sikerült találnom egy kapcsolási rajzot hozzá, viszont nem minden jelölést értek rajta. Azt sejtem, hogy mivel semmi jelét nem adja annak, hogy áramot kapna ezért (gondolom) valahol ezen a kapcsoláson lesz a hiba: https://imgur.com/a/OF1Y7sF Megvizsgáltam, és a töltő feszültsége megfelelő. +VADP kapja a 18-19V feszkót Ha a Q6-os mosfetet rövidrezárom, akkor a laptop elindul, de kétlem, hogy ez egy jó megoldás lenne. Arra gondolok, hogy a laptop elindulásához lehet hogy szükség van az akksira, viszont az annyira halott, mintha ott sem lenne. Igazából nincs több ötletem. A kapcsolási rajzon az alkatrészek műkődését kb értem, viszont a jelöléseket, mint pl.: +VADPBL fogalmam sincs mit akar jelenteni és hogy mikor kéne áramnak lennie rajta. Eléggé kezdő vagyok elektronikában, de szivesen tanulok. Pont emiatt nem akarom feladni és kidobni a laptopot. Ötletek, vagy tippeket tudnátok adni? Köszönöm
Vedd ki az aksit, úgy próbáld. Nekem még minden laptop ment kivett aksival.
Természetesen, ezt már próbáltam. Nem segített
Boldog karácsonyi ünepeket kivánok.
A kérdésem a következö. Van egy KIINGMAX USB 3.0 os Usb-m de nem tudom hogy mi történhetet a Usb ümel mert mikor csatlakoztatom a USBt a leptophoz nem ismeri fel a usbmet de nem tudom a probléma okát. Ha valaki tud segiteni nagyon megköszöném . Ferencz |
Bejelentkezés
Hirdetés |