Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valamint olasz és spanyol nyelvterületen. A Föld többi részén U.
Aki nem igazodik el rajta és nem szőrszálhasogatásból és azért fizetnek, hogy ne értsem - az menjen el erdésznek. Vagy maradjon egyéb kaptafánál...
Bakker! Lebuktam! Nem nézegetek angol adatlapokat!
Ha igen, akkor is próbálom lefordítatni a guglival! Az meg fordít annyi hülyeséget, hogy nem is tűnne fel ha keverné a V-t az U-val! Köszönöm! Most már tudom, hogy nem elírás, hanem ők így szokták! De azért én maradok az U-nál! Megkérdeztem az Mi-t mi a véleménye róla: Idézet: „ Az elektromos feszültség jele, az "U", történelmi és nyelvészeti okokból alakult ki. Az alábbiakban elmagyarázom a hátterét: Német eredet: Az elektromosságtan alapjait a 18-19. században német tudósok (például Georg Ohm) alapozták meg. A német nyelvben a feszültségre használt szó a "Spannung", ami „feszítés” vagy „feszültség” jelentéssel bír. A feszültséghez kapcsolódó mennyiség, a „potenciálkülönbség” németül "Unterschied der Potentiale" (a potenciálok különbsége). Innen származik az U. Nemzetközi elfogadás: Ahogy az elektromosságtan fejlődött és egységesítésre került a jelölésrendszer, a német hatás erős maradt a terminológiában, különösen az európai szabványokban. Az U széles körben elterjedt és mára az SI-rendszerben is elfogadottá vált. Angol nyelv hatása: Érdekes módon az angol nyelvben a Voltage szóból származtatva logikusan a V-t is használják, de az U a tudományos körökben (különösen Európában) továbbra is gyakori. Ezért használjuk ma a feszültség jelölésére az U-t, amely egyszerre tisztelet a történeti gyökerek iránt, és egy elfogadott szabvány.”
Idézet: „Aki nem igazodik el rajta és nem szőrszálhasogatásból és azért fizetnek, hogy ne értsem” Na, ezt nem értem! És még megfejteni sem tudtam hiába próbáltam! Aki megfejti, hogy mire gondolt a költő vendégem egy kávéra! Kezdő topikban vagyunk, Európában, itt a feszültség jele az U, ha kezdőknek akarunk segédletet adni, akkor szerintem célszerűbb lenne az itteni jelöléseket preferálni! Szerintem!
Nagyon úgy néz ki, az az izgalmasabb, ha a f..ngot esztergálják. Ha alkotó kedvében a van a kellően képzett, ugyan rajzoljon már még 2 db segédábrát, egyikben minden U -> V, a másikban minden V -> U. Aztán mindenki választhat, melyiket hajlandó érteni.
Én megértem azt is, hogy valakit keresztre feszít, ha nem pontosan úgy van írva, mint az Írásban, neki az U-ról valamelyik tengeralattjáró ugrik be a V-ről meg a rakéta a múltból, szintén. Itt az alkalom, rövidre zárni (R(Ohm) = 0(zéró)) és lehet tovább haladni... A szögletes és egyéb zárójelek nem megfelelő alkalmazásáról, ill. hiányáról nyissunk egy másik kötetet... Nekem itt ennyi elég is lesz, további kellemes időpocsékolást. Ellenállás mérőSziasztok! szeretnék segítséget kérni. Építeni szeretnék egy 2 kiló ohmos ellenállás mérőt a képen látható panel mérővel vagy esteleg PM438-al. Valami egyszerű eszközre gondoltam elemes (9 volt) táplállással. |
Bejelentkezés
Hirdetés |